Home » Modules » Teammanagement & Leidinggeven

Teammanagement en leidinggeven

Bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht kun je naast de complete opleiding ook terecht voor de losse module Post-HBO Teammanagement en leidinggeven. Er zijn diverse dagen wanneer je kunt starten met deze module en na het afronden ontvang je een geaccrediteerd certificaat.

Leidinggeven is een ambacht, een vak. Het managen van teams; leidinggeven aan professionals is boeiend, maar vraagt ook veel kennis en vaardigheden en ook het hebben van een visie. Voor veel managers geldt dat ze geen extra opleiding hebben genoten. Eigenlijk typisch, terwijl je in veel beroepen het vak niet eens mag uitoefenen zonder extra opleiding en (bij)scholing. Over dat vak van leidinggeven gaat het expliciet in deze module Post HBO Leidinggeven & Teammanagement.

Het merendeel van de organisaties in Nederland heeft de behoefte om verantwoordelijkheden lager op de werkvloer te brengen. We vinden dat terug in de ontwikkeling van bijvoorbeeld zelfsturing, resultaatverantwoordelijkheid en autonomie. Voor leidinggevenden vraagt dit een andere manier van sturen. Hoe moeilijk ook, maar het begint met loslaten. Sturen verschuift van sturen vanuit control naar sturen vanuit vertrouwen en commitment. En dat betekent een verschuiving van topdown en hiërarchisch leidinggeven naar coachend en faciliterend leidinggeven.

Dat vraagt om een verandering van mindset bij zowel management als medewerkers. En tijdens deze verandering gaan we door met onze werkzaamheden, staan we klaar voor onze klanten, cliënten, patiënten en studenten. Een team moet maximaal effectief zijn, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de kwaliteiten van de individuele teamleden.

 

 

 

 

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • individuele kwaliteiten benutten
 • teameffectiviteit en resultaatgericht aansturen
 • ontwikkelen en situationeel leidinggeven
 • beïnvloeding van houding en gedrag
 • motiveren en performanceverbetering

Na de module Post HBO Teammanagement & Leidinggeven:

 • kan je medewerkers ontwikkelen in hun proces naar taakvolwassenheid
 • kan je de teameffectiviteit optimaliseren
 • kan je de individuele kwaliteiten herkennen en benutten
 • kan je de resultaatgericht van een team verbeteren
 • kan je houding en gedrag van mensen positief beïnvloeden
 • kan je aantoonbaar een verbetering in de performance van je team doorvoeren
Strategisch management, post bachelor module Utrecht

Handige informatie

Startdag 5 november 2021, 12 maart 2022
Lesdata

Periode B: 19, 20 november 2021 – 10, 11 december 2021

Periode D: 18, 19 maart 2021 – 8, 9 april 2022

Lestijd 09:00 – 16:30 uur
Locatie Hogeschool Utrecht, Domstad: Koningsbergerstraat 9
Kosten €1.495,- (losse module)
Niveau post-hbo: 10-15 uur per week
Materiaal Studieboek: €40,-
Diploma Geaccrediteerd certificaat
Doelgroep De module Post-HBO Teammanagement & Leidinggeven is bedoeld voor werkende professionals die beschikken over een hbo-diploma of aantoonbaar hbo-werk- en denkniveau, drie jaar (relevante) werkervaring en een geschikte werkomgeving.

 

Inschrijven

Inschrijven voor de Bedrijfskunde Opleiding in Utrecht kan je hier doen. Vul je gegevens in en we gaan graag met je in gesprek! We vinden het belangrijk dat de opleiding bij je past!

Adviesgesprek

Samen met jou inventariseren we jouw doelen en wensen. Op basis hiervan adviseren we je over de mogelijkheden van de opleiding en keuzes die je kunt maken.

Hans Prinsen

Hans Prinsen