Home » Praktische informatie » STAP-budget

STAP-budget

STAP Budget aanvragen

STAP-budget: jouw persoonlijk ontwikkelbudget

Wil jij je ook blijven ontwikkelen of de volgende stap zetten in je carrière? Zorg dan dat je jezelf blijft bij- of omscholen: een Leven Lang Leren! In Nederland kennen we sinds 1 maart 2022 het STAP-budget (Stimulering Arbeidsmarkt Positie), een vervanging van de fiscale aftrek voor persoonlijke opleidingskosten. Het STAP-budget is een persoonlijk ontwikkelbudget van EUR 1.000 vanuit de rijksoverheid en is bedoeld voor alle Nederlanders, werkenden en niet-werkenden. De opleidingen van Bedrijfskunde Opleiding Utrecht zijn geregistreerd in het STAP-scholingsregister. Je kunt dus bij ons studeren via STAP.

Onze kijk op het STAP-budget

Eerlijk is eerlijk, vanuit Bedrijfskunde Opleiding Utrecht vinden wij de STAP-regeling niet ideaal. Liever zagen wij de oude regeling van de belastingaftrek terugkeren: veel eerlijker en toegankelijk voor iedereen. Er zijn nou eenmaal beroepsgroepen, zoals de zorg of het onderwijs, waar het niet altijd mogelijk om net die ene dag op dat ene tijdstip in te loggen om het budget aan te vragen (en op is op, dat gaat vaak snel).

Het STAP-budget kan echter wel een ideale oplossing zijn als je je opleidingskosten (deels) zelf moet betalen of als je als (oud)student van BKOU nog een extra module wilt komen volgen. Als (oud)student krijg je sowieso korting op extra modules. Met het STAP-budget betaal je als (oud)student voor een extra module helemaal niets.

Studeren bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht met het STAP-budget

Onze opleidingen zijn geregistreerd in het STAP-scholingsregister. Dat betekent dat je voor al onze post-hbo-opleidingen Bedrijfskunde, Bedrijfskunde in de Zorg en Technische Bedrijfskunde een tegemoetkoming in de studiekosten kunt aanvragen. Dit geldt ook voor de losse modules en leergangen:

  Hoe vraag je het STAP-budget aan?

  Hoe je bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht met het STAP-budget kunt studeren, hangt er vanaf of je bij ons al bekend bent.

  1. Heb je nog niet eerder een opleiding bij ons gevolgd?

  Zoek de opleiding of module uit die je wilt volgen en vraag een adviesgesprek aan. In dit gesprek verkennen we de mogelijkheden. Bij een positieve match schrijf je je in via het Inschrijfformulier op deze website. Bij het vak Opmerking vermeld je dat je gebruik wilt maken van het STAP-budget. Je ontvangt van ons een STAP-aanmeldingsbewijs dat je indient bij je aanvraag bij het UVW.

  2. Ben je al student bij ons of heb je eerder bij ons gestudeerd?

  Schrijf je dan rechtstreeks in via het Inschrijfformulier. Geef bij het vak Opmerking aan dat je gebruik wilt maken van het STAP-budget. Je ontvangt van ons een STAP-aanmeldingsbewijs dat je indient bij je aanvraag bij het UVW.

  Aanvraagperiodes, betaling en meer informatie

  Als het UWV je aanvraag goedkeurt, wordt jouw budget rechtstreeks naar ons overgemaakt. Je schiet het bedrag dus niet zelf voor. Let op: de opleiding waar je budget voor aanvraagt, moet binnen 3 maanden na je aanvraag starten.

  Om de twee maanden start er een nieuwe aanvraagperiode voor het STAP-budget. Als je aanvraag niet wordt goedgekeurd, kun je het in een volgende aanvraagperiode opnieuw proberen. De aanvraagperiodes voor 2023 en meer informatie over het STAP-budget vind je op de website van het UWV.

  Adviesgesprek aanvragen

  Weet jij al welke opleiding of module je wilt volgen? Vraag nu een adviesgesprek aan. We nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.

   

  g

  Kwaliteit en accreditatie

  Ik wil graag meer weten over kwaliteit en accreditatie

  l

  Inschrijven

  Ik wil mij graag inschrijven voor deze opleiding!

  Adviesgesprek

  Graag zou ik een adviesgesprek willen plannen!