Ons team

Gert Jan Schop

Directeur en docent Verandermanagement & Organisatiekunde

Gert Jan Schop is een ervaren senior-adviseur en ondernemer. Gert Jan heeft al zo’n dertig jaar ervaring in directie-, management- en toezichthoudende functies. Hij adviseert op strategisch niveau bedrijven en instellingen op het gebied van strategie, bedrijfsvoering en verandertrajecten. Hij weet groepen mensen, medewerkers of stakeholders te enthousiasmeren en te ondersteunen in het oplossen van een probleem of het realiseren van uitdagingen.

Zijn werk combineert hij graag met het verzorgen van onderwijs op het gebied van strategie, marketing en verandermanagement en het begeleiden van afstudeerders. Gert Jan Schop studeerde Bedrijfseconomie en Economische Wetenschappen en behaalde later zijn Master of Business Administration (MBA).

Naast zijn adviesbureau is hij eigenaar van Bizz-Publishing, een internetuitgeverij, en (mede)eigenaar van Bedrijfskunde Opleiding Utrecht (BKOU). Bij BKOU is hij als directeur verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering. Gert Jan geeft les in de module Verandermanagement & Organisatiekunde en begeleidt studenten bij de afstudeermodule Strategisch Onderzoek & Implementatie.

Dianne Duijs

Programmamanager

Dianne Duijs is werkzaam als projectmanager, webredacteur en contentmanager. Zij is aan Bedrijfskunde Opleiding Utrecht verbonden als programmamanager. Dianne is verantwoordelijk voor de communicatie, werving en instroom en bewaakt vanuit haar rol de continuïteit en kwaliteit van het programma. Eerder was zij bij Hogeschool Utrecht als opleidingscoördinator verbonden aan het programma. Werkende professionals die weer gaan studeren, vormen een doelgroep waar zij graag mee werkt: gemotiveerd en gedreven om het beste uit henzelf, hun team én hun organisatie te halen.

François van Heurn

Docent Strategisch Management

François is een universitair opgeleide econoom, die heeft geleerd te denken in termen van waarde, nut en goed omgaan met schaarse middelen. Tijdens zijn loopbaan heeft hij in uiteenlopende advies- en managementrollen steeds processen, organisaties en vooral mensen efficiënter en doelgerichter te laten werken, waardoor schaarse middelen worden bespaard en een hogere waarde voor de (interne) klanten gerealiseerd wordt. Dit alles niet als doel op zichzelf, maar om de strategische ambities van de organisatie te realiseren.

François heeft binnen zeer uiteenlopende bedrijfstakken gewerkt, variërend van overheidsinstellingen tot de luchtvaart en de zorg, de laatste jaren als zelfstandig adviseur en projectmanager. Hij is tevens als docent Management van Innovatie en ICT verbonden aan de deeltijdopleiding Bedrijfskunde bij Hogeschool Utrecht. Hij is getraind in Lean Six sigma (black belt), verandermanagement (De Baak), diverse projectmanagementmethodes en is gecertificeerd IT- servicemanager.

François van Heurn is al vele jaren als docent aan het programma verbonden, eerst bij Hogeschool Utrecht en daarna bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht. Hij verzorgt het vak Strategisch Management, waarbij hij de studenten uitdaagt in een snel veranderende wereld vol onzekerheden verregaande keuzes voor hun organisaties te maken en de consequenties hiervan in kaart te brengen. Ook begeleidt hij met veel plezier studenten bij het verrichten van hun afstudeeronderzoek.

Roel Riepma

Docent Projectmanagement - Praktijk

Roel Riepma is zelfstandig organisatietrainer en adviseur en mede-eigenaar van De Project Academie BV en Organisatie-Kundig BV. De driedeling mens, vak, omgeving staat centraal in alle trainingen en workshops die Roel voor bedrijven verzorgt. In zijn colleges bij de post-hbo-opleiding Projectmanagement kijkt Roel samen met jou hoe je de theorie concreet kunt toepassen in jouw organisatie. Precies dat waarvoor de (afstudeer)module Projectmanagement – Praktijk bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht is opgezet: op basis van strategische analyse met de OK! methode en vanuit jouw persoonlijk leiderschap, is je eindopdracht gericht op het projectmatig creëren van concrete producten en/of diensten, waarmee je de meervoudige waardebalans van je organisatie versterkt.

Roel is mede-auteur van het boek Projectmanagement op basis van ICBv4, in Nederland de facto standaard voor het kunnen behalen van een IPMA certificaat. In 2023 is dit boek in opdracht van IPMA World vertaald naar het Engels: Project Management by ICB4.

Bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht begeleidt Roel studenten in hun afstudeertraject bij de module Projectmanagement – Praktijk.

Ria van Dinteren

Docent Leiderschap & Teammanagement

Ria van Dinteren is organisatiekundige en onderwijskundige. Zij heeft jaren gewerkt als begeleider en leidinggevende. Ze is thuis op inhoudelijke thema’s zoals anders leren leren, persoonlijk leiderschap en innovatief leren.

Ria werkt verder als (internationaal) coach en begeleider van managementteams en heeft diverse boeken over de neurowetenschap op haar naam staan waaronder Brein@work dat in 2011 genomineerd is als managementboek van het jaar en het boek Breinopeners. Ze heeft een eigen organisatieadviesbureau, Breinwerk, en is hoofdredacteur bij TVOO. Ze werkt als docent bij diverse universiteiten en hogescholen.  Daarnaast verzorgt ze keynotes in binnen- en buitenland als ATD speaker en maakt deel uit van de Program Advisory Board van de ATD (American Association for Talent Development. In 2017 ontving ze de Lifetime Achievement award van de NVO2.

Bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht is Ria als docent en coach verbonden aan de module Leiderschap & Teammanagement.

 

Afra Schipper

Docent Persoonlijk Leiderschap & Ondernemerschap

Afra is procesbegeleider en teamcoach. Zij heeft meer dan 25 jaar ervaring in het werkveld van Learning & Development, als adviseur, manager, ontwerper van leertrajecten, begeleider van leiderschapsprogramma’s en coach van (management)teams.

Ze houdt van complexe team- en organisatievraagstukken en werkt energiek aan verbetering. Met waardering voor ieders uniekheid, kritisch op onbenut potentieel brengt ze vaart en zwengelt persoonlijk leiderschap aan. Haar liefde voor taal en patronen in gesprekken komt niet alleen tot uiting in haar werkwijze maar ook in haar boek Verschilmakers, een nieuw perspectief op gesprekken. Verschilmakers zijn korte interventies in gesprekken die leiden tot impact.

Afra heeft haar eigen bedrijf GRAS Organisatieontwikkeling, studeerde Personeelswetenschappen, is Insights practitioner, StiR erkend Teamcoach en heeft aanvullende scholing gehad in het faciliteren van organisatieontwikkeling, Appreciative Inquiry en progressiegericht coachen.

Bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht is Afra is als docent en coach verbonden aan de module Persoonlijk Leiderschap & Ondernemerschap.

Janita Moes

Docent Persoonlijk Leiderschap & Ondernemerschap

Janita Moes is een bevlogen docent/trainer/coach gespecialiseerd in het werken met de onderstroom in organisaties. De afgelopen 15 jaar begeleidde en trainde ze leiders en professionals in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling in het bedrijfsleven en in het hoger onderwijs. Verbeter de wereld, begin bij jezelf is een belangrijk motto voor haar. De onderstroom, die vaak ontspringt vanuit overtuigingen, gevoelens en waarden van mensen, is vaak wel voelbaar op het werk maar toch ongrijpbaar. Met haar model ‘de 8 van werken met de onderstroom’ krijg je inzicht hoe je leiding kunt geven aan de onderstroom.

Janita heeft een achtergrond in de Sociale Wetenschappen als Onderwijskundige en Opleidingskundige, ze is daarnaast lichaamsgericht coach en heeft zich geschoold in Systemisch werk, Verbindende Communicatie en Mindfulness.

Bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht is zij als docent en coach verbonden aan de module Persoonlijk Leiderschap & Ondernemerschap.

 

Jan Bos

Docent Financieel Management in de Zorg

Jan Bos MBA (1966) combineert zijn werk als adviseur van zorgorganisaties met doceren. Hij ervaart dit als een ideale combinatie. Vanuit zijn rijke ervaring uit de praktijk heeft hij het onderwijs veel te bieden, vraagstukken van studenten zijn juist weer een inspirerende bron voor zijn eigen werk.

Met zijn opleidingsachtergrond in de Accountancy gecombineerd met zijn MBA opleiding kan hij veel verbanden leggen met de praktijk. Als directeur, manager en ondernemer heeft hij veel ervaring opgebouwd met het adviseren van bestuurders en raden van toezicht. Zijn expertise op het vlak van jaarrekeningen, governance vraagstukken en bedrijfsvoering maakt dat hij in zijn advisering makkelijk de vertaling maakt van theorie naar praktijk.

In de laatste jaren is zijn focus steeds meer op het adviseren van zorgorganisaties komen te liggen. Hierbij probeert hij vooral samen met bestuurders en ondernemers adequaat in te spelen op de uitdagingen in de zorg. Motto: Keep It Simple in woord en daad.

Bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht geeft Jan de module Financieel Management in de Zorg.

Gerrit Lebbink

Docent Financieel Management

Gerrit Lebbink is een ervaren trajectmanager, kan projectdoelen binnen de gestelde kaders realiseren, zowel vanuit de rol van eindverantwoordelijke lijnmanager als die van projectmanager. Hij is in staat het veranderplan te bepalen en de realisatie tot een goed einde te brengen. Creëert een duidelijke koers, betrokkenheid, veranderingsdraagvlak en vertrouwen. Weet wat het betekent als “de verkoop” door gaat tijdens “de verbouwing” en is gewend om in crisissituaties te werken. Heeft vanuit zijn opleiding als bedrijfskundige (TU) en werkzaamheden in diverse branches kennis van en (hands-on) ervaring op het gebied van onder andere strategievorming, financiën, ICT, logistiek, HRM. Gerrit heeft ruime onderwijservaring (docent, ontwikkelaar) op hbo-niveau in (vooral) branchegerichte praktijkonderwijstrajecten in (detail)handel (logistiek, leidinggeven, financiën, automatisering). Brengt praktijk en theorie bij elkaar. Gerrit is sinds jaar en dag verbonden aan het post-hbo-programma van Bedrijfskunde Opleiding Utrecht en verzorgt de module Financieel Management.

Hinrich Slobbe

Docent Financieel Management

Wisdom in Finance. Het lijken twee begrippen die ogenschijnlijk weinig met elkaar te maken hebben. Bij financieel management gaat het vaak om de getoonde ‘werkelijkheid’ achteraf (het is wat het is…..) terwijl bij wijsheid filosofische gedachten worden verwacht. Hoe kan je deze twee werelden in elkaar schuiven zodat vanuit financiële inzichten vergezichten ontstaan? Dromen met realiteit op je netvlies? Strategische keuzes werkelijkheid laten worden in operationeel handelen? Daar staat Wizfiz voor. Hinrich Slobbe is een doorgewinterde dromer met scherpe inzichten in financiële sturing en toekomstgerichte creativiteit. Didactiek die soms een beetje pijn doet maar altijd met humor. Bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht is Hinrich verbonden aan de module Financieel Management.

Edger Gubbels

Docent HRM (Human Resource Management)

Edger Gubbels is opgeleid als andragoog en organisatiekundige. Hij werkte jarenlang voor het HRM-bedrijf GITP in diverse rollen in assessment, opleidingen, organisatieadvies en management. De laatste 12 jaar werkt hij als hybride werker, enerzijds als zelfstandig organisatie-ontwikkelaar en (team)coach en daarnaast regisseert hij mede de landelijke educatie voor docenten van diverse arts-opleidingen bij universiteiten.

Edger werkte eerder voor Hogeschool Utrecht en de HAN en is HRM docent en afstudeerbegeleider bij de Businessschool Nederland. Hij is toezichthoudend bestuurder in het primair onderwijs. Bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht verzorgt hij de module Human Resource Management.

Gosse Korte

Docent Procesmanagement

Gosse Korte is opgeleid als bedrijfskundige. Hij werkt sinds 2002 als organisatieadviseur en helpt organisaties winstverbetering te realiseren door processen te optimaliseren. Winst kan zijn dat er efficiënter gewerkt wordt, maar winst kan ook zijn dat er duurzamer, plezieriger, veiliger of betrouwbaarder gewerkt wordt. Tevens verzorgt Gosse sinds 2002 trainingen, colleges, seminars of lessen op het gebied van Operations Management, Kwaliteitsmanagement en Lean Six Sigma. Hij verzorgt dit voor diverse post-hbo- en MBA-opleidingen. In 2015 is Gosse begonnen met Skoledo.com online trainingen. Het ontwikkelen van activerende e-learnings is zijn passie geworden. Bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht verzorgt hij de module Procesmanagement.

Myrthe Westerhout

Docent Projectmanagement - IPMA D

Als energieke hands-on programmamanager is Myrthe goed onderlegd in de theoretische kaders van het projectmanagement en IPMA in het bijzonder. Als programmamanager heeft ze ruime ervaring opgedaan in de sectoren ICT, bouw en transport. De theoretische kaders past ze deze slagvaardig toe in de praktijk met altijd oog voor de meest praktische oplossing. Naast haar werk in het bedrijfsleven is Myrthe een enthousiast parttime trainer. Aan de hand van haar eigen ervaring en voorbeelden van praktijkcasussen uit de groep met deelnemers, wordt de theorie van IPMA kernachtig toegespitst op de praktijk. Myrthe geeft les aan de post-hbo opleiding van de Hogeschool Arnhem Nijmegen en wordt daarnaast door diverse commercieel trainingsbureaus ingehuurd om haar kennis te delen. Bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht geeft Myrthe de module Projectmanagement.

Joost Lodeweges

Docent Projectmanagement - IPMA D

Als strategisch projectmanager heeft Joost brede ervaring met het opzetten en inrichten van een portfolio office. Management adviseren op het gebied van strategierealisatie door de juiste inrichting en opvolging van hun projectportfolio is hierbij cruciaal. Door het projectportfolio in lijn te brengen met de strategie van de organisatie ontstaat maximale toegevoegde waarde voor de toekomst. Binnen zijn organisatie ChangeBees is een breed scala van skills aanwezig om opdrachtgevers in dit soort veranderprocessen te faciliteren. In trainingen deelt Joost met beheersing en rust theoretische kennis en zet deze om naar praktijkvoorbeelden, zodat de theorie tastbaar en uitvoerbaar wordt voor de deelnemers. Joost geeft IPMA aan de post-hbo opleiding van de Hogeschool Arnhem Nijmegen en hij wordt daarnaast door diverse commercieel trainingsbureaus ingehuurd om zijn kennis te delen. Bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht geeft Joost de module post-hbo Projectmanagement.

Kitty Clerc

Docent Projectmanagement - AgilePM

Kitty heeft een achtergrond in ICT projectmanagement en een passie voor het werken in teams.  Als ervaren Agile Lean teamcoach en trainer helpt zij teams groeien en ontwikkelen. Groeien naar echt samenwerken waarin mensen verantwoordelijkheid krijgen, en ook nemen, om doelen te realiseren en resultaten neer te zetten.

Daarbij zet zij haar oprechte nieuwgierigheid in naar wat mensen drijft. Ook haar actuele kennis van theorieën en modellen over samenwerken en veranderen zijn daarbij een belangrijk hulpmiddel. Naast haar werk als Agile Lean Teamcoach verzorgt zij  voor verschillende trainingsinstituten en bedrijven trainingen in Agile/Scrum, AgilePM®, SAFe® en verandermanagement. Door het combineren van trainen en coachen ontstaat een mooie balans tussen theorie en praktijk.

Bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht is Kitty verbonden aan de module Projectmanagement – PRINCE2 en Agile.

Peter van der Maas

Docent Projectmanagement - PRINCE2

Peter heeft een achtergrond in ICT projectmanagement en vindt vooral de politiek rond projecten razend interessant. Hoe krijg je de belanghebbenden allemaal mee? Hoe zorgen we ervoor dat ons projectresultaat ook daadwerkelijk bijdraagt aan de organisatie? Hoe zorg je ervoor dat in het project formeel de zaken worden afspreken en we ook gedreven met elkaar aan de slag gaan? Interessante vragen die bij elk project weer anders beantwoord worden. Ieder project is anders en vraagt om een eigen specifieke aanpak. Het framework dat PRINCE2 biedt, geeft de ruimte om ieder project anders aan te pakken.

Naast het verzorgen van vele trainingen op het gebied van projectmanagement over de gehele wereld, zet Peter op dit moment ook het projectenbureau op van een grote zorginstelling.

Bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht is Peter verbonden aan de module Projectmanagement – PRINCE2 en Agile.

Wouter Rijnaerts

Docent Marketing Management

Wouter is senior consultant bij Potential Project en parttime docent bij de deeltijd Commerciële Economie opleiding van Hogeschool Utrecht.

Wouter heeft twee professionele passies die zijn leven en ervaring vormgeven. De eerste is strategische marketing en digitale transformatie in marketingteams. De tweede is mensen en organisaties in staat stellen om hun potentieel te benutten door middel van mind training.

Voor Potential Project International is hij verantwoordelijk voor de internationale growth en marketing automation. Binnen Nederland werkt hij samen met twee partners als consultant.

Wouter verzorgt voor Hogeschool Utrecht de modules Marketingmanagement, Strategie en Growth Marketing. In zijn colleges gebruikt hij een uitgebreide mix van inspirerende didactische werkvormen en zorgt met relevante voorbeelden hoe de theorie in de praktijk toegepast wordt. Bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht verzorgt hij de module Marketing Management.