Ons team docenten

Gert Jan Schop

Programmamanager en docent Organisation & Change en Strategisch Onderzoek & Implementatie

Gert Jan Schop is een ervaren senior-adviseur en ondernemer. Gert Jan heeft al zo’n dertig jaar ervaring in directie-, management- en toezichthoudende functies. Hij adviseert op strategisch niveau bedrijven en instellingen op het gebied van strategie, bedrijfsvoering en verandertrajecten. Hij weet groepen mensen, medewerkers of stakeholders te enthousiasmeren en te ondersteunen in het oplossen van een probleem of het realiseren van uitdagingen.

Zijn werk combineert hij graag met het verzorgen van onderwijs op het gebied van strategie, marketing en verandermanagement en het begeleiden van afstudeerders. Gert Jan Schop studeerde Bedrijfseconomie en Economische Wetenschappen en behaalde later zijn Master of Business Administration (MBA).

Naast zijn adviesbureau is hij eigenaar van Bizz-Publishing, een internetuitgeverij, en (mede)eigenaar van Bedrijfskunde Opleiding Utrecht (BKOU). Bij BKOU is hij verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en het programmamanagement. Gert Jan geeft les in de module Organisation & Change en Strategisch Onderzoek & Implementatie.

Hans Prinsen

Docent Teammanagement & Leidinggeven

Hans Prinsen is een ervaren en enthousiaste docent , adviseur en trainer. Hij is gespecialiseerd in leiderschap, teamontwikkeling en coaching en is altijd op zoek naar de vraag “wat werkt” in de praktijk. De performance staat bij hem centraal, datgene wat op de concrete werkvloer moet gaan gebeuren. Hans is bekend van zijn vele weblogs en ook van zijn boek “De kunst van leren en werken” (EMC, 2017).
Het credo van Hans is: “Je kunt de wind niet veranderen, maar hoe de zeilen staan bepaal jezelf.” Hans gelooft in de ontwikkeling van mensen en ook dat zij daarvan zelf regisseur zijn. In zijn werk streeft hij, als  coach en adviseur, naar de optimale ontwikkeling van mensen in de diverse organisaties waar zij werken.

Bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht geeft Hans docent de module Leiderschap en Teammanagement.

Gerrit Lebbink

Docent Financieel Management

Gerrit Lebbink is een ervaren trajectmanager, kan projectdoelen binnen de gestelde kaders realiseren, zowel vanuit de rol van eindverantwoordelijke lijnmanager als die van projectmanager. Hij is in staat het veranderplan te bepalen en de realisatie tot een goed einde te brengen. Creëert een duidelijke koers, betrokkenheid, veranderingsdraagvlak en vertrouwen. Weet wat het betekent als “de verkoop” door gaat tijdens “de verbouwing” en is gewend om in crisissituaties te werken. Heeft vanuit zijn opleiding als bedrijfskundige (TU) en werkzaamheden in diverse branches kennis van en (hands-on) ervaring op het gebied van onder andere strategievorming, financiën, ICT, logistiek, HRM. Gerrit heeft ruime onderwijservaring (docent, ontwikkelaar) op hbo-niveau in (vooral) branchegerichte praktijkonderwijstrajecten in (detail)handel (logistiek, leidinggeven, financiën, automatisering). Brengt praktijk en theorie bij elkaar. Gerrit is sinds jaar en dag verbonden aan het post-hbo-programma van Bedrijfskunde Opleiding Utrecht en verzorgt de module Financieel Management.

Janita Moes

Docent Teammanagement & Leidinggeven

Janita Moes is een bevlogen docent/trainer/coach gespecialiseerd in het werken met de onderstroom in organisaties. De afgelopen 15 jaar begeleidde en trainde ze leiders en professionals in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling in het bedrijfsleven en in het hoger onderwijs. Verbeter de wereld, begin bij jezelf is een belangrijk motto voor haar. De onderstroom, die vaak ontspringt vanuit overtuigingen, gevoelens en waarden van mensen, is vaak wel voelbaar op het werk maar toch ongrijpbaar. Met haar model ‘de 8 van werken met de onderstroom’ krijg je inzicht hoe je leiding kunt geven aan de onderstroom.

Janita heeft een achtergrond in de Sociale Wetenschappen als Onderwijskundige en Opleidingskundige, ze is daarnaast lichaamsgericht coach en heeft zich geschoold in Systemisch werk, Verbindende Communicatie en Mindfulness.

Bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht is zij verbonden aan de module Leiderschap en Teammanagement.

 

Ria van Dinteren

Coach en docent Persoonlijk Leiderschap & Ondernemerschap

Ria van Dinteren is organisatiekundige en onderwijskundige. Zij heeft jaren gewerkt als begeleider en leidinggevende. Ze is thuis op inhoudelijke thema’s zoals anders leren leren, persoonlijk leiderschap en innovatief leren.

Ria werkt verder als (internationaal) coach en begeleider van managementteams en heeft diverse boeken over de neurowetenschap op haar naam staan waaronder Brein@work dat in 2011 genomineerd is als managementboek van het jaar en het boek Breinopeners. Ze heeft een eigen organisatieadviesbureau, Breinwerk, en is hoofdredacteur bij TVOO. Ze werkt als docent bij diverse universiteiten en hogescholen.  Daarnaast verzorgt ze keynotes in binnen- en buitenland als ATD speaker en maakt deel uit van de Program Advisory Board van de ATD (American Association for Talent Development. In 2017 ontving ze de Lifetime Achievement award van de NVO2.

Bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht is Ria is als docent en coach verbonden aan de module Persoonlijk Leiderschap & Ondernemerschap.

 

Martine Wenting

Coach en docent Persoonlijk Leiderschap & Ondernemerschap

Martine is afgestudeerd als arbeids- en organisatiepsycholoog aan de Rijksuniversiteit Groningen. Aanvullend is zij opgeleid als trainer, coach en teamcoach. Sinds 2016 is zij als docent en coach verbonden aan de module Persoonlijk leiderschap & Ondernemerschap, eerst bij Hogeschool Utrecht en nu bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht.

Daarnaast werkt zij als zelfstandig ondernemer voor uiteenlopende organisaties aan vraagstukken rondom persoonlijke en personele ontwikkeling. Zij treedt op als adviseur en begeleidt organisaties, teams, professionals en management in de rol van trainer, (team)coach en assessment/loopbaanadviseur.

Martine heeft een passie voor mensen en ontwikkeling. Zij gelooft dat mensen meer kunnen dan zij zelf voor mogelijk houden. Met haar werk daagt zij mensen uit tot een wezenlijke verandering in denken en doen. Meer inspiratie en energie halen uit je werk, is waar zij voor staat. Dan maken mensen echt het verschil in een organisatie en zijn zij het onderscheidend vermogen om tot bedrijfssucces te komen.

Edger Gubbels

Docent Human Resource Management

Edger Gubbels is opgeleid als andragoog en organisatiekundige. Hij werkte jarenlang voor het HRM-bedrijf GITP in diverse rollen in assessment, opleidingen, organisatieadvies en management. De laatste 12 jaar werkt hij als hybride werker, enerzijds als zelfstandig organisatie-ontwikkelaar en (team)coach en daarnaast regisseert hij mede de landelijke educatie voor docenten van diverse arts-opleidingen bij universiteiten.

Edger werkte eerder voor Hogeschool Utrecht en de HAN en is HRM docent en afstudeerbegeleider bij de Businessschool Nederland. Hij is toezichthoudend bestuurder in het primair onderwijs. Bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht verzorgt hij de module Human Resource Management.

Jan Bos

Docent Financieel Management in de Zorg

Jan Bos MBA (1966) combineert zijn werk als adviseur van zorgorganisaties met doceren. Hij ervaart dit als een ideale combinatie. Vanuit zijn rijke ervaring uit de praktijk heeft hij het onderwijs veel te bieden, vraagstukken van studenten zijn juist weer een inspirerende bron voor zijn eigen werk.

Met zijn opleidingsachtergrond in de Accountancy gecombineerd met zijn MBA opleiding kan hij veel verbanden leggen met de praktijk. Als directeur, manager en ondernemer heeft hij veel ervaring opgebouwd met het adviseren van bestuurders en raden van toezicht. Zijn expertise op het vlak van jaarrekeningen, governance vraagstukken en bedrijfsvoering maakt dat hij in zijn advisering makkelijk de vertaling maakt van theorie naar praktijk.

In de laatste jaren is zijn focus steeds meer op het adviseren van zorgorganisaties komen te liggen. Hierbij probeert hij vooral samen met bestuurders en ondernemers adequaat in te spelen op de uitdagingen in de zorg. Motto: Keep It Simple in woord en daad.

Bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht geeft Jan de module Financieel Management in de Zorg.

Wouter Reijnaerts

Docent Marketing Management

Wouter is senior consultant bij Potential Project en parttime docent bij de deeltijd Commerciële Economie opleiding van Hogeschool Utrecht.

Wouter heeft twee professionele passies die zijn leven en ervaring vormgeven. De eerste is strategische marketing en digitale transformatie in marketingteams. De tweede is mensen en organisaties in staat stellen om hun potentieel te benutten door middel van mind training.

Voor Potential Project International is hij verantwoordelijk voor de internationale growth en marketing automation. Binnen Nederland werkt hij samen met twee partners als consultant.

Wouter verzorgt voor Hogeschool Utrecht de modules Marketingmanagement, Strategie en Growth Marketing. In zijn colleges gebruikt hij een uitgebreide mix van inspirerende didactische werkvormen en zorgt met relevante voorbeelden hoe de theorie in de praktijk toegepast wordt. Bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht verzorgt hij de module Marketing Management.

François van Heurn

Docent Strategisch Management

François is een universitair opgeleide econoom, die heeft geleerd te denken in termen van waarde, nut en goed omgaan met schaarse middelen. Tijdens zijn loopbaan heeft hij in uiteenlopende advies- en managementrollen steeds processen, organisaties en vooral mensen efficiënter en doelgerichter te laten werken, waardoor schaarse middelen worden bespaard en een hogere waarde voor de (interne) klanten gerealiseerd wordt. Dit alles niet als doel op zichzelf, maar om de strategische ambities van de organisatie te realiseren.

François heeft binnen zeer uiteenlopende bedrijfstakken gewerkt, variërend van overheidsinstellingen tot de luchtvaart en de zorg, de laatste jaren als zelfstandig adviseur en projectmanager. Hij is tevens als docent Management van Innovatie en ICT verbonden aan de deeltijdopleiding Bedrijfskunde bij Hogeschool Utrecht. Hij is getraind in Lean Six sigma (black belt), verandermanagement (De Baak), diverse projectmanagementmethodes en is gecertificeerd IT- servicemanager.

François van Heurn is al vele jaren als docent aan het programma verbonden, eerst bij Hogeschool Utrecht en daarna bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht. Hij verzorgt het vak Strategisch Management, waarbij hij de studenten uitdaagt in een snel veranderende wereld vol onzekerheden verregaande keuzes voor hun organisaties te maken en de consequenties hiervan in kaart te brengen. Ook begeleidt hij met veel plezier studenten bij het verrichten van hun afstudeeronderzoek.

Gosse Korte

Docent Operations Management

Gosse Korte is opgeleid als bedrijfskundige. Hij werkt sinds 2002 als organisatieadviseur en helpt organisaties winstverbetering te realiseren door processen te optimaliseren. Winst kan zijn dat er efficiënter gewerkt wordt, maar winst kan ook zijn dat er duurzamer, plezieriger, veiliger of betrouwbaarder gewerkt wordt. Tevens verzorgt Gosse sinds 2002 trainingen, colleges, seminars of lessen op het gebied van Operations Management, Kwaliteitsmanagement en Lean Six Sigma. Hij verzorgt dit voor diverse post-hbo- en MBA-opleidingen. In 2015 is Gosse begonnen met Skoledo.com online trainingen. Het ontwikkelen van activerende e-learnings is zijn passie geworden. Bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht verzorgt hij de module Operations Management.