Home » Modules » Financieel management

Financieel Management

Grip krijgen op financiën en de planning & controlcyclus binnen je organisatie? Schrijf je in voor de module post-hbo Financieel Management van Bedrijfskunde Opleiding Utrecht en ontwikkel je tot een stevige gesprekspartner op financieel gebied.

ADVIES OF INSCHRIJVEN?

IN HET KORT

START

november en mei

DUUR

2 maanden

LOCATIE

Utrecht (nabij Jaarbeurs en CS)

LESDAGEN

per module 2x vrijdag en 2x zaterdag (9.00-16.30)

INVESTERING

1.695

Post-hbo Financieel Management

In de module post-hbo Financieel Management leer je hoe je zelf een financiële analyse uitvoert en hoe je een bedrijfsprobleem herkent, diagnosticeert en verschillende scenario’s uitwerkt om het probleem op te lossen. Je bepaalt wat de impact is van een voorgestelde verandering op de financiële cijfers van de organisatie en weet risico’s te herkennen. Ook leer je hoe je daarover verslag doet aan het management. 

Bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht kun je naast de complete opleiding Bedrijfskunde, Bedrijfskunde in de Zorg, Technische Bedrijfskunde en Projectmanagement ook de losse module post-hbo Financieel Management volgen. Je kunt meerdere keren per jaar starten.

Opleiding Financieel Management: de juiste vragen stellen

Met de module post-hbo Financieel Management ontwikkel je je tot een volwaardig gesprekspartner voor de financiële mensen in je organisatie en doorgrond je het verhaal achter de cijfers. Je stelt de juiste vragen zodat je de juiste financiële informatie krijgt om op te sturen: als bedrijfskundige moet je je advies ook financieel kunnen onderbouwen. Je krijgt inzicht in de rol en het belang van financieel management in relatie tot de bedrijfsdoelen.

Nadat je de module post-hbo Financieel Management hebt afgerond:

  • verzamel je de juiste financiële informatie voordat je een beslissing neemt
  • ben je bekend met verschillende financiële instrumenten
  • zet je stuurinformatie in voor meer grip op de bedrijfsvoering
  • neem je een actieve rol in de planning & controlcyclus

Thema’s die aan bod komen:

  • (financiële) sturingsmodellen
  • manieren om planning & control te versterken
  • financial accounting
  • management control
  • management accounting
  • waardemanagement & investeringen

 

Lesdagen

Je hebt per module 4 collegedagen die afwisselend op vrijdag en zaterdag (9.00-ca. 16.30) worden verzorgd.

Blok B 2024-2025:

Start: vrijdag 25 oktober 2024 (kennismaking)

Collegedagen: 8-16-30 november en 6 december 2024

Blok E 2024-2025:

Start: zaterdag 10 mei 20245 (kennismaking)

Collegedagen: 16 en 24 mei, 6 en 21 juni 2025

Locatie

De lessen van de opleiding Financieel Management vinden plaats op Cursus- en vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9 te Utrecht. Door de centrale ligging is Domstad vanuit heel Nederland goed bereikbaar met het OV en met de auto (of natuurlijk met de fiets, als je uit Utrecht of omgeving komt). De locatie heeft een lift en is rolstoeltoegankelijk.

Investering

De losse module post-hbo Financieel Management kost 1.695. Ben je eenmaal student bij ons en volg je de module als extra module, dan kost deze je slechts 995.

Studiemateriaal

Het studiemateriaal voor deze prijs kost ca. 95. Je kunt de boeken tegen een kleine meerprijs bij ons bestellen maar je kunt er ook voor kiezen deze zelf aan te schaffen. In dat geval ontvang je van ons een literatuurlijst.

De opleiding Financieel Management is vrijgesteld van btw.

IN HET KORT

STARTDAG

April/mei 2024

DUUR

2 maanden

LOCATIE

Utrecht (nabij Jaarbeurs en CS)

LESDAGEN

per module 2x vrijdag en 2x zaterdag (9.00-16.30)

INVESTERING

1.695

Projectmanagement PRINCE2 & Agile

Anders kijken, anders denken, anders doen

De module Financieel Management kun je zien als ‘Finance for Non-financials’: na deze module ben je bekend met de basiselementen uit het financieel-economisch vakgebied. Je stuurt op financiële informatie, krijgt grip op de planning & control cyclus in je organisatie en herkent risico’s. Je werkt aan mogelijkheden om de organisatie financieel gezond te houden of gezonder te maken. Je levert een bijdrage aan beslissingen op financieel gebied.

Bedrijfskunde Opleidingen

Deze module is onderdeel van de opleiding Bedrijfskunde, de opleiding Bedrijfskunde in de Zorg, de opleiding Technische Bedrijfskunde, de opleiding Projectmanagement en de leergang Leiderschap in Verandering.

Docenten

Gerrit Lebbink docent Financieel Management bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht

Gerrit Lebbink

Docent Financieel Management

Hinrich Slobbe

Docent Financieel Management

l

Inschrijven

Schrijf je hier in voor een opleiding van Bedrijfskunde Opleiding in Utrecht. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om de inhoud en het startmoment van je opleiding af te stemmen.

Adviesgesprek

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan. Wij maken daarna graag een afspraak met je om de mogelijkheden te bespreken. We vinden het belangrijk dat de opleiding bij je past.

REVIEWS

{

“Erg tevreden over de module. Het beroepsproduct zorgt voor directe toepassing van kennis en vaardigheden en voor direct nut voor de organisatie. De module zou iets meer mogen focussen op non-profit. De voorbereiding is tijdrovend, begin op tijd!”

Heidi T.
Financieel Management
Adviseur strategie en ontwikkeling
{

“Deze module geeft zoveel meer inzicht in bedrijfsstrategische keuzes en prioriteiten. Goede afwisseling tussen kijken van een afstand en dieper duiken in het waarom.”

Arno V.
Financieel Management
Marketing Communication & Team Manager
{

“De module Financieel Management was een van de redenen dat ik me voor de opleiding Bedrijfskunde heb ingeschreven. De module en de docent stelden zeker niet teleur en ik heb er behoorlijk wat van opgestoken. “

Marcel
Financieel Management
Projectleider
{

”Ik heb veel geleerd van de module Financieel Management. Gerrit heeft ons met passie en humor begeleid in onze kennismaking met de bedrijfseconomie en de leerstof was direct toepasbaar in de praktijk.”

Manuel Cohen
Financieel Management
Scrum Master