Home » Modules » Financieel management

Financieel Management

Module Financieel Management in de Zorg van Bedrijfskunde Opleiding Utrecht

ADVIESGESPREK AANVRAGEN

Je voert zelf een financiële analyse uit en leert een bedrijfsprobleem herkennen, diagnosticeren en verschillende scenario’s uit te werken om het probleem op te lossen. Je bepaalt wat de impact is van een voorgestelde verandering op de financiële cijfers van de organisatie.Een financiële analyse helpt bij het herkennen, diagnosticeren en oplossen van een bedrijfsprobleem. Wil je inzicht krijgen in de impact van een voorgestelde verandering op de financiële cijfers van de organisatie? In de module post-hbo Financieel Management leer je bij het herkennen, diagnosticeren en uitwerken van scenario’s rekening houden met interne processen, innovaties en klantperspectief. Ook leer je hoe je daarover verslag doet aan het management.

Bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht kun je naast de complete opleiding Bedrijfskunde, Bedrijfskunde in de Zorg, Technische Bedrijfskunde en Projectmanagement ook de losse module post-hbo Financieel Management volgen. Je kunt meerdere keren per jaar starten.

Opleiding Financieel Management: de juiste vragen stellen

Met de module post-hbo Financieel Management ontwikkel je je tot een volwaardig gesprekspartner voor de financiële mensen in je organisatie en doorgrond je het verhaal achter de cijfers. Je stelt de juiste vragen zodat je de juiste financiële informatie krijgt om op te sturen: als bedrijfskundige moet je je advies ook financieel kunnen onderbouwen. Je krijgt inzicht in de rol en het belang van financieel management in relatie tot de bedrijfsdoelen.

Anders kijken, anders denken, anders doen

De module Financieel Management kun je zien als ‘Finance for Non-financials’: na deze module ben je bekend met de basiselementen uit het financieel-economisch vakgebied. Je stuurt op financiële informatie, krijgt grip op de planning & control cyclus in je organisatie en herkent risico’s. Je werkt aan mogelijkheden om de organisatie financieel gezond te houden of gezonder te maken. Je levert een bijdrage aan beslissingen op financieel gebied.

 

Thema’s die aan bod komen:

  • (financiële) sturingsmodellen
  • manieren om planning & control te versterken
  • financial accounting
  • management control
  • management accounting
  • waardemanagement & investeringen

Nadat je de module post-hbo Financieel Management hebt afgerond:

  • verzamel je de juiste financiële informatie voordat je een beslissing neemt
  • ben je bekend met verschillende financiële instrumenten
  • zet je stuurinformatie in voor meer grip op de bedrijfsvoering
  • neem je een actieve rol in de planning & control-cyclus

Startmomenten:

De opleiding Financieel Management start in mei 2024

Gerrit Lebbink

Docent Financieel Management

Hinrich Slobbe

Docent Financieel Management

Startdag 26 april 2024
Lesdata

Periode E: 17 en 31 mei 2024, 8 en 15 juni 2024

Lestijd 09:00 – 16:30 uur
Locatie Hogeschool Utrecht, Domstad: Koningsbergerstraat 9
Kosten €1.695,- (losse module)
Niveau post-hbo: 10-15 uur per week
Materiaal Studieboek: €95,-
Diploma Erkend CPION-diploma (of certificaat bij losse module)
Doelgroep De module Financieel Management is bedoeld voor werkende professionals die beschikken over een hbo-diploma of aantoonbaar hbo-werk- en denkniveau, drie jaar (relevante) werkervaring en een geschikte werkomgeving.
Opleiding Deze module is onderdeel van de opleiding Bedrijfskunde, de opleiding Technische Bedrijfskunde en de opleiding Projectmanagement.

 

INSCHRIJVEN

Schrijf je hier in voor een opleiding van Bedrijfskunde Opleiding in Utrecht. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om de inhoud en het startmoment van je opleiding af te stemmen.

ADVIESGESPREK

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan. Wij maken daarna graag een afspraak met je om de mogelijkheden te bespreken. We vinden het belangrijk dat de opleiding bij je past.