Home » Opleiding bedrijfskunde

Bedrijfskunde

Wil je doorgroeien naar het (hoger) management of een zwaardere adviesfunctie, dan is de praktijkgerichte post-hbo-opleiding Bedrijfskunde dé springplank voor je volgende carrièrestap. Meld je nu aan voor een adviesgesprek!

ADVIES OF INSCHRIJVEN?

IN HET KORT

STARTDATA

januari – maart – mei – september – november

DUUR

12 maanden

LOCATIE

Utrecht (nabij Jaarbeurs en CS)

LESDAGEN

per module 2x vrijdag en 2x zaterdag (9.00-16.30)

INVESTERING

Vanaf 7.700

Opleiding Bedrijfskunde

Als bedrijfskundige stuur je aan op continue verbetering. Je bekijkt de organisatie als geheel. Een tactisch of strategisch vraagstuk treft altijd alle disciplines: marketing, HRM, financieel management, veranderkunde en organisatiekunde. Je realiseert zichtbare resultaten in de organisatie. Bedrijfskundigen kunnen moeiteloos schakelen en verbinden.

Je krijgt les van topdocenten uit de praktijk. Je medestudenten zijn professionals uit uiteenlopende sectoren en organisaties: mensen die vanuit een ander perspectief met dezelfde vraagstukken bezig zijn als jij. Tijdens de opleiding koppel je de theorie aan je eigen praktijk. Op die manier werk je aan je eigen ontwikkeling én ben je van grote toegevoegde waarde voor je organisatie. De bedrijfskunde opleiding kent een flexibele opzet. Je kunt vijf keer per jaar instromen en kiest je eigen leerroute en studietempo. We bespreken jouw mogelijkheden graag in een persoonlijk adviesgesprek.

Wat levert de post-hbo-opleiding Bedrijfskunde je op?

 • bedrijfskundige uitdagingen methodisch onderzoeken en oplossen
 • je organisatie wendbaar (agile) maken in de snel veranderende omgeving
 • performancegericht denken en werken
 • effectmeten: resultaten zichtbaar maken
 • werken vanuit een growth-mindset
 • de goede vragen stellen

 

Opzet van de opleiding Bedrijfskunde

De opleiding bestaat uit minimaal zes modules. De kernmodules zijn:

Daarnaast maak je een keuze uit de volgende modules:

Technologische ontwikkelingen triggeren veel en snelle veranderingen in alle sectoren. We zitten middenin een VUCA-wereld: een snel veranderende wereld met veel onzekerheid en hoge complexiteit. Een mooie, maar uitdagende omgeving waar jij als bedrijfskundige het verschil maakt.

Lesdagen

Je hebt per module 4 collegedagen die afwisselend op vrijdag en zaterdag (9.00-ca. 16.30) worden verzorgd.

Locatie

De lessen van de opleiding Bedrijfskunde vinden plaats op Cursus- en vergadercentrum Domstad,bedrijfskundeopleidingutrecht-domstad Koningsbergerstraat 9 te Utrecht. Door de centrale ligging is Domstad vanuit heel Nederland goed bereikbaar met het OV en met de auto (of natuurlijk met de fiets, als je uit Utrecht komt). De locatie heeft een lift en is rolstoeltoegankelijk.

Startmomenten

Je kunt 5 keer per jaar starten (januari, maart, mei, september en november). Je begint je opleiding Bedrijfskunde met een startdag, doorgaans 1 à 2 weken voor de start van je eerste module. Tijdens deze dag krijg je alle benodigde praktische informatie en ontmoet je je nieuwe medestudenten. Ook maak je kennis met de performance- en effectmetingsmethodiek die in elke module terugkomt. Zo maak je een vliegende start met je opleiding en ben je optimaal voorbereid op je eerste collegedag.

De startdagen voor collegejaar 2024-2025 zijn:

 • vrijdag 6 september 2024
 • vrijdag 25 oktober 2024
 • vrijdag 10 januari 2025
 • vrijdag 7 maart 2025
 • zaterdag 10 mei 2025

Ben je verhinderd tijdens de startdag? Geef dat bij of na je inschrijving even aan ons door. We denken graag met je mee over de mogelijkheden.

Investering

De opleiding bestaat uit minimaal 6 modules. De studiekosten voor de opleiding (inclusief catering) bedragen:

 • 6 modules: 7.700 (optie: + boekenpakket 550)
 • 7 modules: 8.600 (optie: + boekenpakket 640)Luxe catering bij Cursus- en Vergadercentrum Domstad - Bedrijfskunde Opleiding Utrecht
 • 8 modules: 9.400 (optie: + boekenpakket 730)
 • 9 modules: 10.100 (optie + boekenpakket 820)

Een losse module kost 1.695. Ben je eenmaal student bij ons, dan kost een extra module je tijdens of na je opleiding slechts 995.

Je kunt de boeken bij ons als 1 pakket bestellen maar je kunt er ook voor kiezen deze zelf aan te schaffen. In dat geval ontvang je van ons een literatuurlijst.

Bij Cursus- en Vergadercentrum Domstad geniet je elke collegedag weer van een luxe lunchbuffet. In het gebouw vind je diverse Coffee Lounges waar je onbeperkt koffie, thee, water en frisdrank kunt nuttigen. De catering is inbegrepen bij de opleidingskosten.

De opleiding is vrijgesteld van btw.

IN HET KORT

STARTDATA

januari – maart – april – september – november

DUUR

12 maanden

LOCATIE

Utrecht (nabij Jaarbeurs en CS)

LESDAGEN

per module 2x vrijdag en 2x zaterdag (9.00-16.30)

INVESTERING

Vanaf 7.700,-

Projectmanagement PRINCE2 & Agile

Anders kijken, anders denken, anders doen

De huidige uitdagingen vragen om andere, om nieuwe oplossingen en dat vraagt om andere perspectieven van waaruit je kijkt. Denk hierbij aan een verschuiving van strategische planning naar strategisch denken, van grote bedrijven naar lokale initiatieven, van lineair naar circulair en van instrumenteel veranderen naar bottom-up.

Flexibel programma

In de post-hbo-opleiding Bedrijfskunde heb je maximale flexibiliteit. Je kunt vijf keer per jaar instromen. De opleiding is studeerbaar in een jaar. Blijkt privé en studie lastiger te combineren dan je dacht? Dan doe je er gewoon iets langer over. Je kiest je eigen leerroute en studietempo.

Toelaatbaarheid

Je bent toelaatbaar met een hbo-diploma (of hbo-denk- en werkniveau), minimaal 3 jaar relevante werkervaring en een geschikte werkplek om de opdrachten in uit te voeren.

Praktijk centraal

Tijdens de opleiding krijg je modellen, concepten en theorieën aangereikt die gekoppeld zijn aan de praktijk. Onze docenten zijn experts uit de praktijk die naast hun lessen nog volop werkzaam zijn in hun vakgebied. Ze dagen je graag uit om casussen uit je eigen werkomgeving in te brengen. Ook voor je eindopdracht zet je eigen casuïstiek in. Op die manier ben je van grote waarde voor je organisatie. 

Modulaire opbouw

De post-hbo-opleiding Bedrijfskunde opleiding bestaat uit negen modules waarvan je zes moet volgen om een post-hbo-diploma te krijgen. Er valt dus iets te kiezen! Er zit geen volgordelijkheid in de modules. Modules kan je ook los volgen. Wil je niet kiezen, maar alle modules volgen? Dat kan natuurlijk ook. We rekenen dan een kleine meerprijs.

Adviesgesprek

Voorafgaand aan de opleiding post-hbo Bedrijfskunde voeren wij altijd een adviesgesprek. Dit gesprek is uiteraard vrijblijvend. Hierin bepalen we de toelating, leggen we uit hoe we werken en hoe de opleiding in elkaar zit. Je bent toelaatbaar met een hbo-diploma of aantoonbaar hbo-werk- en denkniveau, drie jaar (relevante) werkervaring en een geschikte werkomgeving.

Verkort MBA-programma

Na een succesvolle afronding van de opleiding post-hbo Bedrijfskunde bestaat de mogelijkheid om een verkort MBA-programma bij Business School Nederland in Buren te volgen. De examencommissie van BSN verleent vrijstellingen.

Studiebelasting

Buiten de collegedagen heb je gemiddeld 6 tot 8 uur per week nodig voor de voorbereiding van de collegedagen en de uitwerking van de opdrachten.

l

Inschrijven

Ik wil me graag inschrijven voor deze opleiding.

Adviesgesprek

Ik wil graag een adviesgesprek plannen.

REVIEWS

{

“Ik kan de opleiding Bedrijfskunde zeker aanraden. Super leerzaam en super flexibel!”

Bart-Jan B.
Bedrijfskunde
Procesmanager
{

“Ik kan de opleiding Bedrijfskunde echt aanraden: makkelijk toe te passen op je eigen organisatie, uitbreiding van je netwerk en heel interessant om te horen hoe het er in andere bedrijven aan toe gaat.”

Helmig Jan
Bedrijfskunde
Product Owner
{

“De modules zitten heel goed in elkaar en hebben een hoog niveau. Als je ze met positief resultaat doorloopt, ben je veel kennis en kunde rijker. Je ontwikkeling begint direct bij module #1. De variatie in opbouw van de modules zorgt ervoor dat je, naast inhoudelijk nieuwe stof, je bij elke module andere vaardigheden eigen maakt.”

Patricia
Bedrijfskunde
Communicatiespecialist/eventmanager
{

“Je leert weer anders kijken, ook naar het team. Heel zinvol. Ik beveel de opleiding graag aan om de inhoud, de organisatie, de kennis en de praktijkervaring van de docenten.”

Aart Voorberg
Bedrijfskunde
Jobhunter/Loopbaanbegeleider