Bedrijfskunde

Post-hbo-opleiding

Home » Opleiding bedrijfskunde

Als bedrijfskundige stuur je aan op continue verbetering. Je bekijkt de organisatie als geheel. Een tactisch of strategisch vraagstuk treft altijd alle disciplines: marketing, HRM, financieel management, veranderkunde en organisatiekunde. Je realiseert zichtbare resultaten op de werkvloer en de top of het zogenaamde C-level. Bedrijfskundigen kunnen moeiteloos schakelen en verbinden.

Zoals Jan Rotmans zegt: ‘We zitten niet in een tijdperk van veranderingen, maar in een verandering van tijdperk.’ Technologische ontwikkelingen triggeren veel en snelle veranderingen in alle sectoren. We zitten middenin deze VUCA-wereld, een snel veranderende wereld met veel onzekerheid en hoge complexiteit. Een mooie, maar uitdagende omgeving waar jij als bedrijfskundige het verschil maakt.

Anders kijken, anders denken, anders doen

De huidige uitdagingen vragen om andere, om nieuwe oplossingen en dat vraagt om andere perspectieven van waaruit je kijkt.

Denk hierbij aan een verschuiving van strategische planning naar strategisch denken, van grote bedrijven naar lokale initiatieven, van lineair naar circulair en van instrumenteel veranderen naar bottom-up.

Bij de post-hbo-opleiding Bedrijfskunde opleiding leer je:

  • de goede vragen te stellen
  • bedrijfskundige uitdagingen methodisch te onderzoeken en op te lossen
  • je organisatie wendbaar (agile) te maken in de snel veranderende omgeving
  • performance-gericht te denken te werken
  • effectmeten: resultaten zichtbaar maken
  • te werken vanuit een growth-mindset
Bedrijfskunde Opleiding Utrecht

Gepersonaliseerd leren

In onze opleiding streven we naar maximale flexibiliteit. Je kunt vijf keer per jaar instromen en is studeerbaar in een jaar. Blijkt privé en studie lastiger dan gedacht te combineren? Dan doe je er gewoon iets langer over. Onze studenten hebben een enorme variatie in de leerroutes en studieduur, toch rondt 95 procent van de studenten deze opleiding succesvol af. Voor je eindopdracht kun je eigen casuïstiek inzetten die bij voorkeur is ingegeven door je eigen organisatie.

 

Praktijk centraal

Natuurlijk reiken we je modellen, concepten en theorieën aan, maar altijd gekoppeld aan de praktijk. Onze docenten zijn experts uit de praktijk die met twee benen in de modder staan. Ze dagen je uit om casussen uit jouw praktijk in te brengen.

 

Modulaire opbouw

De post-hbo-opleiding Bedrijfskunde opleiding bestaat uit acht modules waarvan je zes of zeven modules moet volgen om een post-hbo-diploma te krijgen. Er valt dus iets te kiezen! Er zit geen volgordelijkheid in de modules. Modules kan je ook los volgen. Wil je niet kiezen, maar alle modules volgen? Dat kan natuurlijk ook. We rekenen dan een kleine meerprijs.

Organisation & Change

Hoe werken organisaties (of juist niet), nieuwe manieren van organiseren, structureren van een verandertraject, hoe krijg je mensen mee (gedrag)

Financieel Management

Je wordt geen financieel expert, maar leert de juiste vragen stellen en sturen op relevante cijfers

Teammanagement & Leidinggeven

Hoe bouw je teams, creëer je meer effectiviteit, sturen op zelforganisatie, resultaatverantwoordelijkheid en verantwoordelijkheden lager op de werkvloer

Strategisch Management

Het klassieke strategieproces, waarom het niet meer werkt, wat wel en hoe implementeer je een goede strategie

Marketing

Hoe pas je je businessmodel aan op de veranderde omgeving, digitale marketing, klantreis

HRM

In-, door- en uitstroom managen met strategische personeelsplanning, actuele ontwikkelingen in wetgeving en de effecten daarvan, werkgeluk centraal

Professionele en persoonlijke ontwikkeling

Vooral werken aan het verbeteren van je kwaliteiten, toetsen in de praktijk, ondersteund met intervisie

Strategisch Onderzoek & Implementatie

Op methodische wijze een probleem, uitdaging of complicatie uit eigen organisatie onderzoeken en tot een verbeterplan komen

Programma

Onze docenten dagen je tijdens de opleiding uit om casussen uit jouw praktijk in te brengen. Natuurlijk krijg je modellen, concepten en theorieën aangereikt, maar altijd gekoppeld aan de praktijk. Onze docenten zijn experts uit de praktijk die met twee benen in de modder staan.

Starten

De opleiding start in september, november, januari, maart en mei

Locatie

De colleges worden verzorgd op de locatie: Domstad van Hogeschool Utrecht, Koningsbergerstaat 9. Dat ligt op vijf minuten lopen van Centraal Station Utrecht. Rondom is er volop parkeergelegenheid.

Toelating & investering

Voorafgaand aan de opleiding Post HBO Bedrijfskunde voeren wij altijd een adviesgesprek. Dit gesprek is uiteraard vrijblijvend. Hierin bepalen we de toelating, leggen goed uit hoe wij werken en hoe de opleiding in elkaar zit. Je bent toelaatbaar met een HBO-diploma of aantoonbaar HBO-werk- en denkniveau, drie jaar (relevante) werkervaring en een geschikte werkomgeving.

Verkort MBA-programma

Na een succesvolle afronding van de opleiding Post HBO Bedrijfskunde bestaat de mogelijkheid om een verkort MBA-programma bij Business School Nederland in Buren te volgen. De examencommissie van BSN verleent vrijstellingen.

Studiebelasting

Per week moet je rekening houden met gemiddeld 10 tot 15 uur studiebelasting, inclusief de collegedagen.

Kosten

De opleiding vraagt een investering van € 6.950 (vrij van btw). Dit is inclusief luxe catering en exclusief boeken. Losse modules kosten € 1.495.

g

Kwaliteit en accreditatie

Ik wil graag meer weten over kwaliteit en accreditatie

l

Inschrijven

Ik wil mij graag inschrijven voor deze opleiding!

Adviesgesprek

Graag zou ik een adviesgesprek willen plannen!