Home » Opleiding bedrijfskunde

Bedrijfskunde

Post-hbo-opleiding bedrijfskunde

ADVIESGESPREK AANVRAGEN

Als bedrijfskundige stuur je aan op continue verbetering. Je bekijkt de organisatie als geheel. Een tactisch of strategisch vraagstuk treft altijd alle disciplines: marketing, HRM, financieel management, veranderkunde en organisatiekunde. Je realiseert zichtbare resultaten in de organisatie. Bedrijfskundigen kunnen moeiteloos schakelen en verbinden.

Je krijgt les van topdocenten uit de praktijk. Je medestudenten zijn professionals uit uiteenlopende sectoren en organisaties: mensen die vanuit een ander perspectief met dezelfde vraagstukken bezig zijn als jij. Tijdens de opleiding koppel je de theorie aan je eigen praktijk. Op die manier werk je aan je eigen ontwikkeling én ben je van grote toegevoegde waarde voor je organisatie.

De opleiding kent een flexibele opzet. Je kunt vijf keer per jaar instromen en kiest je eigen leerroute en studietempo. We bespreken jouw mogelijkheden graag in een persoonlijk adviesgesprek.

Opzet van de opleiding Bedrijfskunde

De opleiding bestaat uit minimaal zes modules. De kernmodules zijn:

Daarnaast maak je een keuze uit de volgende modules:

Technologische ontwikkelingen triggeren veel en snelle veranderingen in alle sectoren. We zitten middenin een VUCA-wereld: een snel veranderende wereld met veel onzekerheid en hoge complexiteit. Een mooie, maar uitdagende omgeving waar jij als bedrijfskundige het verschil maakt.

Anders kijken, anders denken, anders doen

De huidige uitdagingen vragen om andere, om nieuwe oplossingen en dat vraagt om andere perspectieven van waaruit je kijkt. Denk hierbij aan een verschuiving van strategische planning naar strategisch denken, van grote bedrijven naar lokale initiatieven, van lineair naar circulair en van instrumenteel veranderen naar bottom-up.

Wat levert de post-hbo-opleiding Bedrijfskunde je op?

  • bedrijfskundige uitdagingen methodisch onderzoeken en oplossen
  • je organisatie wendbaar (agile) maken in de snel veranderende omgeving
  • performancegericht denken en werken
  • effectmeten: resultaten zichtbaar maken
  • werken vanuit een growth-mindset
  • de goede vragen stellen

Lesdagen

Je hebt per module 4 collegedagen die afwisselend op vrijdag en zaterdag (9.00-ca. 16.30) worden verzorgd.

Locatie

Cursus- en vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9 te Utrecht.

Startmomenten

Je kunt 5 keer per jaar starten. Je begint je opleiding met een startdag: 12 januari 2024, 9 maart 2024, 26 april 2024, september 2024 en november 2024 (lesdata voor het collegejaar 2024-2025 volgen in het voorjaar van 2024).

Investering

De opleiding bestaat uit minimaal 6 modules. De studiekosten voor de hele opleiding (inclusief catering en exclusief boeken) bedragen:

  • 6 modules: € 7.700,-
  • 7 modules: € 8.600,-
  • 8 modules: € 9.400,-
  • 9 modules: € 10.100,-

Een losse module kost € 1.695,-.

Ben je eenmaal student bij ons, dan kost een extra module je tijdens of na je opleiding € 995,-.

Flexibel programma

In de post-hbo-opleiding Bedrijfskunde heb je maximale flexibiliteit. Je kunt vijf keer per jaar instromen. De opleiding is studeerbaar in een jaar. Blijkt privé en studie lastiger te combineren dan je dacht? Dan doe je er gewoon iets langer over. Je kiest je eigen leerroute en studietempo.

Praktijk centraal

Tijdens de opleiding krijg je modellen, concepten en theorieën aangereikt die gekoppeld zijn aan de praktijk. Onze docenten zijn experts uit de praktijk die naast hun lessen nog volop werkzaam zijn in hun vakgebied. Ze dagen je graag uit om casussen uit je eigen werkomgeving in te brengen. Ook voor je eindopdracht zet je eigen casuïstiek in. Op die manier ben je van grote waarde voor je organisatie.

Modulaire opbouw

De post-hbo-opleiding Bedrijfskunde opleiding bestaat uit acht modules waarvan je zes of zeven modules moet volgen om een post-hbo-diploma te krijgen. Er valt dus iets te kiezen! Er zit geen volgordelijkheid in de modules. Modules kan je ook los volgen. Wil je niet kiezen, maar alle modules volgen? Dat kan natuurlijk ook. We rekenen dan een kleine meerprijs.

Verandermanagement & Organisatiekunde

In deze module kijken we naar hoe organisaties werken en hoe je een organisatiecultuur kunt beïnvloeden. Je leert hoe je een verandertraject structureert en hoe je mensen hierin meeneemt.

Financieel Management

Ontwikkel je tot een volwaardig gesprekspartner op financieel gebied. Je stelt de juiste vragen en stuurt op relevante cijfers.

Leiderschap & Teammanagement

Leidinggeven is een vak. We kijken o.a. naar de visie op leiderschap, competenties, teameffectiviteit en de succesfactoren van goed teamwork en resultaatgericht aansturen.

Strategisch Management

Strategie bepaalt de koers van de organisatie. Herken strategische vraagstukken en bepaal een goede strategie. Hoe implementeer je deze vervolgens én creëer je draagvlak?

Marketing Management

Wat is de impact van marketingtrends op de organisatie? Leer wat er nodig is om een marketingstrategie te ontwikkelen. Ook kijken we naar digitale marketing en customer experience.

HRM

In-, door- en uitstroom managen met strategische personeelsplanning. We kijken naar actuele ontwikkelingen in de wetgeving en de effecten daarvan. Human capital en talentmanagement staan centraal.

Persoonlijk Leiderschap & Ondernemerschap

Succesvol leidinggeven en ondernemen begint met authentiek leiderschap. Verbeter je kwaliteiten en vergroot je persoonlijke effectiviteit. Een ervaren personal coach ondersteunt je in je proces.

Strategisch Onderzoek & Implementatie

In deze module ga je op methodische wijze een probleem, uitdaging of complicatie uit eigen organisatie onderzoeken en schrijf je een verbeterplan.

Docenten

Onze docenten dagen je tijdens de opleiding uit om casussen uit jouw praktijk in te brengen. Natuurlijk krijg je modellen, concepten en theorieën aangereikt, maar altijd gekoppeld aan de praktijk. Onze docenten zijn experts uit de praktijk die met twee benen in de modder staan.

Starten

De opleiding start in september, november, januari, maart en mei

Locatie

De colleges worden verzorgd op de locatie Domstad van Hogeschool Utrecht, Koningsbergerstaat 9. Dat ligt op vijf minuten lopen van Centraal Station Utrecht. Rondom is er volop parkeergelegenheid.

Adviesgesprek

Voorafgaand aan de opleiding post-hbo Bedrijfskunde voeren wij altijd een adviesgesprek. Dit gesprek is uiteraard vrijblijvend. Hierin bepalen we de toelating, leggen we uit hoe we werken en hoe de opleiding in elkaar zit. Je bent toelaatbaar met een hbo-diploma of aantoonbaar hbo-werk- en denkniveau, drie jaar (relevante) werkervaring en een geschikte werkomgeving.

Verkort MBA-programma

Na een succesvolle afronding van de opleiding post-hbo Bedrijfskunde bestaat de mogelijkheid om een verkort MBA-programma bij Business School Nederland in Buren te volgen. De examencommissie van BSN verleent vrijstellingen.

Studiebelasting

Per week moet je rekening houden met gemiddeld 10 tot 15 uur studiebelasting, inclusief de collegedagen.

g

Veelgestelde vragen

Ik zoek praktische informatie.

l

Inschrijven

Ik wil me graag inschrijven voor deze opleiding.

Adviesgesprek

Ik wil graag een adviesgesprek plannen.