Home » Modules » Leiderschap & Teammanagement

Leiderschap & Teammanagement

Wil jij je (verder) bekwamen in het vak van leidinggeven? Schrijf je in voor de module post-hbo Leiderschap & Teammanagement van Bedrijfskunde Opleiding Utrecht en leer alles over de succesfactoren van goed teamwork.

ADVIES OF INSCHRIJVEN?

IN HET KORT

START

September en januari

DUUR

2 maanden

LOCATIE

Utrecht (nabij Jaarbeurs en CS)

LESDAGEN

per module 2x vrijdag en 2x zaterdag (9.00-16.30)

INVESTERING

1.695

Post-hbo Leiderschap & Teammanagement

Leidinggeven is een ambacht, een vak. Het managen van teams, het leidinggeven aan professionals is boeiend, maar vraagt ook veel kennis en vaardigheden en het hebben van een visie. Ben jij leidinggevende en wil je je verder ontwikkelen, als persoon en als professional? Over het vak van leidinggeven gaat het expliciet in deze module post-hbo Leiderschap & Teammanagement.

Bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht kun je naast de complete opleidingen Bedrijfskunde, Bedrijfskunde in de Zorg, Technische Bedrijfskunde en Projectmanagement ook de losse module post-hbo Leiderschap & Teammanagement volgen. Je kunt meerdere keren per jaar starten.

Opleiding leiderschap en teammanagement: het begint met loslaten

Het merendeel van de organisaties in Nederland wil de verantwoordelijkheden lager op de werkvloer brengen. We vinden dat terug in de ontwikkeling van bijvoorbeeld zelfsturing, resultaatverantwoordelijkheid en autonomie. Voor leidinggevenden vraagt dit een andere manier van sturen. Hoe moeilijk ook: het begint met loslaten. Sturen verschuift van sturen vanuit control naar sturen vanuit vertrouwen en commitment. Topdown en hiërarchisch leidinggeven wordt coachend en faciliterend leidinggeven.

 

Na de module post-hbo Leiderschap & Teammanagement:

 • ontwikkel je medewerkers in hun proces naar taakvolwassenheid
 • optimaliseer je de teameffectiviteit
 • herken en benut je de individuele kwaliteiten binnen een team
 • verbeter je de resultaatgerichtheid van een team
 • kun je houding en gedrag van mensen positief beïnvloeden
 • voer je aantoonbaar een verbetering door in de performance van je team

Thema’s die aan bod komen:

 • teameffectiviteit en resultaatgericht aansturen
 • leiderschap: visie en competenties
 • onderstroom in teams analyseren en duiden
 • ontwikkelen en situationeel leidinggeven
 • motiveren en performanceverbetering

 

Lesdagen

Je hebt per module 4 collegedagen die afwisselend op vrijdag en zaterdag (9.00-ca. 16.30) worden verzorgd.

Blok A 2024-2025:

Start: vrijdag 6 september 2024 (kennismaking)

Collegedagen: 14 en 20 september, 4 en 18 oktober 2025

Blok C 2024-2025:

Start: vrijdag 10 januari 2025 (kennismaking)

Collegedagen: 18 en 25 januari, 7 en 8 februari 2025

Locatie

De lessen van de opleiding Leiderschap & Teammanagement vinden plaats op Cursus- en vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9 te Utrecht. Door de centrale ligging is Domstad vanuit heel Nederland goed bereikbaar met het OV en met de auto (of natuurlijk met de fiets, als je uit Utrecht of omgeving komt). De locatie heeft een lift en is rolstoeltoegankelijk.

Investering

De losse module post-hbo Leiderschap & Teammanagement kost 1.695. Ben je eenmaal student bij ons en volg je de module als extra module, dan kost deze je slechts 995.

Studiemateriaal

Het studiemateriaal voor deze prijs kost ca. 90. Je kunt de boeken tegen een kleine meerprijs bij ons bestellen maar je kunt er ook voor kiezen deze zelf aan te schaffen. In dat geval ontvang je van ons een literatuurlijst.

De opleiding Leiderschap & Teammanagement is vrijgesteld van btw.

IN HET KORT

STARTDAG

Maart en september 2024

DUUR

2 maanden

LOCATIE

Utrecht (nabij Jaarbeurs en CS)

LESDAGEN

per module 2x vrijdag en 2x zaterdag (9.00-16.30)

INVESTERING

1.695

Projectmanagement PRINCE2 & Agile

Anders kijken, anders denken, anders doen

Dat vraagt om een verandering van mindset bij zowel management als medewerkers. En tijdens deze verandering gaan we door met onze werkzaamheden, staan we klaar voor onze klanten, cliënten, patiënten en studenten. Een team moet maximaal effectief zijn, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de kwaliteiten van de individuele teamleden.

Bedrijfskunde Opleidingen

Deze module is onderdeel van de opleiding Bedrijfskunde, de opleiding Bedrijfskunde in de Zorg, de opleiding Technische Bedrijfskunde en de opleiding Projectmanagement.

Docent

Ria van Dinteren

Ria van Dinteren

Docent Leiderschap & Teammanagement

l

Inschrijven

Schrijf je hier in voor een opleiding van Bedrijfskunde Opleiding in Utrecht. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om de inhoud en het startmoment van je opleiding af te stemmen.

Adviesgesprek

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan. Wij maken daarna graag een afspraak met je om de mogelijkheden te bespreken. We vinden het belangrijk dat de opleiding bij je past.

REVIEWS

{

“Ria is goed in je meenemen in haar verhaal. De voorbeelden die ze aandroeg en uitlegde waren direct te gebruiken in mijn dagelijkse werk. Misschien wordt de module nóg beter als er meer aandacht uitgaat naar verschillen tussen landen/culturen. Dat kom ik tegen in het internationale karakter van mijn werk.”

Marcel
Leiderschap & Teammanagement
Projectleider
{

“Ik vond de praktijkcasus met een interim manager super sterk. Zelf nadenken over de casus en vervolgens aanhoren hoe dit daadwerkelijk in de praktijk is opgelost. Daar wordt de leerstof heel erg tastbaar van.”

Bart-Jan B.
Leiderschap & Teammanagement
Procesmanager
{

“Er was veel ruimte om te sparren met medestudenten en docent. Deze module zou verplichte kost moeten zijn voor iedere teamleider.”

Arno V.
Leiderschap & Teammanagement
Marketing Communication & Team Manager
{

“De module heeft een goede balans. Je leert veel over het leiderschap en je kunt je eigen stijl ontwikkelen. Je leert veel over boven- en onderstroom.”

Nathalia
Leiderschap & Teammanagement
Unitmanager Team Gezinsbegeleiding
{

“Ik heb de module Leiderschap & Teammanagement met heel veel enthousiasme gevolgd. Ik heb veel geleerd en veel nieuwe ideeën opgedaan die ik direct in de praktijk kon brengen op mijn werk.”

Loes
Leiderschap & Teammanagement
Teamcoördinator I Zorgcoördinator I Logopedist
{

“Goede manier van lesgeven en goede interactie met de groep. Ik vond heel veel raakvlakken met mijn dagelijkse werkzaamheden.”

Sander Jansen
Leiderschap & Teammanagement
Operationeel Manager P&M
{

“Ik beveel deze module zeker aan aan (toekomstige) leidinggevenden. Er is een sterke koppeling met het werkveld, ik kon het geleerde al na het eerste weekend direct toepassen in de praktijk. Daarnaast hadden de lessen een heel prettige combinatie van werkvormen.”

Nienke Werker
Leiderschap & Teammanagement
fysio/manueeltherapeut en regiomanager bij Topfit Fysiotherapie