Home » Modules » Leiderschap & Teammanagement

Leiderschap & Teammanagement

Module Leiderschap & Teammanagement van Bedrijfskunde Opleiding Utrecht

ADVIESGESPREK AANVRAGEN

Leidinggeven is een ambacht, een vak. Het managen van teams, het leidinggeven aan professionals is boeiend, maar vraagt ook veel kennis en vaardigheden en het hebben van een visie. Ben jij leidinggevende en wil je je verder ontwikkelen, als persoon en als professional? Over het vak van leidinggeven gaat het expliciet in deze module post-hbo Leiderschap & Teammanagement.

Bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht kun je naast de complete opleiding ook de losse module post-hbo Leiderschap & Teammanagement volgen. Je kunt meerdere keren per jaar starten: het eerstvolgende startmoment is in januari.

Anders kijken, anders denken, anders doen

Het merendeel van de organisaties in Nederland wil de verantwoordelijkheden lager op de werkvloer brengen. We vinden dat terug in de ontwikkeling van bijvoorbeeld zelfsturing, resultaatverantwoordelijkheid en autonomie. Voor leidinggevenden vraagt dit een andere manier van sturen. Hoe moeilijk ook: het begint met loslaten. Sturen verschuift van sturen vanuit control naar sturen vanuit vertrouwen en commitment. Topdown en hiërarchisch leidinggeven wordt coachend en faciliterend leidinggeven.

Dat vraagt om een verandering van mindset bij zowel management als medewerkers. En tijdens deze verandering gaan we door met onze werkzaamheden, staan we klaar voor onze klanten, cliënten, patiënten en studenten. Een team moet maximaal effectief zijn, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de kwaliteiten van de individuele teamleden.

Thema’s die aan bod komen:

 • teameffectiviteit en resultaatgericht aansturen
 • leiderschap: visie en competenties
 • onderstroom in teams analyseren en duiden
 • ontwikkelen en situationeel leidinggeven
 • motiveren en performanceverbetering

Na de module Post-HBO Leiderschap & Teammanagement:

 • ontwikkel je medewerkers in hun proces naar taakvolwassenheid
 • optimaliseer je de teameffectiviteit
 • herken en benut je de individuele kwaliteiten binnen een team
 • verbeter je de resultaatgerichtheid van een team
 • kun je houding en gedrag van mensen positief beïnvloeden
 • voer je aantoonbaar een verbetering door in de performance van je team

Startmomenten

januari, september

Hans Prinsen

Hans Prinsen

Docent Teammanagement & Leidinggeven

Janita Moes

Janita Moes

Docent Teammanagement & Leidinggeven

Startdag 13 januari 2023
Lesdata

Periode C: 20-21 januari en 10-11 februari 2023 (vol, er is een wachtlijst)

Periode A 2023: september-oktober 2023

Lestijd 09:00 – 16:30 uur
Locatie Hogeschool Utrecht, Domstad: Koningsbergerstraat 9
Kosten €1.695,- (losse module)
Niveau post-hbo: 10-15 uur per week
Materiaal Studieboek: € 65,-
Diploma Certificaat
Doelgroep De module Post-HBO Leiderschap & Teammanagement is bedoeld voor werkende professionals die beschikken over een hbo-diploma of aantoonbaar hbo-werk- en denkniveau, drie jaar (relevante) werkervaring en een geschikte werkomgeving.
Opleiding Deze module is onderdeel van de opleidingen Bedrijfskunde, Bedrijfskunde in de Zorg en Technische Bedrijfskunde en van de leergang Leiderschap in Verandering.

INSCHRIJVEN

Schrijf je hier in voor een opleiding van Bedrijfskunde Opleiding in Utrecht. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om de inhoud en het startmoment van je opleiding af te stemmen.

ADVIESGESPREK

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan. Wij maken daarna graag een afspraak met je om de mogelijkheden te bespreken. We vinden het belangrijk dat de opleiding bij je past.