Home » Technische bedrijfskunde

Technische bedrijfskunde

Post-hbo-opleiding Technische Bedrijfskunde

ADVIESGESPREK AANVRAGEN

Infoavond 30 januari 2023

Ben jij een professional met een technische achtergrond en wil je jezelf doorontwikkelen en kunnen meepraten in de volle breedte van de organisatie? Met de post-hbo-opleiding Technische Bedrijfskunde creëer je een springplank naar een volgende stap in je carrière. De post-hbo-opleiding Technische Bedrijfskunde is gericht op technische professionals met een diploma of werk- en denkniveau op hbo- of academisch niveau.

Je krijgt les van topdocenten uit de praktijk. Tijdens de opleiding koppel je de theorie aan je eigen praktijk. Je kunt vijf keer per jaar instromen: in september, november, januari, maart en mei. Je kiest je eigen leerroute en studietempo.

Opzet van de opleiding Technische Bedrijfskunde

De opleiding bestaat uit minimaal zes modules. De kernmodules zijn:

Daarnaast maak je een keuze uit de volgende modules:

Als technisch bedrijfskundige kijk je op een andere manier naar vraagstukken binnen je eigen organisatie. Je opereert in de driehoek management, bedrijfskunde en techniek. Binnen deze context kom je tot effectieve oplossingen waarmee je de organisatie en haar medewerkers verder helpt.

 

Tijdens de post-hbo technische bedrijfskunde leer je:

  • mens, organisatie en techniek combineren
  • bedrijfsprocessen ontwerpen, managen en verbeteren
  • succesvol sturen op projecten
  • de organisatie in een strategische context plaatsen
  • sturen op teameffectiviteit en resultaatgerichtheid

lesdagen

Je hebt om de drie weken les op de vrijdag en de zaterdag.

Locatie

Cursus- en vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9 te Utrecht.

Startmomenten

Je kunt vijf keer per jaar starten. Je begint je opleiding met een startdag: 15 september 2023, 3 november 2023, 12 januari 2024, 9 maart 2024 of 26 april 2024.

Investering

De opleiding bestaat uit minimaal 6 modules. De studiekosten voor de hele opleiding (inclusief catering en exclusief boeken) bedragen:

  • 6 modules: € 7.700,-
  • 7 modules: € 8.600,-
  • 8 modules: € 9.400,-

Een losse module kost € 1.695,-.

Flexibel programma

In de post-hbo-opleiding Technische Bedrijfskunde heb je maximale flexibiliteit. Je kunt vijf keer per jaar instromen. De opleiding is studeerbaar in een jaar. Blijkt privé en studie lastiger te combineren dan je dacht? Dan doe je er gewoon iets langer over. Je kiest je eigen leerroute en studietempo.

Praktijk centraal

Tijdens de opleiding krijg je modellen, concepten en theorieën aangereikt die gekoppeld zijn aan de praktijk. Onze docenten zijn experts uit de praktijk die naast hun lessen nog volop werkzaam zijn in hun vakgebied. Ze dagen je graag uit om casussen uit je eigen werkomgeving in te brengen. Ook voor je eindopdracht zet je eigen casuïstiek in. Op die manier ben je van grote waarde voor je organisatie.

 

Modulaire opbouw

De post-hbo-opleiding Technische Bedrijfskunde bestaat uit acht modules waarvan je zes of zeven modules moet volgen om een post-hbo-diploma te krijgen. Er valt dus iets te kiezen! Er zit geen volgordelijkheid in de modules. Modules kan je ook los volgen. Wil je niet kiezen, maar alle modules volgen? Dat kan natuurlijk ook. We rekenen dan een kleine meerprijs.

Verandermanagement & Organisatiekunde

In deze module kijken we naar hoe organisaties werken en hoe je een organisatiecultuur kunt beïnvloeden. Je leert hoe je een verandertraject structureert en hoe je mensen hierin meeneemt.

Financieel Management 

Ontwikkel je tot een volwaardig gesprekspartner op financieel gebied. Je stelt de juiste vragen en stuurt op relevante cijfers.

Leiderschap & Teammanagement

Leidinggeven is een vak. We kijken o.a. naar de visie op leiderschap, competenties, teameffectiviteit en de succesfactoren van goed teamwork en resultaatgericht aansturen.

Strategisch Management

Strategie bepaalt de koers van de organisatie. Herken strategische vraagstukken en bepaal een goede strategie. Hoe implementeer je deze vervolgens én creëer je draagvlak?

Procesmanagement

Bij Procesmanagement (of Operations Management) staat het op effectieve en efficiënte wijze leveren van producten en diensten aan klanten centraal.

 

Projectmanagement

Met projectmanagement laten we trajecten en veranderingen zo effectief en efficiënt mogelijk verlopen. Projectmatig werken zetten we in om binnen een bepaalde periode en budget concrete resultaten en doelen te realiseren.

 

Persoonlijk Leiderschap & Ondernemerschap

Succesvol leidinggeven en ondernemen begint met authentiek leiderschap. Verbeter je kwaliteiten en vergroot je persoonlijke effectiviteit. Een ervaren personal coach ondersteunt je in je proces.

Strategisch Onderzoek & Implementatie

In deze module ga je op methodische wijze een probleem, uitdaging of complicatie uit eigen organisatie onderzoeken en schrijf je een verbeterplan.

Docenten

Onze docenten dagen je tijdens de opleiding uit om casussen uit jouw praktijk in te brengen. Natuurlijk krijg je modellen, concepten en theorieën aangereikt, maar altijd gekoppeld aan de praktijk. Onze docenten zijn experts uit de praktijk die met twee benen in de modder staan.

Starten

De opleiding start in september, november, januari, maart en mei

Locatie

De colleges worden verzorgd op de locatie Domstad van Hogeschool Utrecht, Koningsbergerstaat 9. Dat ligt op vijf minuten lopen van Centraal Station Utrecht. Rondom is er volop parkeergelegenheid.

Adviesgesprek

Voorafgaand aan de opleiding Technische bedrijfskunde voeren wij altijd een adviesgesprek. Dit gesprek is uiteraard vrijblijvend. Hierin bepalen we de toelating, leggen goed uit hoe wij werken en hoe de opleiding in elkaar zit. Je bent toelaatbaar met een hbo-diploma of aantoonbaar hbo-werk- en denkniveau, drie jaar (relevante) werkervaring en een geschikte werkomgeving.

Verkort MBA-programma

Na een succesvolle afronding van de opleiding Bedrijfskunde bestaat de mogelijkheid om een verkort MBA-programma bij Business School Nederland in Buren te volgen. De examencommissie van BSN verleent vrijstellingen.

Studiebelasting

Per week moet je rekening houden met gemiddeld 10 tot 15 uur studiebelasting, inclusief de collegedagen.

g

Veelgestelde vragen

Ik zoek praktische informatie.

l

Inschrijven

Ik wil me graag inschrijven voor deze opleiding.

Adviesgesprek

Ik wil graag een adviesgesprek plannen.