Home » Technische bedrijfskunde

Technische Bedrijfskunde

Ben jij werkzaam in de techniek en wil je mens, management en techniek combineren? Schrijf je nu in voor de praktijkgerichte post-hbo-opleiding Technische Bedrijfskunde van Bedrijfskunde Opleiding Utrecht. Speciaal ontworpen voor werkende professionals met een hbo-achtergrond en minimaal 3 jaar relevante werkervaring.

ADVIES OF INSCHRIJVEN?

IN HET KORT

STARTDATA

januari – maart – mei – september – november

DUUR

12 maanden

LOCATIE

Utrecht (nabij Jaarbeurs en CS)

LESDAGEN

per module 2x vrijdag en 2x zaterdag (9.00-16.30)

INVESTERING

Vanaf 7.700

Opleiding Technische Bedrijfskunde

Ben jij een professional met een technische achtergrond en wil je jezelf doorontwikkelen en kunnen meepraten in de volle breedte van de organisatie? Met de post-hbo-opleiding Technische Bedrijfskunde creëer je een springplank naar een volgende stap in je carrière. Je combineert je technische expertise met strategisch inzicht en leiderschap en brengt zo echte verandering in jouw bedrijf teweeg. De post-hbo-opleiding Technische Bedrijfskunde is gericht op technische professionals met een diploma of werk- en denkniveau op hbo- of academisch niveau.

Je krijgt les van topdocenten uit de praktijk. Je medestudenten zijn professionals uit uiteenlopende sectoren en organisaties: mensen die vanuit een ander perspectief met dezelfde vraagstukken bezig zijn als jij. Tijdens de opleiding koppel je de theorie aan je eigen praktijk. Op die manier werk je aan je eigen ontwikkeling én ben je van grote toegevoegde waarde voor je organisatie. De opleiding kent een flexibele opzet. Je kunt vijf keer per jaar instromen en kiest je eigen leerroute en studietempo. We bespreken jouw mogelijkheden graag in een persoonlijk adviesgesprek.

Tijdens de post-hbo technische bedrijfskunde leer je:

 • mens, organisatie en techniek combineren
 • bedrijfsprocessen ontwerpen, managen en verbeteren
 • succesvol sturen op projecten
 • de organisatie in een strategische context plaatsen
 • sturen op teameffectiviteit en resultaatgerichtheid

Opzet van de opleiding Technische Bedrijfskunde

De opleiding bestaat uit minimaal zes modules. De kernmodules zijn:

Daarnaast maak je een keuze uit de volgende modules:

Lesdagen

Je hebt per module 4 collegedagen die afwisselend op vrijdag en zaterdag (9.00-ca. 16.30) worden verzorgd.

Locatie

De lessen van de opleiding Technische Bedrijfskunde vinden plaats op Cursus- en vergadercentrum Domstad,bedrijfskundeopleidingutrecht-domstad Koningsbergerstraat 9 te Utrecht. Door de centrale ligging is Domstad vanuit heel Nederland goed bereikbaar met het OV en met de auto (of natuurlijk met de fiets, als je uit Utrecht komt). De locatie heeft een lift en is rolstoeltoegankelijk.

Startmomenten

Je kunt 5 keer per jaar starten (januari, maart, mei, september en november). Je begint je opleiding Technische Bedrijfskunde met een startdag, doorgaans 1 à 2 weken voor de start van je eerste module. Tijdens deze dag krijg je alle benodigde praktische informatie en ontmoet je je nieuwe medestudenten. Ook maak je kennis met de performance- en effectmetingsmethodiek die in elke module terugkomt. Zo maak je een vliegende start met je opleiding en ben je optimaal voorbereid op je eerste collegedag.

De startdagen voor collegejaar 2023-2024 zijn:

 • vrijdag 26 april 2024

De startdagen voor collegejaar 2024-2025 zijn:

 • vrijdag 6 september 2024
 • vrijdag 25 oktober 2024
 • vrijdag 10 januari 2025
 • vrijdag 7 maart 2025
 • zaterdag 10 mei 2025

Ben je verhinderd tijdens de startdag? Geef dat bij of na je inschrijving even aan ons door. We denken graag met je mee over de mogelijkheden.

 

Investering

De opleiding bestaat uit minimaal 6 modules. De studiekosten voor de opleiding (inclusief catering) bedragen:

 • 6 modules: 7.700 (optie: + boekenpakket 550)
 • 7 modules: 8.600 (optie: + boekenpakket 640)
 • 8 modules: 9.400 (optie: + boekenpakket 730)

Een losse module kost 1.695. Ben je eenmaal student bij ons, dan kost een extra module je tijdens of na je opleiding slechts 995.

Je kunt de boeken bij ons als 1 pakket bestellen maar je kunt er ook voor kiezen deze zelf aan te schaffen. In dat geval ontvang je van ons een literatuurlijst.Luxe catering bij Cursus- en Vergadercentrum Domstad - Bedrijfskunde Opleiding Utrecht

Bij Cursus- en Vergadercentrum Domstad geniet je elke collegedag weer van een luxe lunchbuffet. In het gebouw vind je diverse Coffee Lounges waar je onbeperkt koffie, thee, water en frisdrank kunt nuttigen. De catering is inbegrepen bij de opleidingskosten.

De opleiding is vrijgesteld van btw.

 

 

IN HET KORT

STARTDATA

januari – maart – april – september – november

DUUR

12 maanden

LOCATIE

Utrecht (nabij Jaarbeurs en CS)

LESDAGEN

per module 2x vrijdag en 2x zaterdag (9.00-16.30)

INVESTERING

Vanaf 7.700,-

BKOU

Waarom Technische Bedrijfskunde studeren?

In de steeds veranderende wereld van technologie en industrie is er een groeiende behoefte aan technische professionals die niet alleen technische problemen kunnen oplossen, maar ook bedrijfskundige strategieën kunnen ontwikkelen en implementeren. Met een diploma in Technische Bedrijfskunde sla je de brug tussen technologie en zakelijk succes. Als technisch bedrijfskundige kijk je op een andere manier naar vraagstukken binnen je eigen organisatie. Je opereert in de driehoek management, bedrijfskunde en techniek. Binnen deze context kom je tot effectieve oplossingen waarmee je de organisatie en haar medewerkers verder helpt. Open deuren naar leidinggevende functies en verbeter je carrièrepotentieel in diverse sectoren, waaronder technologie, productie, logistiek en consultancy.

Flexibel programma

In de post-hbo-opleiding Technische Bedrijfskunde heb je maximale flexibiliteit. Je kunt vijf keer per jaar instromen. De opleiding is studeerbaar in een jaar. Blijkt privé en studie lastiger te combineren dan je dacht? Dan doe je er gewoon iets langer over. Je kiest je eigen leerroute en studietempo.

Toelaatbaarheid

Je bent toelaatbaar met een hbo-diploma (of hbo-denk- en werkniveau), minimaal 3 jaar relevante werkervaring en een geschikte werkplek om de opdrachten in uit te voeren.

Praktijk centraal

Tijdens de opleiding krijg je modellen, concepten en theorieën aangereikt die gekoppeld zijn aan de praktijk. Onze docenten zijn experts uit de praktijk die naast hun lessen nog volop werkzaam zijn in hun vakgebied. Ze dagen je graag uit om casussen uit je eigen werkomgeving in te brengen. Ook voor je eindopdracht zet je eigen casuïstiek in. Op die manier ben je van grote waarde voor je organisatie.

Modulaire opbouw

De post-hbo-opleiding Technische Bedrijfskunde bestaat uit acht modules waarvan je zes modules moet volgen om een post-hbo-diploma te krijgen. Er valt dus iets te kiezen! Er zit geen volgordelijkheid in de modules. Modules kan je ook los volgen. Wil je niet kiezen, maar alle modules volgen? Dat kan natuurlijk ook. We rekenen dan een kleine meerprijs.

Adviesgesprek

Voorafgaand aan de opleiding Technische bedrijfskunde voeren wij altijd een adviesgesprek. Dit gesprek is uiteraard vrijblijvend. Hierin bepalen we de toelating, leggen goed uit hoe wij werken en hoe de opleiding in elkaar zit. Je bent toelaatbaar met een hbo-diploma of aantoonbaar hbo-werk- en denkniveau, drie jaar (relevante) werkervaring en een geschikte werkomgeving.

Verkort MBA-programma

Na een succesvolle afronding van de opleiding Technische Bedrijfskunde bestaat de mogelijkheid om een verkort MBA-programma bij Business School Nederland in Buren te volgen. De examencommissie van BSN verleent vrijstellingen.

Studiebelasting

Buiten de collegedagen heb je gemiddeld 6 tot 8 uur per week nodig voor de voorbereiding van de collegedagen en de uitwerking van de opdrachten. 

l

Inschrijven

Ik wil me graag inschrijven voor deze opleiding.

Adviesgesprek

Ik wil graag een adviesgesprek plannen.

REVIEWS

{

“Goede opbouw en goed te combineren met je werk.”

Jan P.
Technische Bedrijfskunde
Projectmanager
{

“Je leert vanuit verschillende invalshoeken naar je eigen bedrijf kijken door de diverse samenstelling van de groep.”

A.S.
Technische Bedrijfskunde
Projectmanager