Home » Leergang Leiderschap in verandering

Leergang Leiderschap in verandering

ADVIESGESPREK AANVRAGEN

Het interessante van leven en werken in het huidige tijdsgewricht is het mogen meemaken van en meesturen aan grote veranderingen, sterker nog, aan impactvolle transformaties. Als leidinggevende en adviseur heb je invloed op hoe jij, je team en je organisatie op deze veranderingen weten te reageren. Het brengt grote vragen met zich mee: hoe neem ik mijn team mee in deze snelle en zich opeenstapelende veranderingen, hoe maken we onze organisatie wendbaar en wat heb ik nog te doen als leidinggevende of adviseur? In iedere verandering neem je ook jezelf mee. Al deze aspecten staan centraal in de leergang Leiderschap in verandering.

Uitgaande van een uitspraak van Einstein: ‘Je kunt een probleem niet oplossen met de denkwijze die het probleem heeft veroorzaakt’, leer je anders kijken, anders denken en anders doen. Tijdens deze leergang neem je de tijd, samen met andere professionals, en vertraag je, om te beschouwen en keuzes te maken. Dat doe je onder de bezielende leiding van enkele topdocenten uit de praktijk. Tijdens de leergang koppel je de theorie aan je eigen praktijk.

Kies je voor Bedrijfskunde Opleiding Utrecht, dan kies je voor een flexibele leergang. Je kan vijf keer per jaar instromen: in september, november, januari, maart en mei. Je kiest je eigen leerroute en studietempo.

Opzet van de leergang Leiderschap in Verandering

In de leergang Leiderschap in verandering staan ‘organisatie, team en ik’ centraal. De leergang Leiderschap in verandering bestaat uit drie modules:

Persoonlijk leiderschap

Alleen vanuit een positieve mindset of een growth mindset zijn we in staat de huidige en toekomstige uitdagingen aan te gaan. Om je heen zie je misschien veel mensen die worstelen met de omvang en impact van de grote veranderingen. Juist jij als professional en leidinggevende kan met jouw persoonlijk leiderschap houvast bieden en sturing geven aan processen en projecten om samen met collega’s uitdagingen het hoofd te bieden.

Thema’s die aan bod komen:

  • Psychologische aspecten van leiderschap
  • Persoonlijke missie vanuit de golden circle
  • Systemisch kijken
  • Leiderschap: visie en competenties
  • Onderstroom in teams analyseren en duiden
  • Motiveren en performanceverbetering
  • Beïnvloeden van organisatiecultuur
  • Effectief interveniëren
  • Mensen meenemen in een verandering

lesdagen

Je hebt per module 4 collegedagen die afwisselend op vrijdag en zaterdag (9.00-ca. 16.30) worden verzorgd.

Locatie

Cursus- en vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9 te Utrecht.

Startmomenten

Je kunt vijf keer per jaar starten. Je begint je opleiding met een startdag: 15 september 2023, 3 november 2023, 12 januari 2024, 9 maart 2024 of 26 april 2024.

Investering

De studiekosten bedragen € 4.350 voor de hele leergang (inclusief catering en exclusief boeken).

Flexibel programma

In de leergang Leiderschap in verandering heb je maximale flexibiliteit. Je kunt vijf keer per jaar instromen. De leergang is studeerbaar in ca. 6 maanden. Blijkt privé en studie lastiger te combineren dan je dacht? Dan doe je er gewoon iets langer over. Je kiest je eigen leerroute en studietempo.

Praktijk centraal

Tijdens de opleiding krijg je modellen, concepten en theorieën aangereikt die gekoppeld zijn aan de praktijk. Onze docenten zijn experts uit de praktijk die naast hun lessen nog volop werkzaam zijn in hun vakgebied. Ze dagen je graag uit om casussen uit je eigen werkomgeving in te brengen. Ook voor je eindopdracht zet je eigen casuïstiek in. Op die manier ben je van grote waarde voor je organisatie.

 

Docenten

Onze docenten dagen je tijdens de opleiding uit om casussen uit jouw praktijk in te brengen. Natuurlijk krijg je modellen, concepten en theorieën aangereikt, maar altijd gekoppeld aan de praktijk. Onze docenten zijn experts uit de praktijk die met twee benen in de modder staan.

Starten

De opleiding start in september, november, januari, maart en mei

Locatie

De colleges worden verzorgd op de locatie Domstad van Hogeschool Utrecht, Koningsbergerstaat 9. Dat ligt op vijf minuten lopen van Centraal Station Utrecht. Rondom is er volop parkeergelegenheid.

Adviesgesprek

Voorafgaand aan de leergang Leiderschap in verandering voeren wij altijd een adviesgesprek. Dit gesprek is uiteraard vrijblijvend. Hierin bepalen we de toelating, leggen goed uit hoe wij werken en hoe de opleiding in elkaar zit. Je bent toelaatbaar met een hbo-diploma of aantoonbaar hbo-werk- en denkniveau, drie jaar (relevante) werkervaring en een geschikte werkomgeving.

Verder studeren na de leergang

Heb je na deze leergang de smaak te pakken en wil je verdergaan met de hele post-hbo-opleiding Bedrijfskunde, Bedrijfskunde in de Zorg of Technische Bedrijfskunde of Projectmanagement? Dat kan. Om aanspraak te maken op het erkende, door CPION uitgegeven post-hbo-diploma, volg je nog drie modules. Welke modules dat zijn, is afhankelijk van de opleiding die je kiest. In een adviesgesprek kunnen we met je meedenken over het vervolg van je opleiding.

Verkort MBA-programma

Na een succesvolle afronding van de post-hbo-opleiding Bedrijfskunde bestaat de mogelijkheid om een verkort MBA-programma bij Business School Nederland in Buren te volgen. De examencommissie van BSN verleent vrijstellingen.

Studiebelasting

Per week moet je rekening houden met gemiddeld 10 tot 15 uur studiebelasting, inclusief de collegedagen.

g

Veelgestelde vragen

Ik zoek praktische informatie.

l

Inschrijven

Ik wil me graag inschrijven voor deze opleiding.

Adviesgesprek

Ik wil graag een adviesgesprek plannen.