Praktische informatie

De erkende post-hbo-opleiding Bedrijfskunde is voor werkende professionals die beschikken over een HBO-diploma of aantoonbaar HBO-werk- en denkniveau, drie jaar (relevante) werkervaring en een geschikte werkomgeving. Je bent gespecialiseerd in bijvoorbeeld HR, techniek, IT, social work en soortgelijke richtingen. Jouw gespecialiseerde opleiding en kennis in combinatie met deze brede opleiding maakt je tot de zogenaamde T-shaped professional, een veelgevraagd profiel in senior- en leidinggevende posities. Onze studenten werken in profit- en non-profit-organisaties.

Contact

Voor vragen of het plannen van een adviesgesprek neem je contact op met Gert Jan Schop, programmamanager. Mailen naar contact@bkou.nl of bellen naar 030-369 0 468.

Studieduur

De opleiding Bedrijfskunde is studeerbaar in een jaar. Je kunt vijf keer per jaar starten: in september, november, januari, maart en mei. De modules kennen geen volgordelijkheid.

Elke module duurt ongeveer acht weken. Je hebt (twee tot) vier collegedagen die wisselend op vrijdag en zaterdag worden verzorgd. We werken met programma’s van zomer tot zomer, dus je weet ruim van tevoren wanneer we je verwachten. We starten om 9.00 uur en ronden meestal om 16.30 uur af.

Niveau van de opleiding

Je volgt een opleiding op post-HBO-niveau, HBO+-niveau. Dat betekent een serieuze investering in tijd. Per week moet je rekening houden met gemiddeld 10 tot 15 uur studiebelasting, inclusief de collegedagen. Iedere module wordt getoetst met een eindopdracht, die altijd is gekoppeld aan de (eigen) praktijk. We kennen geen tentamens. Wanneer je alle individuele eindopdrachten met een voldoende hebt afgerond, heb je recht op een post-hbo-diploma. Zonodig heb je één herkansing per eindopdracht.

Deze erkende post HBO opleiding is geaccrediteerd door en geregistreerd bij Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION). Het Post HBO diploma bedrijfskunde wordt verstrekt op papier van CPION, een garantie voor kwaliteit en niveau van de opleiding. Na afloop mag je de titel RBK dragen.

Investering

De opleiding vraagt een investering van € 6.950 (vrij van btw). Dit bedrag is inclusief luxe catering en exclusief boeken. Voor de verplichte literatuur ontvang je van ons een literatuurlijst, zodat je de boeken zelf kunt bestellen. Losse modules kosten € 1.495.

Locatie

De colleges worden verzorgd op de locatie: Domstad van Hogeschool Utrecht, Koningsbergerstaat 9. Dat ligt op vijf minuten lopen van Centraal Station Utrecht. Rondom is er volop parkeergelegenheid.

Kwaliteit en accreditatie

Wij werken samen met hogeschool Utrecht (afstemming kwaliteit), hogeschool Arnhem Nijmegen (afstemming programma) en Business School Nederland (aanbieder verkort-MBA-programma).

  • De opleiding Bedrijfskunde is geaccrediteerd door Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION).
  • De opleiding is een registeropleiding.
  • We worden erkend door CEDEO. Als onafhankelijk instituut meten zij de tevredenheid bij onze studenten. Onze studenten geven ons een 9,8!
  • We zijn erkend door de NRTO, de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding.
Verkort MBA-programma

Na een succesvolle afronding van de opleiding Bedrijfskunde bestaat de mogelijkheid om een verkort MBA-programma bij Business School Nederland in Buren te volgen. De examencommissie van BSN verleent vrijstellingen.

Adviesgesprek

Voorafgaand aan de opleiding voeren wij altijd een adviesgesprek. Dit gesprek is uiteraard vrijblijvend. Hierin bepalen we de toelating, leggen goed uit hoe wij werken en hoe de opleiding in elkaar zit. Voor de opleiding Bedrijfskunde worden geen vrijstellingen verleend.