Home » Praktische informatie

Veelgestelde vragen

De erkende post-hbo-opleiding Bedrijfskunde Opleiding Utrecht is voor werkende professionals die beschikken over een hbo-diploma of aantoonbaar hbo-werk- en denkniveau, drie jaar (relevante) werkervaring en een geschikte werkomgeving. Je bent gespecialiseerd in bijvoorbeeld HR, techniek, IT, social work en soortgelijke richtingen. Jouw gespecialiseerde opleiding en kennis in combinatie met deze brede opleiding maakt je tot de zogenaamde T-shaped professional, een veelgevraagd profiel in senior- en leidinggevende posities. Onze studenten werken in profit- en non-profit-organisaties.

Contact

Voor vragen of het plannen van een adviesgesprek neem je contact op via contact@bkou.nl of bel je naar 030-369 0 468. Rechtstreeks een adviesgesprek aanvragen kan ook.

Hoe lang duurt de opleiding bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht?

De opleiding Bedrijfskunde, Bedrijfskunde in de Zorg en Technische Bedrijfskunde zijn studeerbaar in een jaar. De opleiding Projectmanagement rond je af in 14 maanden. Je kunt 5 keer per jaar starten: in september, november, januari, maart en mei. Elke module duurt ongeveer 8 weken.

De modules kennen geen volgordelijkheid. Je bepaalt je eigen leerroute en studietempo, maar we denken hierin ook graag met je mee. Het is mogelijk om een lesblok geen les te volgen als dat privé of op je werk beter uitkomt. Je gaat dan bij de volgende module weer verder. De opleiding is dus optimaal flexibel.

Wat is de studiebelasting van de post-hbo-opleidingen?

Je volgt een opleiding op post-hbo-niveau, hbo-plus niveau. Dat betekent een serieuze investering in tijd. Buiten de collegedagen heb je gemiddeld 6 tot 8 uur per week nodig voor de voorbereiding van de collegedagen en de uitwerking van de opdrachten. 

Onze studenten vinden de opleiding doorgaans goed te combineren met werk en privé. Een goede planning en duidelijke afspraken met het werk- en thuisfront dragen hieraan bij. Onze programmamanagers en docenten staan altijd klaar om indien gewenst even met je mee te denken.

Wat zijn de collegedagen?

Elke module duurt ongeveer 8 weken. Je hebt per module 4 collegedagen die wisselend op vrijdag en zaterdag worden verzorgd. We werken met programma’s van zomer tot zomer, dus je weet ruim van tevoren wanneer we je verwachten. We starten om 9.00 uur en ronden meestal om 16.30 uur af.

Wat is de toetsing bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht?

Iedere module wordt getoetst met een eindopdracht, die altijd is gekoppeld aan de (eigen) praktijk. We kennen geen tentamens. Wanneer je alle individuele eindopdrachten met een voldoende hebt afgerond, heb je recht op een post-hbo-diploma. Zonodig heb je één herkansing per eindopdracht.

Wat is mijn investering?

De opleiding bestaat naar keuze uit 6 tot 9 modules. De investering voor de opleiding is als volgt:

6 modules: 7.700,- (vrij van btw)
7 modules: 8.600,- (vrij van btw)
8 modules: 9.400,- (vrij van btw)
9 modules: 10.100,- (vrij van btw)

Dit bedrag is inclusief luxe catering en exclusief boeken. Losse modules kosten 1.695. Als je (oud)student bij ons bent, kost een extra module je slechts 995. Voor de opleiding Projectmanagement komen er nog examenkosten bij. Je wordt hierover geïnformeerd.

Voor de verplichte literatuur ontvang je van ons een literatuurlijst, zodat je de boeken zelf kunt bestellen. Ook kun je ervoor kiezen het boekenpakket door ons te laten bestellen.

Wat is de leslocatie van Bedrijfskunde Opleiding Utrecht?

De colleges worden verzorgd op de locatie Domstad van Hogeschool Utrecht, Koningsbergerstaat 9. Dat ligt op vijf minuten lopen van Centraal Station Utrecht. Rondom is er volop parkeergelegenheid. Parkeertip: parkeer je op P+R Westraven, dan kost parkeren en reizen (10 minuten met de sneltram) slechts € 6,-.

Wie gaat over de kwaliteit en accreditatie van Bedrijfskunde Opleiding Utrecht?

De kwaliteit van onze erkende post-hbo-opleiding wordt nauwgezet gemonitord en bewaakt.

Wij werken samen met:

  • Hogeschool Utrecht (afstemming kwaliteit)
  • Hogeschool Arnhem Nijmegen (afstemming programma)
  • Business School Nederland (aanbieder verkort-MBA-programma).

Onze post-hbo-opleiding is geaccrediteerd en wordt erkend door meerdere instanties.

  • De opleiding Bedrijfskunde is geaccrediteerd door Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION).
  • De opleiding is een registeropleiding. Nadat je de opleiding succesvol hebt afgerond, word je opgenomen in het Abituriëntenregister van CPION.
  • We worden erkend door CEDEO. Als onafhankelijk instituut meten zij de tevredenheid bij onze studenten. Onze studenten geven ons een 9+!
  • We hebben het keurmerk van de NRTO, de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding. Dit betekent dat we voldoen aan hoge kwaliteitseisen en hierop getoetst worden door een externe certificerende instelling.
Kan ik een verkorte MBA-opleiding volgen na de post-hbo-opleiding?

Na een succesvolle afronding van de opleiding Bedrijfskunde, Bedrijfskunde in de Zorg, Technische Bedrijfskunde en Projectmanagement bestaat de mogelijkheid om een verkort MBA-programma bij Business School Nederland in Buren te volgen. De examencommissie van BSN verleent vrijstellingen. Op deze pagina lees je meer over de mogelijkheden.

Kan ik een persoonlijk adviesgesprek krijgen?

Voorafgaand aan de opleiding voeren wij altijd een persoonlijk adviesgesprek. Dit gesprek is vrijblijvend. Hierin bespreken we jouw (werk)situatie, leerbehoefte en ambitie en krijg je te horen hoe de opleiding in elkaar zit. Uiteraard kun je in dit gesprek al je vragen stellen. Aan het eind van het gesprek weet je of er een goede match is met de opleiding en of je toelaatbaar bent.

Mail naar contact@bkou.nl, bel naar 030-369 0 468 of vraag rechtstreeks een adviesgesprek aan. Je hoort zo snel mogelijk van ons.

Kan ik vrijstellingen krijgen?

Voor de opleiding Bedrijfskunde, Bedrijfskunde in de Zorg, Technische Bedrijfskunde en Projectmanagement worden geen vrijstellingen verleend.

Kan ik als (oud)student een extra module volgen?

(Oud)studenten van Bedrijfskunde Opleiding Utrecht kunnen na het afronden van hun opleiding altijd terugkomen om een extra module te volgen. Dit gebeurt regelmatig. Als (oud)student krijg je een speciale kortingsprijs en betaal je 995 voor een extra module. Vraag naar de mogelijkheden via contact@bkou.nl.

Wat zijn de mogelijkheden na mijn post-hbo-opleiding?

Een groot deel van onze studenten maakt binnen driekwart jaar tot een jaar een carrièrestap tijdens of na de opleiding, zowel in de eigen organisatie als daarbuiten.

Ook kun je een verkort MBA-traject volgen bij Business School Nederland als je het diploma hebt behaald.

Ben ik toelaatbaar bij de post-hbo-opleiding zonder hbo-diploma?

Niet iedereen die bij ons wil studeren, heeft een officieel hbo-diploma. Wij kijken naar de mens achter de professional. Hbo-werk- en denkniveau is absoluut een must voor onze opleiding – die is op hbo+ niveau, tussen hbo- en masterniveau in, iets dichter zelfs bij masterniveau – maar we staren ons niet blind op een papiertje. In een persoonlijk adviesgesprek bespreken we jouw persoonlijke situatie.

Gaan de colleges altijd door?

Je kunt ervan uitgaan dat de modules gewoon volgens de planning worden aangeboden. In hoge uitzonderingsgevallen zoals bij minder dan 6 deelnemers zullen we een module verplaatsen, dit omdat we dan het leerrendement niet meer kunnen garanderen. Je leert immers het meest met en ván elkaar.

g

Kwaliteit en accreditatie

Ik wil graag meer weten over kwaliteit en accreditatie

l

Inschrijven

Ik wil mij graag inschrijven voor deze opleiding!

Adviesgesprek

Graag zou ik een adviesgesprek willen plannen!