Home » Praktische informatie

Veelgestelde vragen

De erkende post-hbo-opleiding Bedrijfskunde is voor werkende professionals die beschikken over een hbo-diploma of aantoonbaar hbo-werk- en denkniveau, drie jaar (relevante) werkervaring en een geschikte werkomgeving. Je bent gespecialiseerd in bijvoorbeeld HR, techniek, IT, social work en soortgelijke richtingen. Jouw gespecialiseerde opleiding en kennis in combinatie met deze brede opleiding maakt je tot de zogenaamde T-shaped professional, een veelgevraagd profiel in senior- en leidinggevende posities. Onze studenten werken in profit- en non-profit-organisaties.

Contact

Voor vragen of het plannen van een adviesgesprek neem je contact op met directeur Gert Jan Schop of programmamanager Dianne Duijs. Mail naar contact@bkou.nl of bel naar 030-369 0 468. Rechtstreeks een adviesgesprek aanvragen kan ook.

Hoe lang duurt de opleiding bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht?

De opleiding Bedrijfskunde is studeerbaar in een jaar. Je kunt vijf keer per jaar starten: in september, november, januari, maart en mei. Elke module duurt ongeveer acht weken.

De modules kennen geen volgordelijkheid. Je bepaalt je eigen leerroute en studietempo, maar we denken hierin ook graag met je mee. Het is mogelijk om een lesblok geen les te volgen als dat privé of op je werk beter uitkomt. Je gaat dan bij de volgende module weer verder. De opleiding is dus optimaal flexibel.

Wat is de studiebelasting van de post-hbo-opleidingen?

Je volgt een opleiding op post-hbo-niveau, hbo-plus niveau. Dat betekent een serieuze investering in tijd. Per week moet je rekening houden met gemiddeld 10 tot 15 uur studiebelasting, inclusief de collegedagen.

Wat zijn de lesdagen?

Elke module duurt ongeveer acht weken. Je hebt (twee tot) vier collegedagen die wisselend op vrijdag en zaterdag worden verzorgd. We werken met programma’s van zomer tot zomer, dus je weet ruim van tevoren wanneer we je verwachten. We starten om 9.00 uur en ronden meestal om 16.30 uur af.

Wat is de toetsing bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht?

Iedere module wordt getoetst met een eindopdracht, die altijd is gekoppeld aan de (eigen) praktijk. We kennen geen tentamens. Wanneer je alle individuele eindopdrachten met een voldoende hebt afgerond, heb je recht op een post-hbo-diploma. Zonodig heb je één herkansing per eindopdracht.

Wat is mijn investering?

De opleiding bestaat naar keuze uit 6 tot 9 modules. De investering voor de opleiding is als volgt:

6 modules: € 7.700,- (vrij van btw)
7 modules: € 8.600,- (vrij van btw)
8 modules: € 9.400,- (vrij van btw)
9 modules: € 10.100,- (vrij van btw)

Dit bedrag is inclusief luxe catering en exclusief boeken. Losse modules kosten € 1.695.

Voor de verplichte literatuur ontvang je van ons een literatuurlijst, zodat je de boeken zelf kunt bestellen. Ook kun je ervoor kiezen het boekenpakket door ons te laten bestellen.

Wat is de leslocatie van Bedrijfskunde Opleiding Utrecht?

De colleges worden verzorgd op de locatie Domstad van Hogeschool Utrecht, Koningsbergerstaat 9. Dat ligt op vijf minuten lopen van Centraal Station Utrecht. Rondom is er volop parkeergelegenheid.

Wie gaat over de kwaliteit en accreditatie van Bedrijfskunde Opleiding Utrecht?

De kwaliteit van onze erkende post-hbo-opleiding wordt nauwgezet gemonitord en bewaakt.

Wij werken samen met:

  • Hogeschool Utrecht (afstemming kwaliteit)
  • Hogeschool Arnhem Nijmegen (afstemming programma)
  • Business School Nederland (aanbieder verkort-MBA-programma).

Onze post-hbo-opleiding is geaccrediteerd en wordt erkend door meerdere instanties.

  • De opleiding Bedrijfskunde is geaccrediteerd door Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION).
  • De opleiding is een registeropleiding. Nadat je de opleiding succesvol hebt afgerond, mag je de titel RBK voeren.
  • We worden erkend door CEDEO. Als onafhankelijk instituut meten zij de tevredenheid bij onze studenten. Onze studenten geven ons een 9,8!
  • We hebben het keurmerk van de NRTO, de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding. Dit betekent dat we voldoen aan hoge kwaliteitseisen en hierop getoetst worden door een externe certificerende instelling.
Kan ik een verkorte MBA-opleiding volgen na de post-hbo-opleiding?

Na een succesvolle afronding van de opleiding Bedrijfskunde bestaat de mogelijkheid om een verkort MBA-programma bij Business School Nederland in Buren te volgen. De examencommissie van BSN verleent vrijstellingen. Op deze pagina lees je meer over de mogelijkheden.

Kan ik een adviesgesprek aanvragen?

Voorafgaand aan de opleiding voeren wij altijd een adviesgesprek. Dit gesprek is uiteraard vrijblijvend. Hierin bepalen we de toelating, leggen goed uit hoe wij werken en hoe de opleiding in elkaar zit.

Mail naar contact@bkou.nl, bel naar 030-369 0 468 of vraag rechtstreeks een adviesgesprek aan. Je hoort zo snel mogelijk van ons.

Kan ik vrijstellingen krijgen?

Voor de opleiding Bedrijfskunde worden geen vrijstellingen verleend.

Kan ik studeren met het STAP-budget?

Onze opleidingen zijn geregistreerd in het STAP-scholingsregister. Dat betekent dat je voor al onze post-hbo-opleidingen en modules een tegemoetkoming in je studiekosten kan aanvragen via het UWV. Geef bij inschrijving aan dat je gebruik wilt maken van het STAP-budget. Je ontvangt van ons vervolgens een STAP-aanmeldingsbewijs dat je uploadt bij je aanvraag bij het UWV. Let wel, toekenning is niet gegarandeerd (voor het budget geldt: op = op) en je opleiding moet binnen 3 maanden na aanvraag starten.

Voor (oud)studenten van Bedrijfskunde Opleiding Utrecht is het een handige manier om na de opleiding nog een extra module te volgen. Omdat je toch al korting hebt als (oud)student, kost een extra module je dan niets!

Wat zijn mijn mogelijkheden na mijn post-hbo-opleiding?

Een groot deel van onze studenten maakt binnen driekwart jaar tot een jaar een carrièrestap tijdens of na de opleiding, zowel in de eigen organisatie als daarbuiten.

Ook kun je een verkort MBA-traject volgen bij Business School Nederland als je het diploma hebt behaald.

g

Kwaliteit en accreditatie

Ik wil graag meer weten over kwaliteit en accreditatie

l

Inschrijven

Ik wil mij graag inschrijven voor deze opleiding!

Adviesgesprek

Graag zou ik een adviesgesprek willen plannen!