Home » Opleiding Projectmanagement

Opleiding Projectmanagement

Wil jij je als projectleider verder ontwikkelen tot een strategisch meedenkend professional die effectief leidinggeeft aan een projectteam, alle stakeholders weet te betrekken en succesvolle, complexe projecten leidt in een snel veranderende wereld? Welkom bij de post-hbo Projectmanagement!

ADVIES OF INSCHRIJVEN?

IN HET KORT

STARTDATA

januari – maart – mei – september – november

DUUR

12 maanden

LOCATIE

Utrecht (nabij Jaarbeurs en CS)

LESDAGEN

per module 2x vrijdag en 2x zaterdag (9.00-16.30)

INVESTERING

Vanaf 8.600

Opleiding Projectmanagement

Als projectmanager of projectleider ben je verantwoordelijk voor het slagen van een project. Tijdens de post-hbo-opleiding Projectmanagement van Bedrijfskunde Opleiding Utrecht leer je hoe je een succesvol project opzet, leidt en oplevert in complexe omgevingen. Je ontwikkelt je tot een stevig strategisch partner en weet hoe je mensen meekrijgt in een verandering. Je versterkt je persoonlijk leiderschap en weet wanneer je welke projectmanagementmethodiek toepast. Met officiële certificeringen van PRINCE2® Foundation, Agile® Foundation, IPMA én het erkende post-hbo-diploma Projectmanagement van CPION toon je aan dat jij die projectmanager 2.0 bent waar organisaties om staan te springen.

Je krijgt les van topdocenten uit de praktijk. Je medestudenten zijn professionals uit uiteenlopende sectoren en organisaties: mensen die vanuit een ander perspectief met dezelfde vraagstukken bezig zijn als jij. Tijdens de post-hbo-opleiding Projectmanagement koppel je de theorie aan je eigen praktijk. Op die manier werk je aan je eigen ontwikkeling én ben je van grote toegevoegde waarde voor je organisatie. De opleiding kent een flexibele opzet. Je kunt 5 keer per jaar instromen en kiest je eigen leerroute en studietempo. We bespreken jouw mogelijkheden graag in een persoonlijk adviesgesprek.


Tijdens de post-hbo opleiding Projectmanagement leer je:

 • succesvolle projecten opzetten in complexe omgevingen
 • een projectteam aansturen, rekening houdend met diverse stakeholders
 • PRINCE2® en AgilePM® projecten uitvoeren (incl. certificering)
 • je competenties als projectleider ontwikkelen (op IPMA C- of D-niveau)
 • een business case schrijven voor je project

Opzet van de post-hbo-opleiding Projectmanagement

Verandermanagement, leiderschap en strategie maken een belangrijk deel uit van de opleiding Projectmanagement. Je ontwikkelt je persoonlijke leiderschapsvaardigheden ter ondersteuning van het meenemen van veel verschillende stakeholders met uiteenlopende belangen rondom het project.

Tijdens de module PRINCE2® leer je de belangrijkste processen, rollen en thema’s haarscherp kennen. In de module AgilePM® leer je hoe je teamwerk optimaal richt op de creatie van waardevol projectwerk. De module IPMA-niveau D richt zich op de competenties die je nodig hebt om projecten op te zetten, te leiden en in te bedden in de permanente organisatie.

De opleiding Projectmanagement bestaat uit minimaal 7 modules. De kernmodules zijn:

Als je wilt, kun je je opleiding aanvullen met extra modules:

Lesdagen

Je hebt per module 4 collegedagen die afwisselend op vrijdag en zaterdag (9.00-ca. 16.30) worden verzorgd.

Locatie

De lessen van de opleiding Projectmanagement vinden plaats op Cursus- en vergadercentrum Domstad,bedrijfskundeopleidingutrecht-domstad Koningsbergerstraat 9 te Utrecht. Door de centrale ligging is Domstad vanuit heel Nederland goed bereikbaar met het OV en met de auto (of natuurlijk met de fiets, als je uit Utrecht komt). De locatie heeft een lift en is rolstoeltoegankelijk.

Startmomenten

Je kunt 5 keer per jaar starten (januari, maart, mei, september en november). Je begint je opleiding Projectmanagement met een startdag, doorgaans 1 à 2 weken voor de start van je eerste module. Tijdens deze dag maak je kennis met je nieuwe medestudenten en met de performance- en effectmetingsmethodiek die in elke module terugkomt. Zo maak je een vliegende start met je opleiding!

De startdagen voor collegejaar 2024-2025 zijn:

 • vrijdag 6 september 2024
 • vrijdag 25 oktober 2024
 • vrijdag 10 januari 2025
 • vrijdag 7 maart 2025
 • zaterdag 10 mei 2025

Ben je verhinderd tijdens de startdag? Geef dat bij of na je inschrijving even aan ons door. We denken graag met je mee over de mogelijkheden.

Investering

De opleiding bestaat uit minimaal 7 modules. Je kunt optioneel een of meerdere extra modules volgen. De studiekosten voor de opleiding (inclusief catering en exclusief boeken) bedragen:

 • 7 modules: 8.600 (+boekenpakket 760)
 • 8 modules: 9.400 (+boekenpakket 850)
 • 9 modules: 10.100 (+boekenpakket 940)
 • Examen PRINCE2 en Agile: 575
 • Optioneel: examen IPMA C of D 

Een losse module kost 1.695. Ben je eenmaal student bij ons, dan kost een extra module je tijdens of na je opleiding 995.

Je kunt de boeken bij ons als 1 pakket bestellen maar je kunt er ook voor kiezen deze zelf aan te schaffen. In dat geval ontvang je van ons een literatuurlijst.

Bij Cursus- en Vergadercentrum Domstad geniet je elke collegedag weerLuxe catering bij Cursus- en Vergadercentrum Domstad - Bedrijfskunde Opleiding Utrecht van een luxe lunchbuffet. In het gebouw vind je diverse Coffee Lounges waar je onbeperkt koffie, thee, water en frisdrank kunt pakken. De catering is inbegrepen bij de opleidingskosten.

De opleiding is vrijgesteld van btw.

IN HET KORT

STARTDATA

januari – maart – mei – september – november

DUUR

12 maanden

LOCATIE

Utrecht (nabij Jaarbeurs en CS)

LESDAGEN

per module 2x vrijdag en 2x zaterdag (9.00-16.30)

INVESTERING

Vanaf 9.400,-

Projectmanagement PRINCE2 & Agile

Anders kijken, anders denken, anders doen

Om mensen effectief te winnen, is het essentieel dat je een duidelijk beeld van het projectresultaat hebt. Hierdoor kun je het project zorgvuldig plannen, faseren en monitoren. Deze gestructureerde aanpak brengt de benodigde capaciteiten (mensen, middelen, geld) helder in kaart. Dit is absoluut noodzakelijk om de kern van jouw rol als projectmanager in vaak complexe situaties te vervullen, namelijk: als een regisseur van relaties en resultaten ervoor zorgen dat het projectresultaat wordt behaald.

Flexibel programma

In de post-hbo-opleiding Projectmanagement heb je maximale flexibiliteit. Je kunt vijf keer per jaar instromen. De opleiding is studeerbaar in 12 maanden. Blijkt privé en studie lastiger te combineren dan je dacht? Dan doe je er gewoon iets langer over. Je kiest je eigen leerroute en studietempo.

Toelaatbaarheid

Je bent toelaatbaar met een hbo-diploma (of hbo-denk- en werkniveau), minimaal 3 jaar relevante werkervaring en een geschikte werkplek om de opdrachten in uit te voeren.

Praktijk centraal

Tijdens de opleiding krijg je modellen, concepten en theorieën aangereikt die gekoppeld zijn aan de praktijk. Onze docenten zijn experts uit de praktijk die naast hun lessen nog volop werkzaam zijn in hun vakgebied. Ze dagen je graag uit om casussen uit je eigen werkomgeving in te brengen. Ook voor je eindopdracht zet je eigen casuïstiek in. Op die manier ben je van grote waarde voor je organisatie.

Modulaire opbouw

De post-hbo-opleiding Projectmanagement bestaat uit minimaal 7 modules, die je als je wilt kunt aanvullen met extra modules. Er valt dus iets te kiezen! Er zit geen volgordelijkheid in de modules. Modules kan je ook los volgen. Wil je niet kiezen, maar alle modules volgen? Dat kan natuurlijk ook. We rekenen dan een kleine meerprijs. 

Adviesgesprek

Voorafgaand aan de post-hbo-opleiding Projectmanagement voeren wij altijd een adviesgesprek. Dit gesprek is uiteraard vrijblijvend. Hierin bepalen we de toelating, leggen we goed uit hoe wij werken en hoe de opleiding in elkaar zit. Je bent toelaatbaar met een hbo-diploma of aantoonbaar hbo-werk- en denkniveau, drie jaar (relevante) werkervaring en een geschikte werkomgeving.

Verkort MBA-programma

Een aantal modules uit het programma van Bedrijfskunde Opleiding Utrecht leidt tot vrijstellingen van o.a. de pre-master van een verkort MBA-programma bij Business School Nederland in Buren.

Studiebelasting

Buiten de collegedagen heb je gemiddeld 6 tot 8 uur per week nodig voor de voorbereiding van de collegedagen en de uitwerking van de opdrachten.

l

Inschrijven

Ik wil me graag inschrijven voor deze opleiding.

Adviesgesprek

Ik wil graag een adviesgesprek plannen.

REVIEWS

{

“De module is direct toepasbaar in de praktijk. Het gaat over veel meer dan alleen een project draaien. Erg boeiend en een leuke manier van lesgeven. Gewoon heel leerzaam om deze module te volgen.”

Roy
Projectmanagement - IPMA
Hoofd Technische Dienst
{

“Heel leerzaam. Direct toe te passen in de praktijk. De docenten zijn zeer ervaren en hebben veel persoonlijke aandacht voor de groep.”

Lisanne
Projectmanagement
Business engineer
{

“Het is een prettige module met een duidelijke structuur. Je leert hoe je projectmatig kan werken en rust en overzicht brengt in je aanpak. Er is een goede afwisseling tussen twee zeer ervaren docenten, die ook ruimte aan de studenten laten om van elkaar te leren en hierop inspelen.”

Gaby
Projectmanagement
Teamleider IC Neonatologie