Home » Modules » Verandermanagement & Organisatiekunde

Verandermanagement & Organisatiekunde

Module Verandermanagement & Organisatiekunde van Bedrijfskunde Opleiding Utrecht

ADVIESGESPREK AANVRAGEN

In een wereld die snel verandert en steeds complexer wordt, zien we ook dat organisaties veranderen. Als (verander)manager zet je je vaardigheden en skills in voor een duurzame ontwikkeling van de organisatie. Wil je leren hoe je een verandertraject managet en hoe je draagvlak creëert binnen teams, afdelingen en organisaties? Tijdens de module post-hbo Verandermanagement & Organisatiekunde leer je hoe je effectieve veranderstrategieën inzet en hoe je teams en organisaties daarin succesvol meeneemt.

Bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht kun je naast de complete opleiding Bedrijfskunde ook de losse module post-hbo Verandermanagement & Organisatiekunde volgen. Je kunt twee keer per jaar starten: in november en mei.

Anders kijken, anders denken, anders doen

Klassieke structuren maken plaats voor meer flexibele structuren en organisaties worden wendbaarder. Dat heeft invloed op de cultuur, de manier van leidinggeven, het samenwerken en de besluitvormingsprocessen. Dit brengt veranderingen met zich mee en dat gaat niet vanzelf. Uit onderzoek blijkt dat slechts 30% van de verandertrajecten slaagt en leidt tot de gewenste resultaten. Dat kan dus beter!

In de module Verandermanagement & Organisatiekunde (voorheen: Organisation &  Change) nemen we je mee in het structureren van verandertrajecten, maar we kijken met name hoe we mensen meenemen in een verandertraject. Het duurzaam veranderen van gedrag is uiteindelijk bepalend voor het succes van de verandering. Daarbij moeten we omgaan met weerstand en draagvlak en betrokkenheid creëren.

THEMA’S DIE AAN BOD KOMEN:

 • verscheidenheid in organisaties
 • organisatiecultuur en -structuur
 • management en leiderschap
 • veranderen binnen organisaties
 • diagnose en ontwerp
 • veranderstrategieën en de juiste interventies selecteren

NA DE MODULE Verandermanagement & Organisatiekunde:

 • herken je de succes- en faalfactoren van organisatiestructuren
 • begrijp je hoe een organisatiecultuur werkt en hoe je deze kan beïnvloeden.
 • kun je de complexiteit van organisaties doorgronden
 • kun je mensen meenemen in een verandering
 • heb je meer kennis van interventies en de effecten daarvan

Startmomenten

november en mei

Gert Jan Schop

Gert Jan Schop

Programmamanager en docent Verandermanagement & Organisatiekunde en Strategisch Onderzoek & Implementatie

Startdag 4 november 2022, 21 april 2023
Lesdata

Periode B: 11-12 november en 9-10 december 2022

Periode E: 13 mei, 26 mei en 16-17 juni 2023

Lestijd 09:00 – 16:30 uur
Locatie Hogeschool Utrecht, Domstad: Koningsbergerstraat 9
Kosten €1.495,- (losse module)
Niveau post-hbo: 10-15 uur per week
Materiaal Studieboek: €95,-
Diploma Certificaat
Doelgroep De module post-hbo Verandermanagement & Organisatiekunde duurt ongeveer acht weken. Je hebt vier collegedagen die wisselend op vrijdag en zaterdag worden verzorgd. We werken met programma’s van zomer tot zomer, dus je weet ruim van tevoren wanneer we je verwachten.
Opleiding Deze module is onderdeel van de opleidingen Bedrijfskunde, Bedrijfskunde in de Zorg en Technische Bedrijfskunde.

 

INSCHRIJVEN

Schrijf je hier in voor een opleiding van Bedrijfskunde Opleiding in Utrecht. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om de inhoud en het startmoment van je opleiding af te stemmen.

ADVIESGESPREK

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan. Wij maken daarna graag een afspraak met je om de mogelijkheden te bespreken. We vinden het belangrijk dat de opleiding bij je past.