Home » Modules » Human Resource Management

HRM (Human Resource Management)

Anders leren kijken naar organisatie- en personeelsproblemen en -veranderingen in je eigen praktijk? Schrijf je in voor de module HRM  van Bedrijfskunde Opleiding Utrecht en ontwikkel gedegen vakkennis om complexe organisatieproblemen te onderzoeken.

ADVIES OF INSCHRIJVEN?

IN HET KORT

START

Januari 

DUUR

2 maanden

LOCATIE

Utrecht (nabij Jaarbeurs en CS)

LESDAGEN

per module 2x vrijdag en 2x zaterdag (9.00-16.30)

INVESTERING

1.695

Post-hbo Human Resource Management

HRM zorgt voor het menselijk kapitaal in de organisatie en is daarmee een essentiële factor voor het behalen van bedrijfsresultaten. Wil jij leren hoe je omgaat met in-, door- en uitstroom van personeel en hoe je talenten binnen de organisatie behoudt? Tijdens de module post-hbo HRM gaan we aan de slag met thema’s als duurzame inzetbaarheid, personeelsplanning, leiderschap, cultuur en veranderingen in organisaties. Ook de zeer actuele thema’s inclusie en diversiteit komen ruimschoots aan bod. 

Bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht kun je naast de complete opleidingen Bedrijfskunde, Bedrijfskunde in de Zorg, Technische Bedrijfskunde en Projectmanagement ook de losse module HRM volgen. Je kunt meerdere keren per jaar starten.

Opleiding HRM: een veelzijdige discipline

Het vakgebied HRM is onderhevig aan vele ontwikkelingen, wat de discipline veelzijdig maakt. Enerzijds is HRM gericht op beheer en beleid, anderzijds bevordert zij het innovatief vermogen van de organisatie. Om als organisatie continu aan te kunnen sluiten op de veranderende omgeving, is er een externe gerichtheid nodig.

De externe gerichtheid bestaat onder andere uit een combinatie van de volgende factoren: snelle technologische ontwikkelingen, krappe of ruime arbeidsmarkten, tekort of overschot aan vakmensen, veranderende visie op duurzame inzetbaarheid en langer doorwerken, toenemende diversiteit aan personeel, flexibilisering van arbeidsrelaties en externe inhuur, veranderende wetgeving en eigen risicodragerschap (verzuim). Het is voor HRM belangrijk om te kunnen gaan met deze toenemende complexiteit.

 

Na de module post-hbo HRM:

 • weet je hoe je omgaat met human capital en talentmanagement
 • kun je de betrokkenheid van medewerkers en de gevolgen voor de organisatie in beeld brengen
 • kun je aangeven waar op het gebied van motivatie in de eigen organisatie verbeteringen mogelijk zijn
 • koppel je medewerkersdoelen aan de organisatiedoelen
 • kun je adviseren over een effectieve performancecyclus
 • kun je de organisatie adviseren hoe medewerkers lang en flexibel inzetbaar zijn
 • ben je in staat het diversiteitsbeleid in de eigen organisatie te analyseren
 • kun je de organisatie adviseren over de impact van het huidige en toekomstige beloningsbeleid

Thema’s die aan bod komen:

 • Human Capital, Talent Management en Strategische Personeelsplanning
 • medewerkersbetrokkenheid en motivatie
 • performancemanagement & competentiemanagement
 • duurzame inzetbaarheid
 • omgaan met diversiteit
 • inrichten van de flexibele organisatie
 • beloningssystemen

 

Lesdagen

Je hebt per module 4 collegedagen die afwisselend op vrijdag en zaterdag (9.00-ca. 16.30) worden verzorgd.

Blok C 2024-2025:

Start: vrijdag 10 januari 2025 (kennismaking)

Collegedagen: 17 januari, 1 februari, 7 februari en 15 februari 2025

Locatie

De lessen van de opleiding HRM vinden plaats op Cursus- en vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9 te Utrecht. Door de centrale ligging is Domstad vanuit heel Nederland goed bereikbaar met het OV en met de auto (of natuurlijk met de fiets, als je uit Utrecht of omgeving komt). De locatie heeft een lift en is rolstoeltoegankelijk.

Investering

De losse module post-hbo Human Resource Management kost 1.695. Ben je eenmaal student bij ons en volg je de module als extra module, dan kost deze je slechts 995.

Studiemateriaal

Het studiemateriaal voor deze prijs kost ca. 35. Je kunt de boeken tegen een kleine meerprijs bij ons bestellen maar je kunt er ook voor kiezen deze zelf aan te schaffen. In dat geval ontvang je van ons een literatuurlijst.

De opleiding HRM is vrijgesteld van btw.

IN HET KORT

STARTDAG

November 2024

DUUR

2 maanden

LOCATIE

Utrecht (nabij Jaarbeurs en CS)

LESDAGEN

per module 2x vrijdag en 2x zaterdag (9.00-16.30)

INVESTERING

1.695

Projectmanagement PRINCE2 & Agile

Anders kijken, anders denken, anders doen

HRM speelt zich af op de verschillende organisatieniveaus. Richting en koers van de organisatie zijn belangrijke uitgangspunten voor HRM. HRM is daarmee strategisch van aard en als managementdiscipline een integraal onderdeel van de functie van de manager.

Bedrijfskunde Opleidingen

Deze module is onderdeel van de opleiding Bedrijfskunde, de opleiding Bedrijfskunde in de Zorg, de opleiding Technische Bedrijfskunde en de opleiding Projectmanagement.

Docent

Edger Gubbels

Edger Gubbels

Docent HRM (Human Resource Management)

l

Inschrijven

Schrijf je hier in voor een opleiding van Bedrijfskunde Opleiding in Utrecht. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om de inhoud en het startmoment van je opleiding af te stemmen.

Adviesgesprek

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan. Wij maken daarna graag een afspraak met je om de mogelijkheden te bespreken. We vinden het belangrijk dat de opleiding bij je past.

REVIEWS

{

“Alle onderwerpen kwamen goed aan bod. De interactie vind ik heel fijn en ook alle voorbeelden uit andere organisaties. Het is waardevol om aan de slag te gaan met vraagstukken van je eigen organisatie.”

Glyselle H.
HRM
Teamleider
{

“De verschillende onderwerpen van Strategisch HRM kregen voldoende aandacht om hiermee aan de slag te gaan en verder te verdiepen, zowel theoretisch als praktisch. De module geeft een goed beeld van het brede vak HRM. Ondanks dat het zo veel onderwerpen omvat kun je er tijdens en na deze module mee aan de slag.”

Dewi
HRM
Fysio-manueeltherapeut, managementlid
{

“De module HRM was mijn eerste module van de opleiding Bedrijfskunde in de Zorg. Heel fijn om interactief met het onderwerp HRM bezig te zijn. Het gaf echt verdieping.”

Monique
HRM
Teammanager
{

“Wat ik sterk vond van deze module is de balans tussen de uitleg vanuit de praktijk en de groepsopdrachten die daarop aansloten. Het was een goede mix. Je leert vanuit de bedrijfskundige kant wat HRM betekent. Erg waardevol!”

Jeroen
HRM
Teamcoördinator Plannen & Roosteren
{

“Relevant voor iedereen die zichzelf scherp wil houden en een toegevoegde waarde wil zijn op bedrijfskundig gebied. Ik wilde mijzelf uitdagen, met een frisse blik kijken naar de huidige werkervaring en de actuele, relevante theorie als basis. Ik vind het een cadeautje voor mijzelf.”

Nicole van Rij
HRM