Over ons

Waar komen wij vandaan, waar zijn we geworteld, wat zijn onze roots?

Het mag duidelijk zijn dat wij zijn geworteld in Utrecht, een stad centraal gelegen in Nederland. De post-hbo-opleiding Bedrijfskunde en Bedrijfskunde in de Zorg waren van oorsprong opleidingen die werden verzorgd door hogeschool Utrecht. Zoals iedere hogeschool maakt ook hogeschool Utrecht regelmatig keuzes. In 2019 besloot hogeschool Utrecht zich meer te gaan focussen op de grotere opleidingen gericht op specifieke doelgroepen. Ondanks de hoge kwaliteit van deze bedrijfskunde-opleidingen en het flexibele aanbod voor de werkende professional, wilde hogeschool Utrecht stoppen met deze opleidingen. Als docenten hebben we toen de handen in een geslagen en hogeschool Utrecht verzocht de opleidingen zelfstandig te mogen voortzetten. Dit idee werd warm omarmd door de hogeschool. En op 1 januari 2020 was de verzelfstandiging van de opleidingen een feit, Bedrijfskunde Opleiding Utrecht zag het levenslicht. En als docenten hebben we daar tot op de dag van vandaag geen spijt van: we hebben de opleidingen nog beter gemaakt, bijvoorbeeld door de methodiek van performancemeting door te voeren. We zien hogeschool Utrecht nog steeds als één van onze partners.

Hogeschool Utrecht is één van de grotere hogescholen in Nederland. Bij hogeschool Utrecht volgen ongeveer 35.000 studenten en professionals opleidingen, waaronder Bedrijfskunde. Hogeschool Utrecht kent een voltijd-opleiding Bedrijfskunde en een deeltijd Bedrijfskunde. Jongeren kunnen na voortgezet onderwijs of MBO bij hogeschool Utrecht de voltijd-opleiding Bedrijfskunde volgen, deeltijd Bedrijfskunde is meer gericht op de werkende professional. Bij beide opleidingen kan je in vier jaar je bachelor-diploma halen.

Onze post-hbo-opleiding Bedrijfskunde en Bedrijfskunde in de Zorg worden verzorgd op de locatie Domstad, vlak bij Centraal Station Utrecht. Deze locatie behoort tot de gebouwen van hogeschool Utrecht. Uiteraard laat hogeschool Utrecht hier zelf een aantal post-hbo- en master-opleidingen verzorgen, maar verder kan iedere andere organisatie van de faciliteiten van Domstad gebruik maken. Voor de verzelfstandiging werden deze opleidingen van hogeschool Utrecht al verzorgd op de locatie Domstad, maar nadat we deze opleiding hebben overgenomen van hogeschool Utrecht, zijn we op deze locatie gebleven.

Tot een paar jaar geleden waren de gebouwen van hogeschool Utrecht verspreid over de stad. Nu heeft Hogeschool Utrecht bijna al haar locaties ondergebracht op de Uithof. Hogeschool Utrecht vormt zo, samen met Universiteit Utrecht, het UMC en een aantal onderzoeksinstellingen, het Utrecht Science Park. Hogeschool Utrecht draagt bij met toegepast onderzoek.

Onze docenten zijn allen experts op hun vakgebied en daarnaast doceren zijn bij onze post-hbo-opleidingen Bedrijfskunde en Bedrijfskunde in de Zorg. Een deel van de docenten geeft ook af en toe college bij hogeschool Utrecht. Hogeschool Utrecht haalt op deze wijze de praktijk van buiten naar binnen. Dat doet overigens niet alleen hogeschool Utrecht, ook andere hogescholen werken op de wijze: een groot deel van de docenten werkt fulltime, de kern, en daarom heen zitten mensen uit de praktijk die een paar dagen per jaar colleges verzorgen.

Als Bedrijfskunde Opleiding Utrecht zijn wij trots om voortgekomen te zijn uit hogeschool Utrecht en nog steeds gebruik te maken van de locatie Domstad, als onderdeel van hogeschool Utrecht.