Home » Over ons

Over ons

 Waar komen wij vandaan, wat zijn onze roots? Een stukje historie.

Uit onze naam wordt al duidelijk dat wij geworteld zijn in Utrecht, centraal gelegen in Nederland. De post-hbo-opleiding Bedrijfskunde en Bedrijfskunde in de Zorg werden van oorsprong verzorgd door Hogeschool Utrecht. Zoals iedere hogeschool maakt ook Hogeschool Utrecht regelmatig keuzes. In 2019 besloot Hogeschool Utrecht zich meer te gaan focussen op de grotere opleidingen gericht op specifieke doelgroepen. Ondanks de hoge kwaliteit van de post-hbo bedrijfskunde-opleidingen en het flexibele aanbod voor de werkende professional, wilde Hogeschool Utrecht stoppen met deze opleidingen. Als docenten hebben we toen de handen ineen geslagen en Hogeschool Utrecht verzocht de opleidingen zelfstandig te mogen voortzetten. Dit idee werd warm omarmd door de hogeschool.

Bedrijfskunde Opleiding Utrecht

Op 1 januari 2020 was de verzelfstandiging van de opleidingen een feit, Bedrijfskunde Opleiding Utrecht zag het levenslicht. Als docenten hebben we de opleidingen verder ontwikkeld en geoptimaliseerd, bijvoorbeeld door de methodiek van performancemeting door te voeren. We zien Hogeschool Utrecht nog steeds als een van onze partners.

Hogeschool Utrecht is een van de grotere hogescholen in Nederland. Bij Hogeschool Utrecht volgen ongeveer 35.000 studenten en professionals een opleiding, waaronder Bedrijfskunde. Hogeschool Utrecht kent een voltijdopleiding Bedrijfskunde en een deeltijd Bedrijfskunde. Jongeren kunnen na het voortgezet onderwijs of het mbo bij Hogeschool Utrecht de voltijdopleiding Bedrijfskunde volgen, deeltijd Bedrijfskunde is meer gericht op de werkende professional. Bij beide opleidingen kan je in vier jaar je bachelordiploma halen. Verder studeren na hbo Bedrijfskunde kan bijvoorbeeld met een post-bacheloropleiding, zoals bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht.

Locatie Domstad

Onze post-hbo-opleidingen Bedrijfskunde, Bedrijfskunde in de Zorg, Technische Bedrijfskunde en Projectmanagement worden verzorgd op de locatie Cursus- en Vergadercentrum Domstad, vlak bij Centraal Station Utrecht. Deze locatie behoort tot de gebouwen van Hogeschool Utrecht en herbergt meerdere post-hbo- en masteropleidingen. De faciliteiten en het serviceniveau sluiten goed aan bij de werkende professional.

Experts uit de praktijk

Onze docenten zijn allen experts op hun vakgebied en daarnaast doceren zij bij onze post-hbo-opleidingen Bedrijfskunde, Bedrijfskunde in de Zorg, Technische Bedrijfskunde en Projectmanagement. Een deel van de docenten geeft ook af en toe college bij Hogeschool Utrecht. Hogeschool Utrecht haalt op deze wijze de praktijk van buiten naar binnen. Dit is een goed gebruik bij hogescholen: naast een vaste kern van fulltime docenten is er een schil van mensen uit de praktijk die een paar dagen per jaar colleges verzorgen. Zo blijft de kennis up-to-date en is er een  sterke band met het werkveld.

Als Bedrijfskunde Opleiding Utrecht zijn wij trots om voortgekomen te zijn uit Hogeschool Utrecht en zijn we blij onze studenten te ontvangen op locatie Domstad, als onderdeel van Hogeschool Utrecht.

g

Kwaliteit en accreditatie

Ik wil graag meer weten over kwaliteit en accreditatie

l

Inschrijven

Ik wil mij graag inschrijven voor deze opleiding!

Adviesgesprek

Graag zou ik een adviesgesprek willen plannen!