Niveau van de opleiding

Wanneer je een opleiding of een module volgt bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht, studeer je op post-hbo-niveau. Voor een post-hbo-opleiding gaan we ervan uit dat je al een HBO-opleiding hebt gevolgd en afgerond (richting maakt niet uit) of dat je aantoonbaar op een HBO-niveau werkt en denkt.

Post-hbo-niveau

Post-hbo-onderwijs zit tussen bachelor (HBO) en master (Universiteit) in. De opleidingen en modules van Bedrijfskunde Opleiding Utrecht zijn geaccrediteerd en geregistreerd bij CPION. CPION staat voor Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland. Deze registratie is voor deelnemende studenten een garantie dat het ook echt post-hbo-niveau is.

Examencommissie Business School Nederland

De examencommissie van Business School Nederland monitort de post-hbo-opleidingen van Bedrijfskunde Opleiding Utrecht. Zij vindt het niveau dusdanig goed dat studenten mogen instromen in een verkort MBA-traject. Examencommissies zijn zeer terughoudend in het geven van vrijstellingen. Het feit dat de examencommissie van Business School Nederland vrijstellingen verleent, wil zeggen dat de opleidingen eerder tegen master- dan tegen bachelorniveau aanzitten.

Studielast

Studeren bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht is leuk en inspirerend, maar betekent dus ook een investering in tijd en energie. Voor een studie op dit niveau moet je rekening houden met een gemiddelde studielast van tien tot vijftien uur per week inclusief de collegedagen.

Wist je dat je na je post-hbo-opleiding Bedrijfskunde (in de Zorg) kan doorstromen naar een verkort MBA-traject?