Home » Praktische informatie » Niveau van de opleiding

Niveau van de opleiding

Wanneer je een opleiding of een module volgt bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht, studeer je op post-hbo-niveau (hbo+). Voor een post-hbo-opleiding gaan we ervan uit dat je al een hbo-opleiding hebt gevolgd en afgerond (richting maakt niet uit) of dat je aantoonbaar op een hbo-niveau werkt en denkt.

Post-hbo-niveau

Post-hbo-onderwijs zit tussen bachelor (hbo) en master (Universiteit) in. De opleidingen en modules van Bedrijfskunde Opleiding Utrecht zijn geaccrediteerd en geregistreerd bij CPION. CPION staat voor Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland. Post-hbo is in Nederland geen beschermde titel. De registratie bij CPION garandeert dat je een kwaliteitsopleiding volgt op post-hbo-niveau.

Examencommissie Business School Nederland

De examencommissie van Business School Nederland monitort de post-hbo-opleidingen van Bedrijfskunde Opleiding Utrecht. De commissie oordeelt dat het niveau van de opleidingen eerder tegen master- dan tegen bachelorniveau aanzit en verleent daarom vrijstellingen, iets waar examencommissies doorgaans terughoudend in zijn. Studenten kunnen na hun post-hbo-opleiding van Bedrijfskunde Opleiding Utrecht dan ook instromen in een verkort MBA-traject.

Studielast

Studeren bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht is leuk en inspirerend, maar betekent dus ook een investering in tijd en energie. Voor een studie op dit niveau moet je rekening houden met een gemiddelde studielast van tien tot vijftien uur per week inclusief de collegedagen.

Wist je dat je als je je post-hbo-opleiding BedrijfskundeBedrijfskunde in de ZorgTechnische Bedrijfskunde of Projectmanagement succesvol hebt afgerond, kunt doorstromen naar een verkort MBA-traject?