Home » Modules » Projectmanagement – Praktijk

Projectmanagement – Praktijk

Module Projectmanagement – Praktijk van Bedrijfskunde Opleiding Utrecht
ADVIESGESPREK AANVRAGEN

Ben je klaar om je post-hbo-opleiding Projectmanagement af te ronden en je kennis en vaardigheden naar een hoger niveau te tillen? Voordat je het diploma post-hbo-Projectmanagement in ontvangst kan nemen en toetreedt als deskundige op het gebied van projectmanagement, heb je een reeks essentiële modulen doorlopen, waaronder Strategie, Veranderkunde, Leiderschap, Projectmanagement IPMA D, AgilePM®, PRINCE2®, Financieel management en Business case. Deze modulen hebben je voorbereid op de afrondende module van deze opleiding.

​Bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht kun je naast de complete opleiding Projectmanagement de afzonderlijke modules ook los volgen. Je kunt meerdere keren per jaar starten.

Projectmanagement – Praktijk bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht

In de afrondende module van de post-hbo-opleiding Projectmanagement staan vier samenhangende beroepsproducten centraal. Deze producten dragen direct waarde toe aan de organisatie waarin je actief bent:

 1. Het projectvoorstel: Hierin leg je de fundamenten voor het project dat je binnen je eigen organisatie gaat uitvoeren. Dit voorstel wordt officieel goedgekeurd door de opdrachtgever, wat het startsein vormt voor de daadwerkelijke uitvoering.
 2. Het projectplan: In dit product breng je structuur aan in het project door een gedetailleerde planopzet te creëren. Dit plan is gebaseerd op een productgerichte structuur en dient als leidraad voor het effectieve management van de uitvoering.
 3. De business case: Hier werk je aan zowel financiële als niet-financiële onderbouwingen voor je project. Deze case biedt een solide basis waarop zowel jij als je organisatie te allen tijde kunnen vertrouwen, en het vormt een waardevol hulpmiddel bij besluitvorming.
 4. Reflectie: Reflectie is cruciaal in de wereld van projectmanagement. Je gaat diep in op alle IPMA-competenties door middel van de STAR3T-methode (Situatie, Taak, Acties, Resultaat – Reflectie vanuit de literatuur op de STAR – Reflectie op jezelf in de STAR, Toekomstbestendige keuzen). In deze reflectie rechtvaardig je je handelen, zoals toegepast in het project dat je voor je organisatie hebt opgezet en deels hebt uitgevoerd.

Anders kijken, anders denken, anders doen

Deze afrondende module is de kroon op je harde werk en inzet gedurende de hele opleiding. Het stelt je in staat om je expertise in projectmanagement te bewijzen en je organisatie te voorzien van waardevolle instrumenten en inzichten om toekomstige projecten met succes aan te pakken. Bereid je voor om je prestaties te presenteren en te verdedigen en je bent klaar om je post-hbo-diploma Projectmanagement met trots te behalen.

Thema’s die aan bod komen:

 • strategische positionering
 • risicoanalyse en beheer
 • stakeholdermanagement
 • projectuitvoering en -beheer
 • projectevaluatie en -afsluiting
 • ethiek en professionaliteit

NA DE MODULE PROJECTMANAGEMENT – PRAKTIJK:

 • kun je effectieve projectplanningen opstellen
 • weet je hoe je potentiële risico’s kunt identificeren en beoordelen
 • begrijp je de behoeften en verwachtingen van diverse belanghebbenden en kun je strategieën ontwikkelen voor stakeholderbetrokkenheid en communicatie
 • beschik je over leiderschapsvaardigheden om projectteams te leiden, motiveren en inspireren om gezamenlijke doelen te bereiken
 • kun je projectresultaten evalueren, lessen trekken uit succesvolle en niet-succesvolle aspecten van projecten, en aanbevelingen doen voor toekomstige projecten

Startmoment

september, november, januari, maart en mei

Myrthe Westerhout, docent Projectmanagement bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht

Myrthe Westerhout

Docent Projectmanagement - IPMA D

Joost Lodeweges, docent Projectmanagement bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht

Joost Lodeweges

Docent Projectmanagement - IPMA D

Startdag Datum volgt
Lesdata 5 lesdagen per jaar
Lestijd 09:00 – 16:30 uur
Locatie Hogeschool Utrecht, Domstad: Koningsbergerstraat 9
Kosten €1.695,- (losse module)
Niveau post-hbo: 10-15 uur per week
Materiaal Studieboek €35 + ntb
Diploma Certificaat
Doelgroep De module post-hbo Projectmanagement – Praktijk is bedoeld voor werkende professionals die beschikken over een hbo-diploma of aantoonbaar hbo-werk- en denkniveau, drie jaar (relevante) werkervaring en een geschikte werkomgeving.
Opleiding Deze module is het afsluitend onderdeel van de opleiding Projectmanagement

 

INSCHRIJVEN

Schrijf je hier in voor een opleiding van Bedrijfskunde Opleiding in Utrecht. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om de inhoud en het startmoment van je opleiding af te stemmen.

ADVIESGESPREK

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan. Wij maken daarna graag een afspraak met je om de mogelijkheden te bespreken. We vinden het belangrijk dat de opleiding bij je past.