Home » Modules » Strategisch Onderzoek & Implementatie

Strategisch Onderzoek & Implementatie

Module Strategisch Onderzoek & Implementatie van Bedrijfskunde Opleiding Utrecht

ADVIESGESPREK AANVRAGEN

Wil je leren hoe je een probleem (of uitdaging) in een organisatie op strategisch niveau aanpakt? Bij de module post-hbo Strategisch Onderzoek & Implementatie leer je hoe je meerdere bedrijfskundige disciplines inzet om een strategisch probleem te onderzoeken en op te lossen. 

Bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht kun je naast de complete opleiding Bedrijfskunde ook de losse module post-hbo Strategisch Onderzoek & Implementatie volgen. Je kunt vijf keer per jaar starten: in september, november, januari, maart en mei/juni.

Anders kijken, anders denken, anders doen

In veel organisaties zien we een Pavlov-reactie wanneer er problemen of uitdagingen ontstaan: er gebeurt wat niet helemaal goed gaan (actie) en na kort overleg proberen we het op te lossen (reactie). Voor operationele problemen is dat een goede aanpak, maar voor tactische en zeker voor strategische problemen werkt dat niet goed. Het is belangrijk om strategische problemen en uitdagingen eerst goed te onderzoeken, daar ook tijd voor te nemen, voordat we in actie komen. Goed kijken, tijd nemen om er over na te denken en dan pas in actie komen.

In de module post-hbo Strategisch Onderzoek & Implementatie reiken we een denkframe aan waarmee je ieder probleem en uitdaging op strategisch niveau kunt aanpakken. Daarnaast hanteren we een scrum-aanpak waarbij je in stappen door een bedrijfskundige proces heen loopt van probleem naar oplossing.

THEMA’S DIE AAN BOD KOMEN:

  • beschrijven van de relatie tussen organisatie en strategische doelen
  • analyseren van de huidige situatie
  • in kaart brengen van de gewenste situatie
  • verschillenanalyse
  • adviseren met betrekking tot de gewenste aanpak, implementatieplan, verandervoorstel en businesscase

NA DE MODULE STRATEGISCH ONDERZOEK & IMPLEMENTATIE:

  • kun je de bestaande situatie analyseren
  • kun je de gewenste situatie in kaart brengen
  • kun je een GAP-analyse maken
  • kun je adviseren over het wat en het hoe van de gewenste verandering
  • weet je hoe je tot een oplossing komt voor een probleem op strategisch niveau

Startmomenten

september, november, januari, maart en mei

Gert Jan Schop

Gert Jan Schop

Docent Verandermanagement & Organisatiekunde en Strategisch Onderzoek & Implementatie

Startdag 12 januari 2024, 9 maart 2024, 26 april 2024, september 2024 en november 2024. 
Lesdata Je volgt één collegedag op een van de volgende data: 26 januari 2024, 6 april 2024 of 24 mei 2024. Daarnaast heb je een aantal intervisiebijeenkomsten op afspraak. Lesdata voor het collegejaar 2024-2025 volgen in het voorjaar van 2024.
Lestijd 09:00 – 16:30 uur
Locatie Hogeschool Utrecht, Domstad: Koningsbergerstraat 9
Kosten €1.695,- (losse module)
Niveau post-hbo: 10-15 uur per week
Materiaal Studieboek: €30,-
Diploma Erkend CPION-diploma (of certificaat bij losse module)
Doelgroep De module Strategisch Onderzoek & Implementatie is bedoeld voor werkende professionals die beschikken over een hbo-diploma of aantoonbaar hbo-werk- en denkniveau, drie jaar (relevante) werkervaring en een geschikte werkomgeving.
Opleiding Deze module is onderdeel van de opleiding Bedrijfskunde, de opleiding Bedrijfskunde in de Zorg en de opleiding Technische Bedrijfskunde.

INSCHRIJVEN

Schrijf je hier in voor een opleiding van Bedrijfskunde Opleiding in Utrecht. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om de inhoud en het startmoment van je opleiding af te stemmen.

ADVIESGESPREK

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan. Wij maken daarna graag een afspraak met je om de mogelijkheden te bespreken. We vinden het belangrijk dat de opleiding bij je past.