Home » Modules » Strategisch Onderzoek & Implementatie

Strategisch Onderzoek & Implementatie

Met de module Strategisch Onderzoek & Implementatie sluit je je post-hbo-opleiding Bedrijfskunde, Bedrijfskunde in de Zorg of Technische Bedrijfskunde af. Je krijgt een denkframe aangereikt waarmee je ieder probleem en uitdaging op strategisch niveau kan aanpakken.

ADVIES OF INSCHRIJVEN?

IN HET KORT

START

januari – maart – mei – september – november

DUUR

2 maanden

LOCATIE

Utrecht (nabij Jaarbeurs en CS)

LESDAGEN

per module 2x vrijdag en 2x zaterdag (9.00-16.30)

INVESTERING

1.695

Post-hbo Strategisch Onderzoek & Implementatie

Wil je leren hoe je een probleem (of uitdaging) in een organisatie op strategisch niveau aanpakt? Bij de module post-hbo Strategisch Onderzoek & Implementatie leer je hoe je meerdere bedrijfskundige disciplines inzet om een strategisch probleem te onderzoeken en op te lossen.

Bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht kun je naast de complete opleiding Bedrijfskunde ook de losse module post-hbo Strategisch Onderzoek & Implementatie volgen. Je kunt vijf keer per jaar starten: in september, november, januari, maart en mei/juni.

In de module post-hbo Strategisch Onderzoek & Implementatie reiken we een denkframe aan waarmee je ieder probleem en uitdaging op strategisch niveau kunt aanpakken. Daarnaast hanteren we een scrum-aanpak waarbij je in stappen door een bedrijfskundige proces heen loopt van probleem naar oplossing.


Nadat je de module post-hbo Strategisch Onderzoek & Implementatie hebt afgerond:

 • kun je de bestaande situatie analyseren
 • kun je de gewenste situatie in kaart brengen
 • kun je een GAP-analyse maken
 • kun je adviseren over het wat en het hoe van de gewenste verandering
 • weet je hoe je tot een oplossing komt voor een probleem op strategisch niveau

Thema’s die aan bod komen:

 • beschrijven van de relatie tussen organisatie en strategische doelen
 • analyseren van de huidige situatie
 • in kaart brengen van de gewenste situatie
 • verschillenanalyse
 • adviseren met betrekking tot de gewenste aanpak, implementatieplan, verandervoorstel en businesscase

 

Lesdagen

Je hebt 1 collegedag waarna je verder werkt in een intervisiegroepje dat tijdens de collegedag wordt samengesteld. Je kunt de collegedag 5x per jaar volgen.

Collegedagen 2024-2025:

 • vrijdag 27 september 2024
 • zaterdag 23 november 2024
 • vrijdag 24 januari 2025
 • zaterdag 29 maart 2025
 • vrijdag 23 mei 2025

Locatie

De lessen vinden plaats op Cursus- en vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9 te Utrecht. Door de centrale ligging is Domstad vanuit heel Nederland goed bereikbaar met het OV en met de auto (of natuurlijk met de fiets, als je uit Utrecht of omgeving komt). De locatie heeft een lift en is rolstoeltoegankelijk.

Investering

De losse module post-hbo Strategisch Onderzoek & Implementatie kost 1.695. Ben je eenmaal student bij ons en volg je de module als extra module, dan kost deze je slechts 995.

Studiemateriaal

Het studiemateriaal voor deze prijs kost ca. 30. Je kunt de boeken tegen een kleine meerprijs bij ons bestellen maar je kunt er ook voor kiezen deze zelf aan te schaffen. In dat geval ontvang je van ons een literatuurlijst.

De opleiding Strategisch Onderzoek & Implementatie is vrijgesteld van btw.

IN HET KORT

STARTDAG

januari – maart – mei – september – november

DUUR

2 maanden

LOCATIE

Utrecht (nabij Jaarbeurs en CS)

LESDAGEN

per module 2x vrijdag en 2x zaterdag (9.00-16.30)

INVESTERING

1.695

Projectmanagement PRINCE2 & Agile

Anders kijken, anders denken, anders doen

In veel organisaties zien we een Pavlov-reactie wanneer er problemen of uitdagingen ontstaan: er gebeurt wat niet helemaal goed gaan (actie) en na kort overleg proberen we het op te lossen (reactie). Voor operationele problemen is dat een goede aanpak, maar voor tactische en zeker voor strategische problemen werkt dat niet goed. Het is belangrijk om strategische problemen en uitdagingen eerst goed te onderzoeken, daar ook tijd voor te nemen, voordat we in actie komen. Goed kijken, tijd nemen om er over na te denken en dan pas in actie komen.

Bedrijfskunde Opleidingen

Deze module is onderdeel van de opleiding Bedrijfskunde, de opleiding Bedrijfskunde in de Zorg en de opleiding Technische Bedrijfskunde.

Docent

Gert Jan Schop

Gert Jan Schop

Directeur en docent Verandermanagement & Organisatiekunde

l

Inschrijven

Schrijf je hier in voor een opleiding van Bedrijfskunde Opleiding in Utrecht. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om de inhoud en het startmoment van je opleiding af te stemmen.

Adviesgesprek

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan. Wij maken daarna graag een afspraak met je om de mogelijkheden te bespreken. We vinden het belangrijk dat de opleiding bij je past.