Docent Persoonlijk Leiderschap & Ondernemerschap

Afra Schipper

Afra is procesbegeleider en teamcoach. Zij heeft meer dan 25 jaar ervaring in het werkveld van Learning & Development, als adviseur, manager, ontwerper van leertrajecten, begeleider van leiderschapsprogramma’s en coach van (management)teams.

Ze houdt van complexe team- en organisatievraagstukken en werkt energiek aan verbetering. Met waardering voor ieders uniekheid, kritisch op onbenut potentieel brengt ze vaart en zwengelt persoonlijk leiderschap aan. Haar liefde voor taal en patronen in gesprekken komt niet alleen tot uiting in haar werkwijze maar ook in haar boek Verschilmakers, een nieuw perspectief op gesprekken. Verschilmakers zijn korte interventies in gesprekken die leiden tot impact.

Afra heeft haar eigen bedrijf GRAS Organisatieontwikkeling, studeerde Personeelswetenschappen, is Insights practitioner, StiR erkend Teamcoach en heeft aanvullende scholing gehad in het faciliteren van organisatieontwikkeling, Appreciative Inquiry en progressiegericht coachen.

Bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht is Afra is als docent en coach verbonden aan de module Persoonlijk Leiderschap & Ondernemerschap.