Docent Projectmanagement - Praktijk

Roel Riepma

Roel Riepma is zelfstandig organisatietrainer en adviseur en mede-eigenaar van De Project Academie BV en Organisatie-Kundig BV. De driedeling mens, vak, omgeving staat centraal in alle trainingen en workshops die Roel voor bedrijven verzorgt. In zijn colleges bij de post-hbo-opleiding Projectmanagement kijkt Roel samen met jou hoe je de theorie concreet kunt toepassen in jouw organisatie. Precies dat waarvoor de (afstudeer)module Projectmanagement – Praktijk bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht is opgezet: op basis van strategische analyse met de OK! methode en vanuit jouw persoonlijk leiderschap, is je eindopdracht gericht op het projectmatig creëren van concrete producten en/of diensten, waarmee je de meervoudige waardebalans van je organisatie versterkt.

Roel is mede-auteur van het boek Projectmanagement op basis van ICBv4, in Nederland de facto standaard voor het kunnen behalen van een IPMA certificaat. In 2023 is dit boek in opdracht van IPMA World vertaald naar het Engels: Project Management by ICB4.

Bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht begeleidt Roel studenten in hun afstudeertraject bij de module Projectmanagement – Praktijk.