Home » Actueel » Afstudeeropdracht: innovatie in de bedrijfscultuur

Afstudeeropdracht: innovatie in de bedrijfscultuur

​Luuk van der Sommen volgde bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht de post-hbo-opleiding Bedrijfskunde. Voor zijn afstudeeropdracht deed hij onderzoek naar het stimuleren van innovatie in de bedrijfscultuur, waarbij blijven verbeteren en vooral vernieuwen een grote rol speelt.

“Ik ben Luuk van der Sommen, Productontwikkelaar bij BAM Wonen Nieuwbouw Concepten. Bij Bam ontwikkelen wij in hoge snelheid kwalitatieve en betaalbare woningen volgens een repeterend proces. In mijn rol houd ik me dagelijks bezig met het verbeteren, vernieuwen en verduurzamen van ons product en proces. Ik krijg energie van samen stapje voor stapje steeds meer positieve impact maken en waarde creëren voor onze klant, eindgebruiker én omgeving.”

Teamleider

Foto: Luuk van der Sommen met directeur Maarten Strijdonk na afloop van het eindassessment.

Kennis verbreden met de post-hbo Bedrijfskunde

“Naast mijn werk heb ik de parttime post-hbo opleiding Bedrijfskunde gevolgd om mijn kennis op dit vlak te verbreden. In deze opleiding heb ik kennis opgedaan van onder andere Verandermanagement, Teammanagement & Leidinggeven, Strategisch Management, Financieel Management en HRM & Marketing. Al deze kennis kwam samen in de afstudeeropdracht waar ik onderzoek heb gedaan naar het stimuleren van innovatie in de bedrijfscultuur.”

Technologie, leiderschap en samenwerken

“De wereld verandert in een steeds sneller tempo en om geen achterstand te krijgen op concurrenten wordt het steeds belangrijker dat we continu blijven verbeteren en vooral ook vernieuwen. Een erg interessant onderwerp waar we als Nieuwbouw Concepten steeds meer aandacht aan geven. Ik zie ontzettend veel kansen voor de toekomst om ons juist steeds meer te onderscheiden van anderen en daarvoor is de basis: technologie omarmen, leiderschap en samenwerken. Dit is dan ook iets wat we steeds meer gaan inbedden in onze unieke bedrijfscultuur.”

Ook Maarten Strijdonk, Directeur Nieuwbouw Concepten, denkt hier zo over:

“Ik ben blij met het onderzoek van Luuk. We gaan het onderzoek en de aanbevelingen gebruiken als input voor het verder organiseren en stimuleren van innovatie binnen Nieuwbouw Concepten.

Trots

“Ik ben ontzettend blij met de kans die Maarten mij heeft gegeven voor het volgen van de opleiding, een echte aanrader voor iedereen die zich breder wil ontwikkelen. Natuurlijk ben ik ook trots op het eindresultaat en het enthousiasme van zowel het MT, andere collega’s, docenten en alle andere betrokkenen. Iedereen ontzettend bedankt die heeft bijgedragen aan het onderzoek en mijn studie, het was hard werken maar het blijkt wel weer, alleen ga je sneller maar samen kom je verder!

Ik zie de toekomst dan ook rooskleurig tegemoet met veel mooie kansen en positieve impact!”

-Luuk van der Sommen

 

Meer leren over de opleiding post-hbo Bedrijfskunde, post-hbo Bedrijfskunde in de Zorg of post-hbo Technische Bedrijfskunde? Neem contact met ons op via contact@bkou.nl. Een van onze adviseurs neemt dan zo snel mogelijk contact met je op om een adviesgesprek in te plannen. In dat gesprek kijken we of de opleiding bij je past en kun je al je vragen stellen. Je kunt ook rechtstreeks een adviesgesprek aanvragen.

Bedrijfskunde Opleiding Utrecht

Wil je meer focus op leiderschap en ontwikkeling? Bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht koppel je theorie aan de praktijk. Je volgt de modules los of kiest voor een volledig post-hbo-diploma Bedrijfskunde of Bedrijfskunde in de Zorg. In een jaar heb je vijf startmogelijkheden. Hierdoor bepaal je makkelijk je eigen leerroute en studietempo. Wij garanderen zichtbaar resultaat in jouw functioneren binnen je organisatie en verdere ontwikkeling als professional.

Adviesgesprek aanvragen

Overweeg je deelname aan een van onze opleidingen en wil je meer weten? Vraag dan een adviesgesprek aan met onze programmamanager. Samen verken je de mogelijkheden die de opleiding biedt en kijk je hoe jouw behoeften en de opleiding met elkaar matchen.