Home » Actueel » De meest flexibele opleiding van Nederland!

De meest flexibele opleiding van Nederland!

Aldus Gert Jan Schop, programmamanager bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht. Je zou kunnen zeggen dat een dergelijke uitspraak niet geheel onbevooroordeeld is, maar als programmamanager weet Gert Jan waar hij het over heeft: “Je kan bij ons vijf keer per jaar instromen. Op het moment dat de opleidingsbehoefte bij een professional ontstaat en hij of zij bij mij aan tafel schuift voor een adviesgesprek, kan een student binnen twee maanden starten.”

Eigen leerroute

Het opleidingsprogramma voor de post-hbo-opleiding Bedrijfskunde en Bedrijfskunde in de Zorg is zodanig ontworpen dat er geen volgordelijkheid is. Iedere module wordt meerdere keren per jaar aangeboden. Op deze wijze kan iedere student een eigen leerroute bepalen.

Eigen tempo

De opleidingen zijn studeerbaar in één jaar. Dat is een belangrijk ontwerpprincipe van de opleiding geweest. Voor veel professionals is dat een goed te overziene periode om een intensief opleidingstraject te volgen. Maar als student mag je er langer over doen, wanneer je dat wilt. Soms is dat een bewuste keuze van een student om zo goed werk, privé en studie te kunnen combineren. “Uiteindelijk gaat het ons om het leerrendement voor de student en de impact die dat op de organisatie heeft en niet om de snelheid van een studie”.

Vangnet

Een klein deel van de studenten heeft de flexibiliteit van de opleiding nodig als vangnet. Ze hadden het heilige voornemen om de opleiding in één jaar af te ronden, maar de combinatie van werk, privé en studie kan soms teveel zijn. Wij gaan dan altijd op zoek naar oplossingen om de opleiding alsnog succesvol af te kunnen ronden. De flexibiliteit van onze opleidingen maakt het daarmee mogelijk dat 90% van de studenten met een geaccrediteerd diploma de opleiding verlaat.

Modulair

Niet iedere student volgt de hele opleiding Bedrijfskunde of Bedrijfskunde in de Zorg. Je kan ook een enkele of een aantal modules volgen. Precies de module waar je op dat moment behoefte aan hebt. Word je verantwoordelijk voor de strategie van de organisatie, dan volg je de module Strategisch Management. Of je ben door ervaring een allround-zorgmanager geworden, maar mist nog de financiële kant van het vak, dan volg je Financieel Management in de Zorg.

Vijf keer per jaar instromen

Zoals gezegd kan je vijf keer per jaar in de opleiding instromen. Iedere module heeft een doorlooptijd van twee maanden. We kennen daarmee vijf periodes van twee maanden. Alleen in juli en augustus worden er geen colleges verzorgd. Je kan starten in september, november, januari, maart en mei.

Persoonlijke begeleiding

Studenten benoemen de persoonlijke aandacht en persoonlijke begeleiding als pluspunt. De persoonlijke aandacht krijg je als student zowel van de docenten als de andere medewerkers. Wanneer er zaken domineren in de privé- of werksituatie en studeren lukt even niet, dan staan we klaar om met je mee te denken.

Adviesgesprek aanvragen

Overweeg je deelname aan een van onze opleidingen en wil je meer weten? Vraag dan een adviesgesprek aan met onze programmamanager. Samen verken je de mogelijkheden die de opleiding biedt en kijk je hoe jouw behoeften en de opleiding met elkaar matchen.