Home » Actueel » Wat zeggen studenten over docenten van BKOU?

Wat zeggen studenten over docenten van BKOU?

Uiteindelijk wordt de kwaliteit van een opleiding bepaald door datgene wat de docenten met een groep studenten in een klaslokaal doet. Maar wie zijn de docenten van Bedrijfskunde Opleiding Utrecht? En hoe kundig zijn zij nu eigenlijk? In deze blog lichten we dit in het kort toe.

De docenten van Bedrijfskunde Opleiding Utrecht zijn experts uit de praktijk die daarnaast ook doceren op hun vakgebied. Alle docenten doen dat met veel plezier en zijn zeer betrokken bij de post-hbo-opleiding Bedrijfskunde en Bedrijfskunde in de Zorg. De meeste docenten zijn al jaren betrokken bij de opleidingen. Dat heeft alles te maken met de studenten. Dat zijn allemaal mensen met werk- en levenservaring, ambitieus en eager om te leren en ontwikkelen. Dat maakt deze studenten tot een dankbaar publiek voor docenten.

Iedere module wordt geëvalueerd bij zowel de studenten als docenten, en de resultaten en verbeteractie naar aanleiding van iedere evaluatie wordt ook altijd teruggekoppeld aan de studenten. Kwaliteit staat bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht hoog op de agenda.

Wij toetsen niet alleen zelf de kwaliteit van onze opleidingen en onze docenten, maar laten ook CEDEO als onafhankelijk instituut deze kwaliteit toetsen bij onze studenten. Studenten geven onze kwaliteit maar liefst een 9,8!

Wat zeggen onze studenten in dat onafhankelijk onderzoek over bijvoorbeeld onze studenten?

Didactisch vinden studenten de docenten goed onderlegd. De studenten noemen de docenten: “capabel”, “kundig” en “uit de praktijk”.

Ter toelichting: “De docenten staan met hun voeten in de klei. Ze weten waar ze het over hebben. Ook de online lessen waren prima. Al wist de ene docent het iets speelser te maken dan de ander. Toch vond er een goede informatieoverdracht plaats” en “Alle docenten zijn van voldoende kwaliteit. Weliswaar brengt de een meer energie over dan de ander, maar allen zijn deskundig.” Nog een uitspraak: “Er was een goede interactie met de groep. De docenten geven les uit passie en vinden het leuk om kennis over te dragen. Zij stralen enthousiasme uit. Zij geven veel persoonlijke aandacht.”

Toe aan een nadere kennismaking met onze docenten of wil je meer weten over onze opleidingen Bedrijfskunde en Bedrijfskunde in de Zorg? Neem dan contact met ons op.

• contact@bkou.nl
• 030-369 0 468 (algemeen nummer)
• 06-534 097 83 (rechtstreeks)

Deze blog is geschreven door Programma Manager Gert Jan Schop.

Adviesgesprek aanvragen

Overweeg je deelname aan een van onze opleidingen en wil je meer weten? Vraag dan een adviesgesprek aan met onze programmamanager. Samen verken je de mogelijkheden die de opleiding biedt en kijk je hoe jouw behoeften en de opleiding met elkaar matchen.