Home » Actueel » Weer voor 4 jaar NRTO- en CRKBO-gecertificeerd!

Weer voor 4 jaar NRTO- en CRKBO-gecertificeerd!

Maandag 22 januari 2024 zijn we weer de maat genomen door twee certificerende instellingen: NRTO en CRKBO. En goed nieuws: we zijn weer voor 4 jaar gecertificeerd, zonder verbeterpunten, mede dankzij een goede voorbereiding.

NRTO, CRKBO, CPION, CEDEO? 

Waar staan deze instellingen voor en wat is hun toegevoegde waarde? NRTO en CRKBO passen, samen met CPION en CEDEO, in het rijtje van certificerende instellingen die uitspraken doen over de kwaliteit van de opleidingen, docenten, organisatie en communicatie. Voor ons als opleidingsinstituut is CPION de belangrijkste in dit rijtje, gevolgd door CEDEO.

Gert Jan Schop van Bedrijfskunde Opleiding Utrecht trots: weer voor 4 jaar NRTO- en CRKBO-gecertificeerd
Trots: weer voor 4 jaar NRTO- en CRKBO-gecertificeerd!

CPION bewaakt de kwaliteit van Bedrijfskunde Opleiding Utrecht

CPION, Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland, kijkt naar de kwaliteit van de opleidingen, docenten en organisatie. Per sector bestaat er een advies- en beoordelingscommissie die de opleidingen relateert aan de (arbeids)marktrelevantie. Wanneer een opleiding wordt toegelaten, wordt deze geregistreerd. Al onze opleidingen zijn zogenaamde registeropleidingen.

Wanneer je een opleiding hebt afgerond word je geregistreerd bij CPION en mag je de titel RBK, Register Bedrijfskundige, achter je naam gebruiken. Door CPION geregistreerde opleidingen onderscheiden zich in kwaliteit ten opzichte van post-hbo-opleidingen die dit predicaat niet hebben.

CEDEO monitort de klanttevredenheid van Bedrijfskunde Opleiding Utrecht

CEDEO monitort de klanttevredenheid bij onze studenten en bij werkgevers. Dat doen zij eens in de 2 jaar. Via dit onafhankelijk onderzoek krijgen wij inzicht in de door ons geboden kwaliteit in de breedste zin van het woord. En keer op keer scoren we hoger dan een negen (9+), een cijfer waar we supertrots op zijn.

NTRO behartigt de belangen van Bedrijfskunde Opleiding Utrecht

Voor het behartigen van de belangen van private opleidingsinstellingen zoals Bedrijfskunde Opleiding Utrecht bestaat de NRTO, de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding. Om deze belangen te kunnen behartigen, is het zaak dat de aangesloten leden, bestaande uit grote en middelgrote opleidingsinstituten, vanuit een gezamenlijk kader de kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Hierbij is er vooral aandacht voor een zorgvuldige communicatie naar potentiële studenten en werkgevers.

Ieder aangesloten lid moet deze kwaliteit jaarlijks monitoren via een zelfevaluatie en eens in de vier jaar wordt het instituut geaudit.

CRKBO-registratie Bedrijfskunde Opleiding Utrecht

Tenslotte is er het CRKBO, het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs, uitgegroeid tot een registratieplek waar instituten én docenten zich onder strikte voorwaarden kunnen registreren. En daarmee van de Belastingdienst toestemming verwerven om opleidingen zonder btw te mogen factureren.

Deze 4 erkenningen zijn belangrijke uitingen voor het kwaliteitsniveau waar wij als Bedrijfskunde Opleiding Utrecht continu aan werken. Ze zijn voor (potentiële) studenten en werkgevers de bewijskracht dat we niet alleen zeggen dat we aan kwaliteit werken, maar het ook kunnen aantonen.

Volg je (nog) geen opleiding bij ons en ben je benieuwd naar de opleiding Bedrijfskunde, de opleiding Bedrijfskunde in de Zorg, de opleiding Technische Bedrijfskunde of de opleiding Projectmanagement? Vraag eenvoudig een persoonlijk adviesgesprek aan. In dat gesprek kun je al je vragen stellen en kijken we samen of de opleiding aansluit bij jouw wensen en leerbehoefte.

Gert Jan Schop-Gert Jan Schop, directeur

Bedrijfskunde Opleiding Utrecht

Wil je meer focus op strategie, leiderschap en ontwikkeling? Bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht koppel je theorie aan de praktijk. Je volgt de modules los of kiest voor een volledig post-hbo-diploma Bedrijfskunde, Bedrijfskunde in de Zorg, Technische Bedrijfskunde of Projectmanagement. In een jaar heb je vijf startmogelijkheden. Hierdoor bepaal je makkelijk je eigen leerroute en studietempo. Wij garanderen zichtbaar resultaat in jouw functioneren binnen je organisatie en verdere ontwikkeling als professional.

Adviesgesprek aanvragen

Overweeg je deelname aan een van onze opleidingen en wil je meer weten? Vraag dan een adviesgesprek aan met onze programmamanager. Samen verken je de mogelijkheden die de opleiding biedt en kijk je hoe jouw behoeften en de opleiding met elkaar matchen.