Home » Actueel » Personeelstekort? Haal meer uit je eigen personeel!

Personeelstekort? Haal meer uit je eigen personeel!

Personeelstekort los je niet zomaar op. Maar als je geen goede collega’s kunt krijgen dan is er wel een tip: haal meer uit je eigen personeel!

Personeelstekort is een probleem dat in veel sectoren voelbaar is, zoals in het onderwijs, de zorg, de transport, de bouw, de gezondheidszorg en de horeca. Er is helaas geen ‘quick fix’ voor dit probleem.

Edger Gubbels is docent HRM bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht. Daarnaast kun je hem als afstudeerbegeleider tegenkomen bij onze samenwerkingspartner Business School Nederland, waar je na afronding van je post-hbo-opleiding bij BKOU een verkort MBA-traject kunt volgen. Edger schreef onlangs een artikel over een eigen ontwikkelde tool om meer uit je personeel te halen. Hoe? Door te coachen op competenties. Om het gemis aan nieuw personeel te compenseren, is een deel van de oplossing ervoor te zorgen dat de vereiste competenties op niveau zijn bij het eigen personeel.

Personeel ontwikkelen op competenties

Edger ontwikkelde competentie-ontwikkelkaarten zodat elke leidinggevende of collega een handig hulpmiddel heeft om op gewenste competenties te coachen. In het artikel Personeel ontwikkelen met competentiekaarten (.pdf) lees je er meer over. Dit artikel verscheen eerder op de website van Professional begeleiden, waar je meer kennisartikelen vindt.

Teamleider

Wil je je verder verdiepen in het vakgebied HRM, bekijk dan onze module HRM (Human Resource Management). Bij deze module wordt ruimschoots aandacht gegeven aan actuele thema’s zoals personeelsschaarste. Ook gaan we aan de slag met Human Capital, Talent Management en Strategische Personeelsplanning, medewerkersbetrokkenheid en motivatie, performancemanagement en  competentiemanagement, duurzame inzetbaarheid, inclusie en diversiteit, het inrichten van de flexibele organisatie en beloningssystemen.

Edger Gubbels

Edger Gubbels, docent HRM bij BKOU en afstudeerbegeleider bij BSN.

 

 

De module HRM is een keuzemodule van de opleiding Bedrijfskunde en de opleiding Bedrijfskunde in de Zorg. Ook kun je de module als extra module volgen bij de opleiding Technische Bedrijfskunde en de opleiding Projectmanagement. Iets voor jou? Vraag een persoonlijk adviesgesprek aan en ontdek of de opleiding bij je past en aansluit bij je leerbehoefte.

HRM (Human Resource Management)

HRM zorgt voor het menselijk kapitaal in de organisatie en is daarmee een essentiële factor voor het behalen van bedrijfsresultaten. Wil jij leren hoe je omgaat met in- en uitstroom van personeel en hoe je talenten binnen de organisatie behoudt? Tijdens de module gaan we aan de slag met thema’s als duurzame inzetbaarheid, personeelsplanning, leiderschap, cultuur en veranderingen in organisaties. Ook de zeer actuele thema’s inclusie en diversiteit komen ruimschoots aan bod.

 

Adviesgesprek aanvragen

Overweeg je deelname aan een van onze opleidingen en wil je meer weten? Vraag dan een adviesgesprek aan met onze programmamanager. Samen verken je de mogelijkheden die de opleiding biedt en kijk je hoe jouw behoeften en de opleiding met elkaar matchen.