Home » Actueel » Interimmanager in de zorg

Corianne Mandersloot is interimmanager in de zorg. Momenteel werkt ze bij Zorggroep Sirjon, locatie Marantha te Rijssen. In februari 2022 rondde zij met succes haar post-hbo opleiding Bedrijfskunde in de Zorg af. Waarom heeft zij destijds voor deze opleiding gekozen en wat heeft het haar gebracht? 

Anderhalf jaar geleden was ik op zoek naar een opleiding om meer inzicht te krijgen in de (financiële) processen tijdens mijn dagelijks werk. Ik werk als interimmanager in de zorg en miste vooral op bedrijfskundig vlak het kunnen concretiseren van de feiten. Waarom heeft een bepaald team een negatief resultaat en wat is er nodig om dat te verbeteren?

Teamleider

Opleiding op maat

Na een informatief intakegesprek met Gert Jan Schop had ik de opleiding gevonden waarbij ik mijn kennis kon verbreden. Het mooie aan deze opleiding was dat ik kon kiezen welke modules ik wil volgen en de opleiding dus helemaal op maat is. Naast de financiële modules waren de modules over organisatiekunde en strategisch management enorm leerzaam. Dit geldt eigenlijk voor alle modules.

Goede balans

Ik ben zeer tevreden met de kennis die ik heb mogen opdoen over de financiële kant van het vak en in mijn werk zie ik het als uitdaging om zowel de organisatie van de teams als de omzet van de teams in balans te brengen. Er wordt vaak aangegeven dat er te weinig geld is in de zorg, maar er is ook vaak sprake van mismanagement waardoor het geld dat er is niet goed besteed wordt. Fijn dat ik nu kan bijdragen aan een goede balans hierin tijdens mijn interim opdrachten.

Leren met én van elkaar

Ten slotte: wat de opleiding nog boeiender maakte was de opzet waarbij we veel samenwerkten in subgroepen en ik veel heb gehoord en geleerd van andere werkvelden, ook buiten de zorg.

-Corianne Mandersloot

Meer leren over de opleiding post-hbo Bedrijfskunde, de opleiding post-hbo Bedrijfskunde in de Zorg of de opleiding post-hbo Technische Bedrijfskunde? Neem contact met ons op via contact@bkou.nl. Een van onze adviseurs neemt dan zo snel mogelijk contact met je op om een adviesgesprek in te plannen. In dat gesprek kijken we of de opleiding bij je past en kun je al je vragen stellen. Je kunt ook rechtstreeks een adviesgesprek aanvragen.

Bedrijfskunde in de Zorg

Ben jij een zorgprofessional en wil je je bedrijfskundige kennis en vaardigheden verbreden? Bij de post-hbo-opleiding Bedrijfskunde in de Zorg kijk je vanuit verschillende invalshoeken naar strategische organisatievraagstukken en krijg je inzicht in bedrijfskundige processen. Welke trends en veranderingen zijn er en hoe verbind je de interne zorgorganisatie aan de behoeften van de markt?

Adviesgesprek aanvragen

Overweeg je deelname aan een van onze opleidingen en wil je meer weten? Vraag dan een adviesgesprek aan met onze programmamanager. Samen verken je de mogelijkheden die de opleiding biedt en kijk je hoe jouw behoeften en de opleiding met elkaar matchen.