Home » Actueel » De professional van de toekomst: T-shaped!

De professional van de toekomst: T-shaped!

T-shaped professionals

Ze zijn zeer geliefd op de arbeidsmarkt en worden gezien als dé professional van de toekomst: de T-shaped-professional. Misschien wel hét nieuwe schaap met vijf poten.

De meeste professionals hebben een gespecialiseerde opleiding: techniek, IT, social work, HR, finance en dergelijke. Vaak een opleiding op hbo- of academisch niveau. In combinatie met een aantal jaren werkervaring op hun vakgebied zijn het echte specialisten geworden. Vakinhoudelijk kan je ze alles vragen. Deze specialisatie is de staande of verticale balk van de T.

Breder perspectief

Op een bepaald moment in je carrière kom je op het punt dat je een keuze moet maken: doorontwikkelen naar seniorniveau in jouw specialisme of meer opereren in de breedte van de organisatie. In dat laatste geval ontstaat de liggende of horizontale balk van de T. We zien dan bijvoorbeeld zorgprofessionals die leidinggevende worden of HR-professionals die zich willen doorontwikkelen naar HR-businesspartner. In beide gevallen blijft je specialisme relevant, maar leer je om in de breedte van de organisatie mee te kijken, te denken en te doen.

Kies je voor een opleiding Bedrijfskunde, Bedrijfskunde in de Zorg, Technische Bedrijfskunde of Projectmanagement, dan leer je dus je organisatie beter te begrijpen en vanuit een breder perspectief te handelen.

Verbinden

Een T-shaped professional is in staat om de verschillende disciplines in een organisatie met elkaar te verbinden. Specialisten uit verschillende disciplines spreken allemaal Nederlands maar kunnen elkaar toch lastig verstaan. De T-shaped professional brengt de verschillende specialisten bij elkaar en verbindt hen aan een project of een oplossing. De T-shaped professional kijkt dus niet alleen vanuit een eigen, specialistisch referentiekader naar een probleem of een uitdaging, maar kan dit ook benaderen vanuit het referentiekader van andere disciplines.

Studenten bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht zijn bijna allemaal specialisten op een vakgebied en volgen een post-hbo-opleiding Bedrijfskunde, Bedrijfskunde in de Zorg, Technische Bedrijfskunde of Projectmanagement om de organisatie in de volle breedte te leren kennen en daarmee een goede gesprekspartner te worden voor collega’s.

Ben jij al klaar voor de toekomst? Vraag een adviesgesprek aan en ontdek wat een post-hbo Bedrijfskunde, Bedrijfskunde in de Zorg, Technische Bedrijfskunde of Projectmanagement jou kan opleveren. Je bent van harte welkom!

Gert Jan SchopGert Jan Schop, directeur en docent

Bedrijfskunde Opleiding Utrecht

Wil je meer focus op leiderschap en ontwikkeling? Bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht koppel je theorie aan de praktijk. Je volgt de modules los of kiest voor een volledig post-hbo-diploma Bedrijfskunde, Bedrijfskunde in de Zorg, Technische Bedrijfskunde of Projectmanagement. In een jaar heb je vijf startmogelijkheden. Hierdoor bepaal je makkelijk je eigen leerroute en studietempo. Wij garanderen zichtbaar resultaat in jouw functioneren binnen je organisatie en verdere ontwikkeling als professional.

Adviesgesprek aanvragen

Overweeg je deelname aan een van onze opleidingen en wil je meer weten? Vraag dan een adviesgesprek aan met onze programmamanager. Samen verken je de mogelijkheden die de opleiding biedt en kijk je hoe jouw behoeften en de opleiding met elkaar matchen.