Docent Strategisch Management

François van Heurn

François is een universitair opgeleide econoom, die heeft geleerd te denken in termen van waarde, nut en goed omgaan met schaarse middelen. Tijdens zijn loopbaan heeft hij in uiteenlopende advies- en managementrollen steeds processen, organisaties en vooral mensen efficiënter en doelgerichter te laten werken, waardoor schaarse middelen worden bespaard en een hogere waarde voor de (interne) klanten gerealiseerd wordt. Dit alles niet als doel op zichzelf, maar om de strategische ambities van de organisatie te realiseren.

François heeft binnen zeer uiteenlopende bedrijfstakken gewerkt, variërend van overheidsinstellingen tot de luchtvaart en de zorg, de laatste jaren als zelfstandig adviseur en projectmanager. Hij is tevens als docent Management van Innovatie en ICT verbonden aan de deeltijdopleiding Bedrijfskunde bij Hogeschool Utrecht. Hij is getraind in Lean Six sigma (black belt), verandermanagement (De Baak), diverse projectmanagementmethodes en is gecertificeerd IT- servicemanager.

François van Heurn is al vele jaren als docent aan het programma verbonden, eerst bij Hogeschool Utrecht en daarna bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht. Hij verzorgt het vak Strategisch Management, waarbij hij de studenten uitdaagt in een snel veranderende wereld vol onzekerheden verregaande keuzes voor hun organisaties te maken en de consequenties hiervan in kaart te brengen. Ook begeleidt hij met veel plezier studenten bij het verrichten van hun afstudeeronderzoek.