Home » Actueel » Waarom kiezen studenten voor Bedrijfskunde Opleiding Utrecht?

Waarom kiezen studenten voor Bedrijfskunde Opleiding Utrecht?

Regelmatig laten we de kwaliteit van Bedrijfskunde Opleiding Utrecht onderzoeken door een onafhankelijk instituut, CEDEO. In dit onderzoek wordt ook het voortraject meegenomen, oftewel de ervaring van studenten over de aanloop naar de opleiding. Want waarom kiezen studenten eigenlijk voor onze opleidingen Bedrijfskunde of Bedrijfskunde in de Zorg? Uit het onafhankelijke onderzoek zien we gedeelde resultaten, in deze blog delen we graag een aantal resultaten.

Hoe komen studenten bij BKOU?

Uit het onderzoek blijkt dat alle BKOU studenten het aanlooptraject met een positieve beoordeling waarderen. De meeste van hen zijn via het internet met Bedrijfskunde Opleiding Utrecht in aanraking gekomen en enkele door een aanbeveling van een collega.

Keuze voor BKOU

De opleiding is sterk gericht op de praktijk, wat voor een deel van de studenten een rol heeft gespeeld bij hun keuze. Anderen melden dat het mogelijk is om op verschillende momenten in te stromen en zien dat als een groot voordeel. De mogelijkheid om na het behalen van de opleiding door te stromen naar een (verkort) MBA-programma en de CPION-accreditatie spelen voor sommigen ook een belangrijke rol om voor BKOU te kiezen.
Intake gesprek en inschrijfproces

Alle studenten hebben een intakegesprek – ofwel adviesgesprek – gehad waarin de motivatie voor de opleiding wordt getoetst, vragen van student worden beantwoord en alle informatie over de opleiding Bedrijfskunde of Bedrijfskunde in de Zorg wordt gedeeld en toegelicht. Uit het onderzoek blijkt dat dit gesprek als prettig wodt ervaren. “Ik heb een duidelijke uitleg gehad over wat de modules inhielden en advies gekregen. Er werd voldoende ruimte geboden om er nog even over na te denken”, aldus één van de studenten. Ook wordt het inschrijfproces tot volle tevredenheid verlopen. Het proces verloopt vlot en goed. De studenten vinden het kostenplaatje helder.

Wil je meer weten over de opleidingen van Bedrijfskunde Opleiding Utrecht? Vraag een adviesgesprek aan of neem contact met ons op:

  • contact@bkou.nl
  • 030-369 0 468 (algemeen nummer)
  • 06-534 097 83 (rechtstreeks)

Deze blog is geschreven door Programma Manager Gert Jan Schop.

Adviesgesprek aanvragen

Overweeg je deelname aan een van onze opleidingen en wil je meer weten? Vraag dan een adviesgesprek aan met onze programmamanager. Samen verken je de mogelijkheden die de opleiding biedt en kijk je hoe jouw behoeften en de opleiding met elkaar matchen.