Home » Actueel » Wat zeggen studenten over het opleidingsprogramma van Bedrijfskunde Opleiding Utrecht?

Wat zeggen studenten over het opleidingsprogramma van Bedrijfskunde Opleiding Utrecht?

Bedrijfskunde Opleiding Utrecht biedt een flexibel en modulair opleidingsprogramma voor de post-hbo-opleiding Bedrijfskunde en Bedrijfskunde in de Zorg. Je kan vijf keer per jaar instromen in het programma. De opleidingen zijn studeerbaar in één jaar, maar je mag er langer over doen. Soms is dat een bewuste keuze van studenten, maar soms is de flexibiliteit van de opleiding een vangnet: de student was van plan om de opleiding in één jaar te volgen, maar de combinatie werk, sociaal leven, vaak een gezin en daarbij de opleiding kan soms te veel worden. We gaan daarbij altijd op zoek hoe we de opleiding wel succesvol kunnen afronden. Want uiteindelijk gaat ruim 90% van de studenten met een geaccrediteerd diploma de deur uit. Maar wat vinden studenten van het opleidingsprogramma?

Als programmamanager voert Gert Jan Schop gesprekken met studenten over hun opleiding. “Studenten vinden het programma bijzonder leerzaam, leuk, maar ervaren het ook als intensief. Dat laatste is niet erg, want daar komen de studenten ook voor. Het mooie aan het programma is dat de studenten door de opleiding en de praktijkgerichte eindopdracht direct impact hebben op hun organisatie”, aldus Gert Jan.

Volgens de resultaten uit het CEDEO-onderzoek zijn de studenten qua inhoud, opbouw en tijdsduur erg tevreden. Het programma komt overeen met de informatie die daarover is gegeven. Uitspraken van studenten zijn zoal: “Het programma is goed maar intensief. Het is haalbaar wanneer er niet te veel tegenzit. Je moet ervoor gaan”, “Wat mij met name aansprak aan deze opleiding was het modulaire programma, de flexibiliteit en de praktijkgerichtheid van de opleiding. Een aantal modules is verplicht; anderen zijn facultatief. Bovendien worden de modules afgesloten met een opdracht die aansluit bij de organisatie waar je werkzaam bent. Daardoor kun je het geleerde direct toepassen in de praktijk. Dat heeft zeker toegevoegde waarde. Het maakt de lesstof tastbaar en toepasbaar. Bovendien besteed je je tijd goed.” Ook over de groepssamenstelling is men tevreden. De sectoren waaruit de deelnemers afkomstig zijn, zijn divers. Dat wordt als prettig ervaren.

Na afronding van elke module vindt er een effectmeting plaats. Hiermee meten we precies wat de BKOU-studenten vinden van de modules en wat het resultaat hiervan is geweest voor hen en de organisaties waarin zij werkzaam zijn. Het doel van deze meting is om onze opleidingen continue te verbeteren en aan te laten sluiten bij de wensen van onze studenten.

Nieuwsgierig of het opleidingsprogramma van Bedrijfskunde Opleiding Utrecht aansluit bij jou? Of wil je meer informatie over BKOU? Neem contact met ons op of vraag een adviesgesprek aan.

 

Deze blog is geschreven door programmamanager Gert Jan Schop.

Adviesgesprek aanvragen

Overweeg je deelname aan een van onze opleidingen en wil je meer weten? Vraag dan een adviesgesprek aan met onze programmamanager. Samen verken je de mogelijkheden die de opleiding biedt en kijk je hoe jouw behoeften en de opleiding met elkaar matchen.