Home » Actueel » Samen studeren, samen op weg

Samen studeren, samen op weg

​Esmée Schuszler, adviseur tendermanagement, kreeg vanuit haar werkgever, dutch process innovators, de kans zich verder te ontwikkelen. Ze volgde de opleiding Bedrijfskunde om meer theoretische kennis op te doen. In juni 2022 rondde ze haar opleiding af. Zij vertelt over wat de opleiding haar heeft gebracht.

“In mijn functie van adviseur tendermanagement adviseer ik op drie niveaus: projecten, klanten en intern. Dat maakte de opleiding voor mij ontzettend waardevol: voor mij was elke casus van een medestudent interessant, juist omdat ik op drie niveaus opereer. Ik kon van elke casus iets leren.”

Anders, maar toch hetzelfde

Tijdens de opleiding kwam Esmée tot een belangrijk inzicht. “Het meest bijzondere van deze opleiding vind ik de kruisbestuiving tussen verschillende sectoren. De zorg, de industrie, de bouw, logistiek en banken: alles kwam bij elkaar.  Alhoewel ieder bedrijf weer anders is, zijn er ook zoveel overeenkomsten. Zo kunnen de oplossingen hetzelfde zijn, terwijl het vraagstuk anders is én andersom.”

Teamleider

Zelf is ze werkzaam in de civiele techniek. De theorie die ze bij de opleiding leerde, past ze regelmatig toe bij de aanbestedingen waarbij ze adviseert. “Zo maak ik veel gebruik van de modellen uit de module Strategisch Management, zoals de stakeholdersanalyse. Ook van verandermanagement heb ik veel opgestoken. Dat is het mooie: de wetenschap dat al die modellen er zijn. Als ik iets nodig heb, kan ik het opzoeken.”

Hobbelige weg met waardevolle eindbestemming

Elke module bracht weer iets anders. Ze deed in sneltreinvaart veel theoretische kennis op. Pittig was het wel. “Tijdens de rit was de weg soms hobbelig. Toch hield ik mijn handen aan het stuur, ook omdat ik wist dat de eindbestemming het meer dan waard is om door te blijven rijden. Het mooiste vind ik dat je niet als enige op weg bent. Dit maakt dat je tijdens je reis continu een sparringpartner hebt met wie je kunt overleggen, om hulp kan vragen of met wie je bij kunt tanken.”

Esmée heeft echt genoten van de opleiding en van de interactie met haar medestudenten. “Ik mis het gewoon een beetje.”

 

Meer leren over de opleiding post-hbo Bedrijfskunde, de opleiding post-hbo Bedrijfskunde in de Zorg of de opleiding post-hbo Technische Bedrijfskunde? Neem contact met ons op via contact@bkou.nl. Een van onze adviseurs neemt dan zo snel mogelijk contact met je op om een adviesgesprek in te plannen. In dat gesprek kijken we of de opleiding bij je past en kun je al je vragen stellen. Je kunt ook rechtstreeks een adviesgesprek aanvragen.

Bedrijfskunde Opleiding Utrecht

Wil je meer focus op strategie, leiderschap en ontwikkeling? Bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht koppel je theorie aan de praktijk. Je volgt de modules los of kiest voor een volledig post-hbo-diploma Bedrijfskunde, Bedrijfskunde in de Zorg of Technische Bedrijfskunde. In een jaar heb je vijf startmogelijkheden. Hierdoor bepaal je makkelijk je eigen leerroute en studietempo. Wij garanderen zichtbaar resultaat in jouw functioneren binnen je organisatie en verdere ontwikkeling als professional.

Adviesgesprek aanvragen

Overweeg je deelname aan een van onze opleidingen en wil je meer weten? Vraag dan een adviesgesprek aan met onze programmamanager. Samen verken je de mogelijkheden die de opleiding biedt en kijk je hoe jouw behoeften en de opleiding met elkaar matchen.