Home » Praktische informatie » Hybride werken

Hybride werken en corona

Hybride werken? Lees meer.

Op 23 maart 2020 werd de eerste lockdown in Nederland aangekondigd, ‘bam’, we zaten in een coronacrisis. We leerden nieuwe woorden als het nieuwe normaal, anderhalvemetersamenleving, beeldborrel, raamvisite, blokjesverjaardag, coronakapsel en ga zo maar door. Bijna twee jaar verder hebben we nog steeds te maken met de gevolgen van de coronapandemie. Het heeft ook Bedrijfskunde Opleiding Utrecht als instituut geraakt.

In eerste instantie zagen we het als crisis, intussen omarmen we de pandemie als transformatie. Na een crisis streef je ernaar om alles weer terug te brengen naar de situatie van voor de crisis. Zie je de pandemie als transformatie, dan kijk je wat er wel kan, wat er anders kan. Bij een transformatie ga je vooruit.

Tussen de oude situatie en nieuwe situatie zit de zogenaamde liminale fase: wat was, is niet meer, waar we heen gaan, weten we niet en wat is, is chaotisch en onzeker. Als samenleving zitten we in deze liminale fase. Hoe gaan wij daar als Bedrijfskunde Opleiding Utrecht mee om?

Policy: fysieke colleges

Essentieel onderdeel van ons opleidingsconcept is interactie tussen studenten onderling. Onze studenten hebben de nodige werk- en levenservaring en kunnen daardoor veel van elkaar leren. Om die reden is het onze policy om de colleges zoveel als mogelijk fysiek te organiseren.

Online

Kunnen we vanwege de coronamaatregelen geen fysieke colleges organiseren, dan schakelen we over op online colleges via Teams. Het programma gaat altijd door. In een online bijeenkomst is er minder onderlinge interactie, maar we zien het als een prima ‘second best’ oplossing. De docenten hebben intussen veel ervaring opgedaan met online lesgeven en we durven te stellen dat ze daar heel goed in zijn geworden. Mogen we wel fysieke colleges verzorgen, maar gelden er (weer) regels als mondkapjes en anderhalve meter afstand, dan reserveren we grotere ruimtes om een zo veilig mogelijke situatie te creëren voor docenten en studenten.

Hybride werken

Wanneer het voor studenten echt niet mogelijk is om de colleges fysiek bij te wonen, is het mogelijk om online aan te sluiten op de colleges. Onze docenten werken dan hybride: de groep zit fysiek in een ruimte met de docent, een enkele student wordt online aangesloten en kan zo alsnog meedoen met de groep. Dat werkt goed voor studenten die vanwege corona (of andere ziekte) thuis moeten blijven, maar we hebben intussen ontdekt dat het ook werkt voor studenten die voor hun werk in het buitenland verblijven.

Toekomst

Zoals eerder aangegeven, wij omarmen de pandemie als transformatie. We zijn aan het onderzoeken hoe we online mogelijkheden kunnen inzetten ten behoeve van het leerproces. Wordt vervolgd!

 

g

Kwaliteit en accreditatie

Ik wil graag meer weten over kwaliteit en accreditatie

l

Inschrijven

Ik wil mij graag inschrijven voor deze opleiding!

Adviesgesprek

Graag zou ik een adviesgesprek willen plannen!