Home » Actueel » Een adviesgesprek aanvragen

Persoonlijk adviesgesprek bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht

Wil je je op professioneel vlak verder ontwikkelen of een volgende stap zetten in je carrière, dan kom je als professional al snel uit bij een post-hbo-opleiding: een opleiding voor en door professionals. Als je interesse hebt in een post-hbo-opleiding van Bedrijfskunde Opleiding Utrecht, dan beginnen we meestal met een persoonlijk adviesgesprek. Vaak ben ik – Dianne – degene die deze gesprekken voert.

Het gesprek is geheel vrijblijvend en bedoeld om samen te ontdekken of je op je plek bent bij de opleiding. Samen nemen we jouw persoonlijke situatie door: je vooropleiding(en), je huidige functie, je leerbehoefte en je ambitie, en of je werk het mogelijk maakt er de opdrachten uit te voeren. Ook bespreken we de opzet en inhoud van de opleiding en hoe dit aansluit op jouw persoonlijke situatie. Uiteraard kun je in het gesprek ook al je vragen stellen.

“Ik ben teamleider. Mijn werk gaat me goed af maar ik mis theoretische onderbouwing, ik doe veel op gevoel. Is de post-hbo-opleiding Bedrijfskunde iets voor mij? Op mijn werk ben ik veel tijd kwijt met brandjes blussen en thuis is het ook druk. Hoe combineer ik werk en privé met een opleiding?”

Dit zijn zomaar wat vragen die ik weleens krijg tijdens een adviesgesprek.

Een opleiding volgen naast je baan en privéleven kost tijd en heeft tijdelijk behoorlijke impact op je leven. Daarom is het belangrijk dat je een weloverwogen keuze maakt, zowel voor jou als voor ons. Je leert bij ons met en ván andere professionals: je docenten en medestudenten, ieder met z’n eigen inbreng, ervaring en perspectief. Dat maakt de leeromgeving zo dynamisch. Des te belangrijker dat iedereen op z’n plek zit. Daarom nemen we graag de tijd voor het adviesgesprek. Vaak is dat een uur, soms is een halfuur of drie kwartier genoeg.

Dianne Duijs, programmamanager Bedrijfskunde Opleiding Utrecht

Schrijft iedereen zich in na een adviesgesprek?

Soms is het gesprek het laatste zetje en schrijven mensen zich direct in, soms komen ze maanden (ook meegemaakt: jaren) later pas weer op de lijn, bijvoorbeeld zodra de (nieuwe) werkgever wil investeren in de ontwikkeling van de werknemer. Het komt voor dat iemand eerst nog een interne cursus moet afronden of thuis midden in een verbouwing zit. Dan ligt de focus even daar en is een later startmoment geschikter.

Soms zeggen we elkaar na zo’n gesprek vrolijk gedag en maakt iemand een andere keuze. Alle uitkomsten zijn goed. Wij zijn bewust geen leerfabriek en proberen je niet koste wat het kost binnen te halen. Eerlijkheid duurt het langst!

Gesprekken die me zijn bijgebleven

In mijn gesprekken hoor ik vaak mooie en inspirerende verhalen. Eigenlijk doet elk gesprek wel iets met me. De kwetsbaarheid die sommige mensen tonen, of hun ambitie om te groeien in hun werk. Een opmerking die me is bijgebleven, is van een man die graag “de grapjes van het MT wilde begrijpen.” In zijn vooropleiding had hij niks over strategie, financiën of bedrijfsvoering geleerd, hij wou kunnen meepraten (en -lachen!).

Ook een leuk gesprek was het duo-gesprek via Teams met twee collega-fysiotherapeuten. Achter hen hing een spiegel, waardoor ik hen niet alleen van de voor- en achterkant zag, maar ook mezelf. Een grappig Droste-effect.

Of de projectleider die door een strakke deadline maar een kwartiertje tijd bleek te hebben voor het gesprek. Nog nooit heb ik zo snel gepraat – en geluisterd. 😊

Aan het eind van de rit

Wat ik zo leuk vind aan dit alles? Ik zie hoe mensen zich ontwikkelen tijdens de opleiding. Ik zie ze groeien in zelfvertrouwen en kennis. Ik zie netwerken en soms heuse vriendschappen ontstaan. Ik vind het betekenisvol dat ik daar een steentje aan bijdraag. Met dat in het achterhoofd denk ik soms bij een eerste kennismaking: je moest eens weten hoe anders je er over een jaar bij zit!

Hoe het afliep met de brandjesblussende teamleider? We hebben samen een leerroute opgesteld met af en toe een ingelaste pauze tussen twee modules. Dat gaf haar lucht. De andere student wilde juist zoveel mogelijk kennis opdoen in korte tijd en studeerde ononderbroken door. Hij was al snel een volwaardig gesprekspartner van het MT. De gehaaste projectleider heb ik na zijn inschrijving wat langer gesproken. Op een rustiger moment hebben we samen zijn keuzemodules bepaald en ingepland.

Een adviesgesprek aanvragen

En jij, hoe anders wil jij er over een jaar bij zitten? Als je toe bent aan de volgende stap in je carrière en als je wil weten hoe een post-hbo-opleiding Bedrijfskunde (in de Zorg), Technische Bedrijfskunde of Projectmanagement daaraan bijdraagt, vraag dan nu een adviesgesprek aan. Ik denk graag met je mee en kijk ernaar uit je te ontmoeten.

Dianne Duijs, programmamanager Bedrijfskunde Opleiding UtrechtDianne Duijs, programmamanager

 

 

 

 

Bedrijfskunde Opleiding Utrecht

Wil je meer focus op strategie, leiderschap en ontwikkeling? Bij Bedrijfskunde Opleiding Utrecht koppel je theorie aan de praktijk. Je volgt de modules los of kiest voor een volledig post-hbo-diploma Bedrijfskunde, Bedrijfskunde in de Zorg, Technische Bedrijfskunde of Projectmanagement. In een jaar heb je vijf startmogelijkheden. Hierdoor bepaal je makkelijk je eigen leerroute en studietempo. Wij garanderen zichtbaar resultaat in jouw functioneren binnen je organisatie en verdere ontwikkeling als professional.

Adviesgesprek aanvragen

Overweeg je deelname aan een van onze opleidingen en wil je meer weten? Vraag dan een adviesgesprek aan met onze programmamanager. Samen verken je de mogelijkheden die de opleiding biedt en kijk je hoe jouw behoeften en de opleiding met elkaar matchen.