Home » Actueel » Countdown… Leiderschap & Teammanagement

Countdown… Leiderschap & Teammanagement

​Het aftellen is begonnen. We starten weer bijna met de module Leiderschap en Teammanagement. En de groep zit vol. Docent Hans Prinsen kijkt uit naar de lessen:

“Wat een belangstelling voor deze mooie en ook heel actuele module. Ik heb er weer zin in om met Janita Moes, de co-docent,  aan de slag te gaan. Leiderschap en Teammanagement staat in deze post-corona periode volop in de belangstelling.

Op steeds meer plekken hoor je: het moet en kan anders; er moeten nieuwe en andere keuzes gemaakt worden. Veel, heel veel vragen komen als een soort trechter naar de leidinggevenden en/of het management toe. Het zijn de cultuurdragers van de organisatie. Leiderschap is een vak, een ambacht en ook het aansturen van een of meerdere teams vraagt, zeker in deze tijd, om bijzonder eigenschappen. We gaan daar uitvoerig op in, in deze praktische en interactief ingestelde module.

Duiken in de onderstroom

De eindopdracht is zo in elkaar gezet dat iedereen er tijdens de rit aan kan werken en dat ook tips, inzichten en modellen direct uit te voeren zijn in de praktijk. De performance staat daarbij centraal: dat wat op de werkvloer moet gebeuren en wat dat betekent voor het gedrag en de activiteiten van de leidinggevende. Daarnaast duiken we ook in de ‘onderstroom’ in teams, dat wat je niet direct ziet of hoort, maar wel een cruciale rol speelt in het teamproces en de kwaliteit van werken. In de module Leiderschap & Teammanagement laten we ons inspireren door de twee handzame boeken die in de module behandeld worden: “Handboek Teamcoaching” door Martijn Vroemen en “Werk heeft het gebouw verlaten”, door Jitske Kramer.

Teamleider

​We hebben leiders met lef nodig

We houden tevens scherp de diverse ontwikkelingen over leiderschap in de gaten. Zo werd ik laatst geïnspireerd door Marjan Minnesma, bekend van Stichting Urgenda. Zij houdt zich bezig met de klimaatdoelstellingen en wat dat voor de overheid betekent. Iemand met visie en durf, maar ook iemand die veel goede dingen zegt over leiderschap en teams, zoals haar uitspraak: “We hebben leiders met lef nodig. Leiders die hun nek uitsteken, integraal kunnen denken en bereid zijn om oplossingen te zoeken die over meerdere terreinen gaan. Je hebt teams nodig met overkoepelend inzicht en bijzondere bevoegdheden. Een team dat dingen anders mag doen en daardoor snelheid kan maken. En ja, dan zul je af en toe fouten maken. Onderweg zullen er dingen misgaan, maar dat moet je accepteren en eerlijk benoemen. Mooie inzichten en daar gaan we in de les fijn mee aan de slag!

Ride on!”

Hans Prinsen & Janita Moes

Meer leren over Leiderschap en Teammanagement? Bekijk de module of neem contact met ons op via contact@bkou.nl. Een van onze adviseurs neemt dan zo snel mogelijk contact met je op om een adviesgesprek in te plannen. In dat gesprek kijken we of de opleiding bij je past en kun je al je vragen stellen. Je kunt ook rechtstreeks een adviesgesprek aanvragen.

Leiderschap & Teammanagement

Leidinggeven is een ambacht, een vak. Het managen van teams, het leidinggeven aan professionals is boeiend, maar vraagt ook veel kennis en vaardigheden en het hebben van een visie. Ben jij leidinggevende en wil je je verder ontwikkelen, als persoon en als professional? Over het vak van leidinggeven gaat het expliciet in deze module post-hbo Leiderschap & Teammanagement, onderdeel van de opleiding Bedrijfskunde, Bedrijfskunde in de Zorg en Technische Bedrijfskunde. De module maakt ook deel uit van de Leergang Leiderschap in Verandering, bestaande uit drie modules, waarbij  de kernwoorden “organisatie, team en ik” centraal staan.

Adviesgesprek aanvragen

Overweeg je deelname aan een van onze opleidingen en wil je meer weten? Vraag dan een adviesgesprek aan met onze programmamanager. Samen verken je de mogelijkheden die de opleiding biedt en kijk je hoe jouw behoeften en de opleiding met elkaar matchen.