Home » Actueel » Verkorte MBA opleiding na opleiding Bedrijfskunde in de Zorg

Verkorte MBA opleiding na opleiding Bedrijfskunde in de Zorg

Tjebbo Grijpma is hoofd bedrijfsvoering GGz Centraal. Na de opleiding Bedrijfskunde in de Zorg startte hij met de Fast Track MBA BKOU opleiding van Business School Nederland in Buren. In dit artikel vertelt Tjebbo wat hem ertoe bewoog Bedrijfskunde te studeren, en na een adempauze de Fast Track MBA te volgen. Wat heeft het hem gebracht?

Starten met post-hbo-opleiding Bedrijfskunde in de Zorg

“In 2015 werkte ik als teamleider bedrijfsvoering binnen de ggz sector. Omdat in mijn functie de span of control en complexiteit van financiering groeide ging ik op zoek naar een aanvullende opleiding op gebied van bedrijfskunde. Al snel ben ik gestart met de post-hbo-bedrijfskunde opleiding (in de zorg) in Utrecht. Een mooie aanvulling op mijn eerdere diploma`s. Ik heb destijds veel geleerd van nieuwe ontwikkelingen in organisaties en markt door onder andere big data en het inzetten van verschillende businessmodellen. Ook waren het voor mij de eerste stappen op het gebied van onderzoek doen.

Doorstuderen met Fast Track MBA opleiding

Aangezien mijn functie van hoofd bedrijfsvoering een organisatiebreed, meer strategisch karakter heeft wilde ik graag de MBA-opleiding gaan volgen. In september 2021 ben ik gestart met de MBA-opleiding (Fast track variant) bij Business School Nederland. Ik wilde heel graag in 2021 starten omdat ik dan nog de vrijstellingen had vanuit de bedrijfskunde opleiding. Hierdoor kan je een verkort traject volgen wat goed aansluit bij de combinatie werk, privé en studie. De opleiding is in de prachtige Oranjestad Buren (weg van alle drukte).

Action learning methodiek is goed toepasbaar in de praktijk

De MBA-opleiding bij BSN is gericht op de action learning methodiek die goed toepasbaar is in de praktijk. Als manager ben ik geneigd snel te schakelen en snel problemen op te willen lossen. Met deze methodiek leer je het probleem in een subset eerst goed vanuit verschillende invalshoeken te analyseren, voor de oplossing is dan vaak nog weinig tijd nodig. De opleiding kent de subset bijeenkomsten, managementhoofdvakken (HRM, Marketing etc.) en verschillende action learning projecten (ALP). Een ALP is een vorm van wetenschappelijk onderzoek doen.

Kijkje nemen in andermans keuken

De ALP-en zijn goed toe te passen in de praktijk. Een van mijn ALP onderzoeken was gericht op het verlagen van no-shows bij behandelafspraken met daarbij een implementatie-advies. Dit was direct toepasbaar binnen mijn organisatie waardoor het aantal no-shows ook echt aan het afnemen is. Een ander onderdeel is de groeps-ALP die gemaakt moet worden voor internationaal management. Een heel andere wereld en ontzettend interessant om een internationale onderneming als opdrachtgever te hebben. Je kan een kijkje nemen in andermans keuken en daarnaast leer je ook de juiste analyses en strategische keuzes te maken, in ons geval voor een Nigeriaanse marktentree-strategie.

Opleiding is gekoppeld aan strategische doelen

Wat vanuit de MBA voor mij heel leerzaam is, is dat alles gekoppeld wordt aan de strategische doelen/koers van de organisatie. Alle stappen, ALP-en en onderwerpen van de core courses moeten ondersteunend zijn aan het behalen van deze strategische doelen. Door het volgen van de opleiding benader ik de ondersteunende diensten op een andere manier en beweeg ik mij anders binnen de organisatie.”

Foto van Tjebbo Grijpma bij artikel over verkorte MBA opleiding na opleiding Bedrijfskunde in de ZorgTjebbo Grijpma – hoofd bedrijfsvoering GGz Centraal

Alumnus post-hbo-opleiding Bedrijfskunde in de Zorg (HU) en MBA-student (BSN)

 

Meer leren over hoe een Fast Track MBA aansluit bij de post-hbo opleiding Bedrijfskunde, de opleiding Bedrijfskunde in de Zorg, de opleiding Technische Bedrijfskunde of de opleiding Projectmanagement? Neem contact met ons op via contact@bkou.nl. Een van onze adviseurs neemt dan zo snel mogelijk contact met je op om een adviesgesprek in te plannen. In dat gesprek kijken we of de opleiding bij je past en kun je al je vragen stellen. Je kunt ook rechtstreeks een adviesgesprek aanvragen.

 

Fast Track MBA na Bedrijfskunde Opleiding Utrecht

Wanneer je de post-hbo-opleiding Bedrijfskunde, Bedrijfskunde in de Zorg, Technische Bedrijfskunde of Projectmanagement succesvol hebt afgerond, bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan een verkort MBA-programma bij Business School Nederland. De Fast Track to Action Learning MBA is speciaal ontwikkeld voor Bedrijfskunde Opleiding Utrecht en sluit aan op onze post-hbo-opleidingen.

Adviesgesprek aanvragen

Overweeg je deelname aan een van onze opleidingen en wil je meer weten? Vraag dan een adviesgesprek aan met onze programmamanager. Samen verken je de mogelijkheden die de opleiding biedt en kijk je hoe jouw behoeften en de opleiding met elkaar matchen.