Home » Actueel » Post-hbo Bedrijfskunde: de perfecte voorbereiding voor Fast Track MBA

Post-hbo Bedrijfskunde: de perfecte voorbereiding voor Fast Track MBA

Remco Kraal is COO bij Pro Contact, een Recruitment Process Outsourcing (RPO). In 2013-2014 volgde Remco de opleiding Bedrijfskunde. In 2019 startte hij met de Fast Track MBA bij Business School Nederland. Hoe is hem dit bevallen? En heeft hij nog tips voor onze studenten?

Post-hbo-opleiding Bedrijfskunde

“Ik werkte al geruime tijd voor dezelfde, grote organisatie en had al veel interne trainingen en opleidingen gevolgd. Toen ik de organisatie na ruim 16 jaar had verlaten was ik voor mijn gevoel de connectie met de theorie kwijt en deed veel dingen omdat we die altijd zo deden. Ik wilde graag weer de boeken in, weer meer feeling krijgen met de theorie. Zo kwam ik bij Bedrijfskunde terecht.”

Wat bracht de opleiding je?

“De opleiding bracht me precies wat ik verwacht had. Ik heb de HEAO gedaan, dus niet alle leerstof en modellen waren nieuw voor me, maar wel geüpdatet en aangepast aan de actualiteit. De docenten hadden mooie verhalen en cases uit de praktijk. Dat sprak echt tot de verbeelding. Ik vond er ook gelijkgestemden: mensen die met hetzelfde bezig zijn, maar dan vanuit een ander bedrijf, vanuit een ander perspectief, zoals de zorg of de overheid. Door die andere kijk word je echt gevoed en geïnspireerd.

Bij Bedrijfskunde leer je afstand nemen van de materie en leer je de zaken van verschillende kanten te bekijken. Je moet echt breed blijven kijken. Ik heb altijd mijn best gedaan dat vast te houden.”

Hoe beviel het studeren naast een baan?

“Het studeren naast mijn baan was intensief, maar waardevol. Ik was gelukkig flexibel in het indelen van mijn eigen tijd. In die tijd was ik projectmanager bij een semioverheidsinstantie. Bij de opleiding leerde ik over alle onderwerpen waar ik op mijn werk mee te dealen had. Het was ook een geweldige ploeg. Met een klein clubje van zo’n 5-6 mensen trokken we veel samen op, zowel tijdens de opleiding als daarbuiten. En nu zijn we alweer 10 jaar verder! Sommige mensen spreek ik nog steeds.”

Wat was de reden dat je bent begonnen met de MBA?

“Ik vond de MBA een logische volgende stap na mijn Bedrijfskunde opleiding. Ik had recht op een aantal vrijstellingen, die ik niet wilde laten verlopen. De MBA paste op dat moment ook goed bij mijn ontwikkeling en carrière omdat ik ondertussen in een directeursfunctie werkzaam was, waarin ik de veranderingen als eindverantwoordelijke ook echt kon doorvoeren in mijn werk.”

Hoe heb je de aansluiting van Bedrijfskunde op de MBA ervaren?

“De MBA sloot goed aan op de Bedrijfskunde opleiding. Het gaat over dezelfde thematiek, maar dan op een ander level. Het is echt een verdieping. Ik heb de MBA in 2,5 jaar gedaan en durf wel te stellen dat ik die snelheid heb kunnen maken door de post-hbo Bedrijfskunde. Je doorloopt het programma van de MBA dan toch wat makkelijker en kunt er meer uit halen.”

Hoe pas je het geleerde toe in de praktijk?

“Ik ben sinds kort werkzaam bij Pro Contact. Het is een hele snelle, gedreven, jonge organisatie. We zijn een van de 250 snelst groeiende bedrijven van Nederland. De organisatie zocht iemand met meer senioriteit en die snapt wat een organisatie nodig heeft. Als directeur ben ik enerzijds verantwoordelijk voor de optimalisatie van de operatie en anderzijds begeleid ik de organisatie in de huidige groeifases. Om de volgende ontwikkelstap te maken. Dus mijn missie is tweeledig. Dat is ook waar ik me in de opleiding mee heb beziggehouden en wat ik het leukst vind om te doen op dit moment.”

Wat is jouw tip voor studenten van Bedrijfskunde Opleiding Utrecht die een MBA overwegen?

“Mijn tip is: ga ervoor! Het is prachtig om te doen. De post-hbo-opleiding is de perfecte voorbereiding. Wacht niet te lang en wees zo effectief als je kan zijn. Je moet tijd investeren, je moet ruimte vrij maken, maar als je toch al in die flow van studeren zit, is het makkelijker om door te pakken. Probeer vrijstellingen goed te benutten, maar blijf ook geïnteresseerd in onderwerpen die je al beheerst. Het is echt de moeite waard.”

Remco Kraal volgde de Fast Track MBA na de post-hbo BedrijfskundeRemco Kraal MBA, COO bij Pro Contact

 

 

 

Meer leren over hoe een Fast Track MBA aansluit bij de post-hbo opleiding Bedrijfskunde, de opleiding Bedrijfskunde in de Zorg, de opleiding Technische Bedrijfskunde of de opleiding Projectmanagement? Neem contact met ons op via contact@bkou.nl. Een van onze adviseurs neemt dan zo snel mogelijk contact met je op om een adviesgesprek in te plannen. In dat gesprek kijken we of de opleiding bij je past en kun je al je vragen stellen. Je kunt ook rechtstreeks een adviesgesprek aanvragen.

Fast Track MBA na Bedrijfskunde Opleiding Utrecht

Wanneer je de post-hbo-opleiding Bedrijfskunde, Bedrijfskunde in de Zorg, Technische Bedrijfskunde of Projectmanagement succesvol hebt afgerond, bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan een verkort MBA-programma bij Business School Nederland. De Fast Track to Action Learning MBA is speciaal ontwikkeld voor Bedrijfskunde Opleiding Utrecht en sluit aan op onze post-hbo-opleidingen.

Adviesgesprek aanvragen

Overweeg je deelname aan een van onze opleidingen en wil je meer weten? Vraag dan een adviesgesprek aan met onze programmamanager. Samen verken je de mogelijkheden die de opleiding biedt en kijk je hoe jouw behoeften en de opleiding met elkaar matchen.