Home » Actueel » Verandercasus uit eigen organisatie

Bo Boeijen is teamleider Marketing & Recruitment bij Van Doren Engineers. Ze geeft leiding aan een team van 5 marketeers en recruiters. Van Doren Engineers is werkzaam in de elektrotechniek en industriële automatisering en telt 550 medewerkers. Bo begon haar opleiding post-hbo Bedrijfskunde met de module Verandermanagement & Organisatiekunde (voorheen: Organisation & Change). In deze module staat een verandercasus uit de eigen organisatie centraal. 

Je volgt de opleiding post-hbo Bedrijfskunde. Wat is de reden dat je met deze opleiding bent gestart?

“Ik wil graag theoretische kennis opdoen op het gebied van bedrijfsvoering zodat ik meer kan handelen op basis van kennis i.p.v. gevoel. Zeker in mijn nieuwe rol als teamleider komen deze handvatten goed van pas.”

Hoe is Verandermanagement & Organisatiekunde, je eerste module, je bevallen?

“Verandermanagement & Organisatiekunde vind ik een goede module om mee te starten. Het is direct een pittige module omdat je een groot beroepsproduct moet inleveren. Onderdeel hiervan zijn interviews, een literatuuronderzoek en aanbevelingen. Het leuke aan deze module is dat je een casus vanuit je eigen organisatie moet gebruiken. Alles is dus direct goed toepasbaar.”

 

Bo-Boeijen

Voor Verandermanagement & Organisatiekunde werk je een verbeterplan uit. Waar ben jij mee aan de slag gegaan?

“Als onderwerp heb ik een verandering binnen onze eigen afdeling genomen. Het betrof een verschuiving van taken van onze recruiters naar de teammanagers. Dit proces heb ik geanalyseerd om vervolgens aanbevelingen te schrijven hoe Van Doren dit een volgende keer beter kan aanpakken. Erg leuk om tot nieuwe inzichten te komen!”

Hoe heb je je onderzoek aangepakt?

“Met behulp van het 7s-model en interviews met collega’s heb ik de organisatie geanalyseerd. Daarnaast heb ik gekeken naar theorie en modellen die toepasbaar zijn op mijn casus. Vervolgens ga je de theorie koppelen aan de casus om te kijken wat de beste aanbevelingen zijn in mijn situatie.”

Heb je nieuwe inzichten opgedaan bij de module?

“Ik vind het kleurendenken heel interessant. Bij iedere organisatie en verandering past weer een andere aanpak. Hier goed over nadenken voordat je iets in gang gaat zetten is super belangrijk. Zelf wil ik graag snel resultaat zien waardoor ik geneigd ben overhaaste beslissingen te nemen. Dat kan een valkuil zijn. In deze module heb ik geleerd dat het belangrijk is om aan de voorkant genoeg tijd te nemen om de verandering te analyseren.”

 

Meer leren over Verandermanagement & Organisatiekunde? Bekijk de module of neem contact met ons op via contact@bkou.nl. Een van onze adviseurs neemt dan zo snel mogelijk contact met je op om een adviesgesprek in te plannen. In dat gesprek kijken we of de opleiding bij je past en kun je al je vragen stellen. Je kunt ook rechtstreeks een adviesgesprek aanvragen.

Verandermanagement & Organisatiekunde

In een wereld die snel verandert en steeds complexer wordt, zien we ook dat organisaties veranderen. Als (verander)manager zet je je vaardigheden en skills in voor een duurzame ontwikkeling van de organisatie. Wil je leren hoe je een verandertraject managet en hoe je draagvlak creëert binnen teams, afdelingen en organisaties? Tijdens de module post-hbo Verandermanagement & Organisatiekunde leer je hoe je effectieve veranderstrategieën inzet en hoe je teams en organisaties daarin succesvol meeneemt.

Adviesgesprek aanvragen

Overweeg je deelname aan een van onze opleidingen en wil je meer weten? Vraag dan een adviesgesprek aan met onze programmamanager. Samen verken je de mogelijkheden die de opleiding biedt en kijk je hoe jouw behoeften en de opleiding met elkaar matchen.